Mięso wołowe naciąć w poprzek na grubość 1 cm tworząc tzw. spiralę. W ten sposób powstanie nam długi płat mięsa. Następnie lekko go rozbić. Doprawić mięso solą i pieprzem, posmarować z dwóch stron musztardą. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić posiekaną cebulkę. Smażyć, aż zmięknie i dodać przecier pomidorowy, wymieszać, lekko posolić. Rozłożyć cebulkę na całym płacie mięsa, dodatkowo obsypać suszonymi pomidorkami pokrojonymi w kostkę. Zwinąć mięso w rulon, zabezpieczyć wykałaczkami, żeby się rolada nie rozwinęła.... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl