ciągle miksując powoli wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Na koniec do naszej masy dodajemy wiórki kokosowe, miksujemy. Ciasto będzie gęste. Ciasto wykładamy łyżką do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną keksówki. Kokosową babkę pieczemy na środkowym poziomie, w nagrzanym do 210 stopni piekarniku około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika. Po wystudzeniu babkę
Słodkie okruszkipóźniej wycinam kształty foremkami do ciastek. Po przepis zapraszam tutaj>>> Słoiki Świetnym (i wygodnym) pomysłem na zapakowanie przekąski jest wrzucenie jej do.... słoika! Możliwości jest wiele. Kasza jaglana, owsianka, jogurt naturalny, owoce, nasiona chia, rodzynki, musy owocowe. Domowe batoniki Te poniżej to nasze domowe snikersy. Mnóstwo orzechów, bardzo słodkie. I nie skłamię jak napiszę, że po takim
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNastępnie kolejno dodawać żółtka po każdym miksując. Na koniec dodać mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na najmniejszych obrotach. Blachę wysmarować masłem i wysypać kaszą manną. Gotową masę biszkoptową przelać do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: 300 g mascarpone
Niebieski kubek z kawajeszcze kilka minut dusić, posolić i popieprzyć według chęci. Mięsko rozpada się delikatnie i pyyyysznie smakuje! Nadaje się do mrożenia w szczelnych pojemnikach. Podawać można w towarzystwie wybranej kaszy. Porządna porcja białka i energii dla szalonych sportowców pod moim dachem. Macie takich u siebie? Dobrym dodatkiem jest sałatka z gotowanych buraczków ćwikłowych, wzbogacona cebulką, jabłkiem i olejem sezamowym
I tu będę miała takie teprzyrządzania dań typowych dla kuchni indyjskiej, w Polsce kojarzy nam się raczej tylko z mieszanką przypraw. To świetny sposób przyrządzenia kurczaka, którego możecie podać z ryżem, kus-kusem ulubioną kaszą lub pieczywem. Szybko się przyrządza, a mieszanka aromatycznych przypraw sprawia, że nasz układ pokarmowy pracuje o wiele wydajniej. W swoim przepisie użyłam przypraw typowych dla tego typu dania: kuminu, kolendry
Cooking Monsterprzyczepić, bo znalazłam tam dwa działy: "Słodki" i "Wytrawny", więc można kombinować do woli, a składniki na szczęście nie są z kosmosu i w kosmicznych cenach, bo są tam kasze, płatki owsiane, zdrowe zboża, owoce ogólnodostępne, ziarna, warzywa itd. Więc tu kolejny plus. Przepisów jest tan dużo, mało czytania, dużo oglądania i tu ta forma działa, bo jak sobie
Blondynka Gotujenadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas
Mieszam w Garnkuowsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowo - miętowy Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Koktajl warzywny na maślance Koktajl z egzotycznych owoców Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl
Moja smaczna kuchnialodówce przez 2-3 godziny. Ciasto możesz zrobić dzień wcześniej i przechowywać w zamrażarce lub lodówce. 4. Formę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. 5. Podziel ciasto na dwie części mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4 6. Większą część zetrzyj na tarce i wyłóż nią spód ciasta. Nakłuj widelcem w kilku miejscach 7. Podpiecz
Fiolka w kuchnikotletach jajecznych z kaszy jaglanej ( przepis tutaj) przyszedł czas na kolejny zweganizowany przepis jajeczny. Zapraszam na wegańską pastę jajeczna z ciecierzycy. Pasta swój jajeczny smak zawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz
wegujemyokoło 4-5 minut. Następnie polej go marynatą, posyp wierzch sezamem i zapiekaj przez około 10 minut. Gotowego łososia posyp szczypiorkiem i podaj z ulubioną kaszą. Smacznego
Kukuleczkidelikatnie zagęszczamy go mąką. Mąkę mieszamy w wodzie i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba i podajemy z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Bliskim Wschodzie. Dwa lata temu, gdy jadłam jeszcze mięso, zamieściłam na blogu przepis na greckie wołowe keftedakia , zaś rok temu już na wegetariańskie keftedes z halloumi i kaszy jaglanej . W tym roku mam dla Was przepyszną wersję wegańską - kofty z ciecierzycy i cukinii smakujące wspaniale dzięki dodatkowi aromatycznych przypraw. Przepis na wegańskie kofty zaczerpnęłam od Jamiego Olivera , jednak trochę inaczej
Chilli Czosnek i Oliwadodajemy szklankę mąki. Mieszamy dokładnie drewnianą łyżką do połączenia. Następnie dodajemy resztę mąki z sodą oczyszczoną, znów dokładnie mieszamy. Dość gęste ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej np. kaszą manną formy. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Murzynka pieczemy około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Aromatyczny murzynek
Słodkie okruszkiMiska pełna smaku i zdrowia. Sezonowe warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh, rośliny strączkowe, jajko. Zielenina, pestki i nasiona, spajający całość sos. Megazdrowe i ultrapyszne! Amerykanie nazywają taki zestaw ‘Buddha Bowl’ – dla mnie to zdrowa miska rozmaitości. Trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad rozłożony
Karo in the Kitchen