kasza - 17339 przepisów (strona:746/1156)

Ekspresowe zielone curry z kurczaka 218

liczy się czas i smak, a wygląd już nieco mniej. ;)   Curry zazwyczaj podaję z ryżem basmati, ale możecie użyć także kus-kusu lub innego ulubionego rodzaju ryżu lub kaszy. Szybko, prosto i smacznie - to lubię i polecam! Smacznego

Cooking Monster
Bieszczadzkie smaki - część II 168

rodzaju kopytek. Bazą do ich przygotowania są płatki owsiane. Podane zostały ze skwarkami i białym serem twarogowym.  Kolejnym daniem były Hryczanyki – kotlety z mięsa i ugotowanej na sypko kaszy gryczanej. Smażone na oleju lub smalcu. Ciekawe dania które dobrze smakowały w tym miejscu. W wielu rozmowach o Bieszczadzkich serach przewijały się określenia: sery od Greka, sery od Nikosa, Nikosowe

królestwo garów
BANANOWY KONKURS :) 127

zdjęciem oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.  Wyniki zostaną ogłoszone 27 lipca 2016 r. Nagrody: I miejsce: książka Smakowita Ella Elly Woodward, wyd. Znak pulpety Primavika steki Primavika paprykarz z kaszą jaglaną Primavika masło pistacjowe prażone Primavika II miejsce książka Zdrowa woda Soni Lucano, wyd. Znak strogonow Primavika pasztet pieczarkowy z bazylią Primavika mix orzechowy crunchy Primavika III miejsce pulpety Primavika

Bananowe Pole
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 187

się zważył. Wlać sos do naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 20 minut. Odsypać natką pietruszki lub koperku, wymieszać. Podawać z ryżem lub kaszą. Drugi sposób przyrządzania Można włożyć obsmażone klopsy do na patelnię do sosu, przykryć przykrywką. Gotować na bardzo małym ogniu 20 minut. Posypać natką pietruszki lub koperku. Gotowe. Możecie wybrać sobie sposób

Kuchnia Pokoleń
Kurczak z papryką 336

Kurczak z papryką to szybkie i smaczne danie. Można podawać je z ryżem, kaszą, ziemniakami lub kluskami. Jeśli macie ochotę to można sos zagęścić dodając odrobinę mąki. Dla urozmaicenia koloru można dodać jeszcze paprykę czerwoną. Ja miałam tylko żółtą i zieloną. Jeśli nie macie pomysłu na szybki i smaczny obiad, to polecam. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża

O kuchni z uczuciem
Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach 124

ąż będą al dente. Dodajemy pomidory z puszki i suszone oregano. Dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy, aż sos zgęstnieje. Podajemy z bulgurem, kuskusem lub inną kaszą Idealnie smakuje na ciepło i na zimno. Duszone warzywa śródziemnomorskie można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Gulasz wieprzowy z marchewką i groszkiem 161

Przepis na gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami. Z dodatkiem kaszy gryczanej i ogórka kiszonego smakuje przepysznie. Składniki: 500 g łopatki wieprzowej ok 150 g groszku mrożonego duża marchew cebula kilka ziaren ziela angielskiego, 5 liści laurowych papryka ostra lubczyk, czosnek niedźwiedzi sól, pieprz łyżka masła czubata łyżeczka mąki Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ze wszystkich

e-PrzepisyKulinarne
Zdrowe gotowanie – od kuchni! 196

mniejszy podaż kalorii będzie skutkował utratą wagi, ale czy dla zdrowej diety na odchudzanie jest to sprawa kluczowa? Prawidłowo zbilansowany posiłek składa się zarówno z produktu węglowodanowego (makaron, pieczywo, kasza, płatki owsiane), białkowego (chude mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe) i warzyw . Nie zapominajmy również o dodatku tłuszczu, w postaci masła, oliwy czy oleju, który oprócz wartości energetycznej posiłku, przesądza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki w sosie pomidorowym 144

szklanki wody 1 duży koncentrat pomidorowy sól , pieprz Sposób wykonania Mięso wyrobić z jajem, sola i pieprzem; jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą bądź kaszę mannę. Z masy uformować nieduże pulpety. W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu 15min. Wyjąć pulpety na talerz. Do wywaru dodać koncentrat

Smaki Natalii
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką 150

roztopione masło z mlekiem a na końcu drożdże,wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia na 2 godz w ciepłe miejsce,przykryć ściereczką.Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną,po wyrośnięciu ciasto przełożyć do formy,przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia.Pokrojone w plasterki jabłka wyłożyć na nasze ciasto i posypać kruszonką. Z mąki

Smaki Natalii
Kotlety sojowe w sosie grzybowym z suszonymi pomidorami 207

pokrojone w paski pomidory oraz kotlety. Gotujemy około 8 min(kotlety muszą być miękkie). Pod koniec wsypujemy sos grzybowy i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem oraz lubczykiem. Podajemy z kaszą lub ziemniakami

Smaki Natalii
Zdrowa żywność od Biogo :) 166

wahania zdecydowałam się ją wybrać. Najczęściej jadam quinoę białą, niedawno próbowałam trójkolorową, a kiedyś także i czerwoną. Czarna jest dla mnie nowością, także jestem ciekawa jej smaku. Świetnie zastępuje kasze i makarony, idealnie wkomponowuje się w większość przygotowywanych dań.  Plastry kokosowe  Jadłam już wiórki kokosowe, chipsy kokosowe, a także wiele innych produktów z udziałem kokosa. Jednak suszone plastry

Zdrowie na języku :P
3 POMYSŁY NA... słodkie śniadanie! 221

będę się rozpisywać zbyt długo, wszystko co miałam powiedzieć powiedziałam w filmiku, więc po prostu zapraszam do oglądania. ;) NR 1 - Jaglanka z owocami  Najprostsza z możliwych. Ugotowaną kaszę łączymy w misce z ulubionymi dodatkami. U mnie kolejno : serek wiejski, banan, porzeczki i mióóóóóód. NR 2 : Kakaowy omlet  Tu sprawa jest nieco trudniejsza, bowiem trzeba oddzielić żółtka od białek

Kuchnia Ellie
Mole spożywcze w kuchni - jak się ich pozbyć 143

doświadczenie pokazuje, że ich jaja dostają się do opakowań, które są następnie przez nas kupowane w sklepach. Dlatego jest to niezauważalne, nawet przy produkcji. Szczególnie narażonymi produktami  są kasze, mąki, a nawet orzechy (które często kupujemy luzem w marketach). Tam owady mają doskonałe warunki do rozwoju i właśnie w ten sposób w 80% trafiają do naszych domów

W Moim Magicznym Domu
BAKŁAŻAN FASZEROWANY AROMATYZOWANĄ KASZĄ BULGUR 212

BAKŁAŻAN FASZEROWANY może być przygotowywany w wielu wersjach – zarówno... Artykuł BAKŁAŻAN FASZEROWANY AROMATYZOWANĄ KASZĄ BULGUR pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE