Przepis na : obiad
Sezon na cukinię rozpoczęty. Cukinię uwielbiam, bo jest chrupiąca, zielona, przepyszna na surowo. Nie wyobrażam sobie sezonu cukiniowego bez potrawki śródziemnomorskiej. Jest banalnie prosta w wykonaniu i tak pyszne, że palce lizać! Do dzisiejszego obiadu duszone warzywa podałam z bulgurem, który gotowy był w ciągu kilku minut. Zaletą tego dania jest to, że smakuje wybornie na ciepło i na zimno. To obowiązkowe danie do przygotowania tego lata! Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Składniki: 1 średniej wielkoś... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!