Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką
Smaki dzieciństwa... czyli ciasto drożdżowe! W połączeniu z jabłkami i kruszonką jest rewelacyjne! Polecam :) Źródło Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką Składniki: 500 g mąki 40 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 125 g cukru 1 cukier waniliowy 100 g roztopionego masła 1 jajko szczypta soli 5-6 średnich jabłek pokrojonych w plasterki 100 g rodzynek Kruszonka: 100 g mąki 50 g cukru 50 g zimnego masła Sposób wykonania: Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i 100 ml mleka,odstawić na 15 m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Natalii
Autor
Natalia Wojtaszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, tarta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, kasza, bułki, ciasta z jabłkami, tarta z jabłkami, jabłka pieczone
Inne przepisy z Smaki Natalii
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję