kasza - 17339 przepisów (strona:745/1156)

Wołowina w curry z fasolką i kiełkami fasoli mung 161

Miękka, delikatna wołowina otoczona aromatycznym sosem curry z dodatkiem żółtej fasolki i mnóstwa kiełków fasoli mung. Pyszny sos, odpowiedni do podpłomyków, makaronu, ryżu czy kaszy. Wołowinę podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 400ml mleczka kokosowego 500g wołowiny 200g kiełków fasoli mung ze słoika 200g żółtej fasolki

Gotowanie i blogowanie
Klopsiki w bardzo warzywnym sosie, z chorizo i fasolą 191

Klopsik, też mi sprawa. Każdy jadł w swoim życiu klopsiki w takiej czy innej formie. W zabielonym mąką sosie pomidorowym i z kaszą albo ziemniakami, tak serwowała je moja mama. W sosie koperkowym były specjalnością babci.  Potem odkryłam kuchnie włoską i pokochałam wszystkie klopsikowe warianty Jamiego Olivera oraz te jedne jedyne z parmezanem i w sosie z mlekiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pysznie chrupiące pieczarki w panierce 328

papierowym i podajemy. Do przygotowania  pysznie chrupiących pieczarek w panierce użyłam mąki pszennej tortowej z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej

Słodkie okruszki
Tarta z jagodami, budyniem i bezą 310

formy. Spód dziurkujemy widelcem i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C. Ciasto przykrywamy folią aluminiową na której kładziemy obciążenie w postaci fasoli, ryżu, kaszy lub soczewicy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15  minut. Następnie zdejmujemy obciążenie i folię i pieczemy aż ciasto lekko się przyrumieni (około 15 minut). Wyjmujemy z piekarnika, obniżamy temperaturę

Smakowity Blog Kulinarny
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 230

POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości Świeżutki post FLAMICHE

Nerds Kitchen
Chleb z kaszy jaglanej i amarantusa 190

Potrzebne składniki: 600 g ugotowanej kaszy jaglanej 600 g amarantusa zmielonego na mąkę 100 g siemienia lnianego zmielonego na mąkę  5 łyżek słonecznika 5 łyżek sezamu 5 łyżek  siemienia lnianego  0,5 łyżeczki soli himalajskiej 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka chia 5 łyżek wody Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, następnie przekładamy do keksówki wysmarowanej

Łycha smaków
WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA I SOSEM Z BAKŁAŻANA 234

Proponujemy WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA czyli komosy ryżowej, która stała... Artykuł WEGAŃSKI BURGER Z QUINOA I SOSEM Z BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 219

Cukinia faszerowana mięsem mielonym to idealny letni obiad. Wszelakie nadziewane warzywa to dania pyszne i sycące, można je nadziewać dowolnymi farszami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi, można je nadziewać kaszą, ryżem z dodatkiem sezonowych warzyw, jako farsz możemy wykorzystać co nam wpadnie do głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste i zdrowe ciasteczka owsiano-bananowe 205

wystudzeniu. Ciasteczka są naturalnie słodkie i miękkie. Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam płatki owsiane górskie ekstra z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej

Słodkie okruszki
Bakłażany faszerowane soczewicą i pieczarkami 160

nadziać połówki bakłażanów. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Polecam też: Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Monia miesza i gotuje
Gulasz wieprzowy 412

obiedzie na kilka dni. Gulasz wieprzowy, w którym dobrze uduszone mięso, rozpływa się w ustach. Dodatki możecie wybrać sami. U nas tym razem młode ziemniaczki, choć idealnie pasuje również kasza jęczmienna. Proste w przygotowaniu, spróbujcie. 3 godziny 4 porcje składniki: 500 g mięsa wieprzowego mąka 2 cebule 3 marchewki koncentrat pomidorowy (jak używam Pudliszki) sól, pieprz, czerwona papryka szklanka bulionu

Ania i Marcin gotują
Ciastka z płatkami gryczanymi i czekoladą 132

tamte. Kuszą swoim niesamowitym aromatem i wspomnianą chrupkością. Świetnie nadają się na zdrową przekąskę. Z ciekawostek dodam, że płatki gryczane charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami co kasza gryczana. Są bogate w wiele mikroelementów (np. magnez, kobalt, żelazo) oraz witaminy (B1, B2, E). Zawierają też lizynę oraz leucynę, dzięki czemu mają pozytywny wpływ na pracę mózgu.   Należą

Di gotuje