kasza - 17339 przepisów (strona:742/1156)

Najlepsza szarlotka z cynamonkami 134

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części. Jedną rozwałkowujemy i wykładamy nią formę do ciasta (natłuszczoną i podsypaną kaszą manną lub kukurydzianą) o średnicy ok. 26 cm. Na ciasto przekładamy pokrojone jabłka. Drugi kawałek ciasta rozwałkowujemy cienko (1-2mm) na długi prostokąt. Rozsmarowujemy na nim masę cynamonową (jeśli

Mienta blog
Proste ciasto z gruszkami 174

papierem, przelać ciasto Piec w piekarniku nagrzanym do 170 *C przez około 45 min. ( sprawdzić patyczkiem) przepis stąd Moje uwagi: przed dodaniem gruszek do ciasta dosypałam do nich łyżkę kaszy manny i wymieszałam. Obawiałam się, że sok za bardzo rozmiękczy ciasto

Proste Potrawy
Polędwica z dorsza pieczona z pomidorami 160

Taki obiad lubię najbardziej - ryba (bez ości;), ziemniaki i jakaś domowa surówka lub brokuły z kalafiorem i masełkiem. Zamiast ziemniaków można podać rybkę z kaszą jaglaną lub inną ulubioną z dodatkiem warzyw. Dodatkowo jest zdrowo, a dzięki świeżym ziołom nie tylko smacznie, ale też aromatycznie. Składniki: 350 g polędwicy z dorsza 2 plasterki cytryny 2 plastry pomidora garść

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pieczonym burakiem i makaronem Pesso bez gotowania 145

tylko sałatek, ale także wszelkich zup (np. zupy mlecznej na śniadanie). Jest to produkt zbożowy nowej generacji, wytwarzany wyłącznie z surowców naturalnych. Beztłuszczowy makaron instant może stanowić zamiennik kaszy, ryżu, czy też zwykłego makaronu do gotowania.   Składniki (na 3 osoby): 1 szklanka makaronu Pesso bez gotowania 1 szklanka soku z buraków 6 małych buraków rukola liście szpinaku baby

Garniec Magalie
Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułowej pierzynce 111

tarce razem z 1 cebulą. Dodaj  do masy jajo, mąkę i szczyptę soli. Smaż po dwa podłużne (podwójne) placki na jednej patelni. Nakładaj na placki zagrzaną kaszę brokułową i pieczarki. Oprósz przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem

Gotuj Sam!
Rurki z kostką schabową i szpinakiem 106

Ziemniaczki w piwniczce z poprzedniego roku niestety się skończyły, więc od pewnego czasu jemy kasze i makarony. Przygotujcie się więc na nieco inne menu codzienne. Rurki z kostką schabową i szpinakiem 400 g makaronu rurki 600 g upieczonego w rękawie schabu 200 g szpinaku 1 mały fenkuł (koper włoski) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany

Gotuj Sam!
Ogony wieprzowe w sosie cebulowo – musztardowym 168

pozostałym sosie. Dusimy jeszcze razem około 15 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy mięso a sos razem z cebulą, miksujemy. Cebula w naturalny sposób zagęści sos. Ogony podajemy z kaszą lub ziemniakami w połączeniu z przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Gulasz wołowy z warzywami 205

godzinę. Na 20 minut przed końcem gotowania doprawiłam do smaku wszystkimi przyprawami, poza solą. Nigdy nie solę wołowiny podczas gotowania, żeby mięso nie było twarde. Można podać z kaszą gryczaną lub ryżem Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierogi braniewskie 118

rejonu warminsko-mazurskiego i są w kuchni polskiej od dawna. Nie wiem jak w rejonie skąd pochodzą, ale w moich rejonach bardzo rzadko robi się obecnie pierogi z kaszą. Szkoda, bo są smaczne i pożywne. Jeśli jesteście fanami pierogów to wpiszcie je sobie koniecznie na listę do wypróbowania

Milion Smaków
Roladki drobiowe z salami i serem 224

tych dań, których nie wstyd podać gościom. Mięso wychodzi soczyste i będzie smakować zarówno tradycjonalistom, jak i fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: pozwala dojeść

Proste-przepisy.pl
KURCZAK PO WŁOSKU FASZEROWANY BROKUŁEM I SEREM 171

danie odświętne. Zazwyczaj przygotowywany na niedzielny obiad, na święta lub urodziny. Jest to danie pełne elegancji. Każdy przygotowuje  go na swoje sposoby. Smaczny jest faszerowany np. warzywami, ryżem, kaszą lub podawany z pieczonymi ziemniakami, warzywami i surówkami.  Najlepsza w kurczaku jest jednak chrupiąca, przypieczona skórka. Jej to nikt się nie oprze. Znika jako pierwsza.  SKŁADNIKI: kurczak

Kuchnia Paulettes
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym 176

gładko w blenderze ręcznym lub blenderze kielichowym Na koniec dodać mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje posypać posiekanym świeżym koperkiem. Podawać z brązowym ryżem, kaszą jaglaną lub ziemniakami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gęś z kaszotto cydrowym 113

Gęś to jedno z ulubionych naszych dań i to nie tylko w trakcie świąt. Zawsze wychodzi pyszna i od zawsze jest w naszej rodzinnej w naszej

Bernika - moj kulinarny pamietnik