kasza - 17339 przepisów (strona:737/1156)

Kurczak zapiekany w sosie barbecue 202

jest spalenizna :) Rozgrzane naczynie oraz pokrywkę żaroodporną stawiać zawsze na drewnianą deskę, w żadnym wypadku na zimny blat czy metal, bo szkło pęknie! Serwowałam z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną i świeżym ogórkiem gruntowym

Grunt to przepis!
Żeberka duszone z porą 186

woda z której powstanie sos nie wygotowała się ,kiedy mięsko będzie już miękkie to zaprawiamy odrobiną mąki i przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i gotowe , smakuje wyśmienicie z kaszą gryczaną bądź z kopytkami  ,ale to już według gustu

Mój Smak
pieczarkowa karkówka 176

dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu około 2 godzin.  Jak mięso mamy już miękkie to możemy zaprawić troszkę mąką , aby zagęścić , bardzo fajnie smakuje z kaszą gryczaną

Mój Smak
Roladki z karkówki 157

piekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania

Mój Smak
Jogurtowe udka 192

całą noc . Na następny dzień mięso przekładam do naczynia żaroodpornego  i wstawiam do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni na około 2 godzin . Podaje z ryżem bądź kaszą jaglaną . Tak wygląda po upieczeniu

Mój Smak
Kuleczki drobiowe z mlekiem kokosowym 181

Zapraszam na bardzo smaczne kuleczki drobiowe , z dodatkiem świeżych ziół , oraz mleka kokosowego , bardzo smaczne połączenie , w tym przypadku takie mięsko podaję z kaszą orkiszową , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka  1 pęczek natki pietruszki  1 średnia cebula  2 jajka  2 łyżki otrąb owsianych  1  łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka

Mój Smak
Placek po węgiersku z gulaszem 170

kleksem śmietany, zieleniną, konserwowym ogórkiem czy papryką wg uznania.  Smacznego :-) Placek po węgiersku z gulaszem Niewykorzystany gulasz możemy oczywiście zużyć na drugi dzień, świetnie będzie się komponował z kaszą,  ryżem, ziemniakami czy nawet z samym pieczywem. Natomiast z nadmiaru masy ziemniaczanej możemy usmażyć małe placki ziemniaczane  i podawać je ze śmietaną i cukrem (moje ulubione) czy zjeść

Aromatyczne Podróże
Boeuf Strogonow (Stroganow) 174

garnka z prawie miękkim mięsem, przyprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną sosu z mięsa i zagęścić sos. Zagotować. Podawać z pieczywem, makaronem lub kaszą. Ja połowę porcji zamroziłam (bez zagęszczania sosu). Podana w przepisie mąka i śmietana do sosu przewidziana jest na całą porcję mięsa. *Historyjka jest fikcyjna, ale przepis pochodzi naprawdę od znajomej zakonnicy

Posadzone i zjedzone
Golonka najlepsza i mięciutka 169

pokrojoną w plastry. * Ten wywar z golonki jest wręcz genialną bazą do krupniku. Część wywaru zamroziłam, bo było go sporo, a do drugiej części dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną wiejską i gotowałam 15 minut. Zabieliłam śmietaną, wsypałam natkę pietruszki i gotowe! Wyszedł przepyszny krupnik

Posadzone i zjedzone
JARMUŻ 191

kuchni holenderskiej, portugalskiej, brazylijskiej, północnoniemieckiej oraz południowoafrykańskiej. W Afryce jarmuż gotowany jest z mlekiem kokosowym i orzeszkami ziemnymi serwowany z ugotowanym ryżem lub z ugali lub futu robionymi z kaszy kukurydzianej. Natomiast w Japonii z jarmużu przygotowuje się sok zwany Aojiru, który zaczyna gościć na naszych stołach. W kuchni irlandzkiej dodawany jest do potrawy zwanej Colcannon, która tradycyjnie jest spożywana

Ciastka - domowe słodkości
Makowy marmurek z serem i śliwkami 138

Składniki: 25 dag masła 20 dag cukru 25 dag mąki pszennej 5 jajek 4 łyżki mleka 1 kg mielonego twarogu 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek kaszy manny 20 dag gotowej masy makowej (bez bakalii) śliwki Połowę masła kroimy na kawałeczki. Dodajemy do niego 10 dag cukru, mąkę i jedno jajko.  Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę

Pyszności Słodkości
Gulasz grzybowy z żołądków drobiowych 174

całego, wszystko zależy od tego, ile wody puszczą grzyby). Dusić 5 minut. Dodać śmietanę, wymieszać, dusić jeszcze 3 minuty. Gulasz grzybowy z żołądków drobiowych podawać na ciepło, np. z kaszą, posypany natką pietruszki. Post Gulasz grzybowy z żołądków drobiowych pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Potrawka z patisona. 190

czasu.  Zalać pomidorami z puszki i dodać łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu aż patison i papryka zmiękną, ale pozostaną jędrne (około 10 minut). Podawać z ryżem, kaszami lub świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Wołowe zrazy z pastą z suszonych prawdziwków 246

majeranek i dusimy wszystko około 60 min pod przykryciem, aż mięsko będzie rozpływać nam się w ustach. Po 30 min doprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowane zrazy podajemy z kaszą (tu możemy wybrać jej każdą odmianę w zależności co kto lubi) ,ziemniakami, kluskami śląskimi a nawet makaronem.  Smacznego

Niezły Młynek