trzeba go gotować na małym ogniu tak długo, aż żołądki będą miękkie. Gulasz na bazie żołądków drobiowych z dodatkiem cebulki i pieczarek będzie świetnie smakować podany, np. kaszą gryczaną. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg oczyszczonych żołądków drobiowych 200 g pieczarek 1 cebula kilka listów laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz ostra papryka olej
Ugotowaćnieźle zdziwić. Większość bowiem tych bezglutnowych hitów, to jedna wielka chemiczna składanka. Oczywiście nie mówię tutaj o wartościowych produktach, powstałych ze składników z natury nie zawierających glutenu (takich jak kasze, czy niektóre mąki), ale o tej całej reszcie, której ciągle przybywa. Czytajcie etykiety i nie kupujcie tych chemicznych miksów! Jeśli macie ochotę na zdrowe i bezglutenowe „słodkie co nieco
Moja Delicjamoja propozycja na obiad. Koniecznie musicie spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Sos 2 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemKomosę ryżową opłukać na sitku (płukać zimną wodą). 2. Mleko zagotować, wsypać komosę ryżową i zamieszać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy i garnek do połowy nakryć pokrywką (jeśli zakryjemy cały, kasza może nam wykipieć), gotować przez około 15-20 minut, aż pojawią się białe „ogonki” (jak przy gotowaniu maku). Następnie zdjąć z ognia i odstawić na około 5-10 minut
Mała Cukierenkasumie nie wiadomo czasem w co wkładać ręce. A tutaj rach ciach, otwierasz słoik i sałatka do obiadu już jest. Jeśli wcześniej przygotujesz mięso i ugotujesz ryż czy kaszę w garnku do ich gotowania, to w zasadzie obiad masz gotowy bezstresowo i możesz czas poświęcić swoim gościom. Mnie specjalnie do wypróbowania tego przepisu nie trzeba było zachęcać, bo uwielbiam buraczki
Mieszam w Garnkuchcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola z kaszy gryczanej . Długo zastanawiałem się z jakiej mąki zrobić chlebek bananowy, który w dodatku ma być bezglutenowy. W moim mąkowym arsenale mam większość dostępnych w Polsce mąk. Większość jest nawet nieotwarta
Blendmanwychodzi szarlotka? Dla mnie ma ona szarlotkowy ale jednak trochę oryginalny smak. I ma jeszcze jedną dużą zaletę - robi się ją dosłownie w kilka chwil. Składniki: 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 ¾ szklanki cukru ok. 2,5kg kwaśnym jabłek, najlepiej pasuje odmiana Szara Reneta 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 200g
Cukiernia Pychotkijajko 2 łyżki mleka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy sól pieprz olej kokosowy do smażenia Panierka: 4 łyżki mąki jaglanej (może być zmielona w młynku kasza jaglana) około 1/2 szklanki startego na drobnych oczkach sera u mnie grana padano 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ciut startej skórki z cytryny sól pieprz Kotlety z indyka rozbijamy
kruche babeczkiodpowiednie warunki do rozwoju i wzrostu. Pamiętajmy, że nawyki wyniesione z domu rodzinnego powielane są w późniejszych latach życia. Jeżeli dziecko będzie nauczone, że warto jeść owoce, warzywa, kasze czy zdrowe przekąski zamiast słodyczy, w dorosłym życiu przekaże te jakże ważne zasady kolejnym pokoleniom. Zdrowa dieta może zdziałać cuda! Korzystajcie, próbujcie, testujcie! Może chlorella albo jej "siostra" spirulina, na stałe
Kuchcik gotujełyżki budyniu o smaku śmietankowym (u mnie bezglutenowy z eSłoneczko ) 2 małe słodkie gruszki cukier puder do oprószenia ciasta szczypta soli Przygotowanie: Tortownice smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, miękkie masło i budyń. Całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli łyżka po łyżce dodajemy
Słodkie okruszkiulubionymi dodatkami np. domowym sosem czosnkowym ( przepis tutaj ). Do przygotowania pizzy użyłam mąki z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkiwygląda, ale też jest zdrowszy i bardziej wartościowy. Podajemy. Do przygotowania deseru użyłam płatków owsianych z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkitarty i tartaletki – na słodko i wytrawne – znajdujące się na blogu: Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Kruche tartaletki makowo serowe Tartaletki sernikowe ze śliwkami Tarta pieczarkowa z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki Tartaletki szarlotkowe z bezą cytrynową Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską W wydarzeniu Ciasto na niedzielę - Malinowe szaleństwo , wraz ze mną uczestniczyły
mojewypiekiinietylkowygląda, ale też jest zdrowszy i bardziej wartościowy. Podajemy. Do przygotowania deseru użyłam płatków owsianych z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkikurczaka w glazurze miodowej. To bardzo prosty, szybki i nieziemsko smaczny sposób na kurczaka. Kurczak w glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka
SMYKWKUCHNI