Lubicie surówkę z czerwonej kapusty? Ja bardzo i sama nie wiem czemu tak nieczęsto ją robię! Pełna optymistycznego koloru i smaku, może być tłem do dania głównego, ale może też świetnie posłużyć za świetną przekąskę. pół niedużej główki czerwonej kapusty 100 g orzechów włoskich 100 g rodzynek sól sos: 3 łyżki oleju 1 łyżka soku
Polska ZupaSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy Kapustę drobno poszatkować,marchew i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę posiekać w kosteczkę. Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem , wszystko skropić oliwą ,dokładnie wymieszać
Kolorowa kuchnia ElkiProsta i smaczna surówka, która urozmaici niejeden obiad. Pasuje zarówno do mięsa, jak i ryb i dań mącznych. Składniki: mała kapusta pekińska spora marchew pęczek koperku 2 łyżki oleju lub oliwy łyżka octu winnego sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na godzinę. Następnie odsączamy nadmiar wody, dodajemy marchew startą na tarce, posiekany koperek, ocet, olej i pieprz
e-PrzepisyKulinarnedodatek do obiadu Składniki jarmuż 4-5 liści kapusta pekińska 1/3 główki cebula 1 szt czosnek 4 ząbki przecier pomidorowy domowy 1 słoik sól i pieprz kminek mielony 1/2 łyżeczki koperek … Czytaj dalej Kapusta pekińska duszona z jarmużem
czarrna od kuchniSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa Anitego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki: 4-6 lasek białej kiełbasy (surowej, b. dobrej jakości) 4-6 ziemniaków 3 cebule 1/3 kapusty pekińskiej 1 szklanka rosołu przyprawa do pieczonych ziemniaków ok 2-3 łyżek oleju Wykonanie: Ziemniaki obieramy następnie kroimy w centymetrową kostkę. Kapustę drobno ciekamy, cebulę kroimy w piórka. Warzywa wrzucamy
IMPRESJA SMAKUznajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 1/2 kg kaszanki, 20 dag kiszonej kapusty, masło lub oliwa. WYKONANIE: Kiszona kapustę układamy na wysmarowanej masłem lub olejem folii aluminiowej. Na nią układamy kaszankę. Zawijamy folię pozostawiając otwór do odparowania. Pieczemy kaszankę w piekarniku nagrzanym ok.180
Pysznosci Babci Basimoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI: 3 kg kapusty słodkiej( cienko pokroić) 3 marchewki, 1 ząbek czosnku,( rozgnieżć) trochę zieleniny ( wg własnego uznania: np nać pietruszki, koperek, itp.) ZALEWA: 2 szklanki wody, 3/4 szklanki octu, 1 i 1/5 szklanki(...)cukru, 1 szklanka oleju, 3,5 łyżki soli (płaskie) Poszatkować kapustę, marchew potrzeć na dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Zalewę zagotować i gorąca zalać surówkę. Ostudzoną surówkę włożyć do pojemniczków lub słoiczków i do lodówki. Uwaga: taka surówka może być nawet w lodówce do 2- 3 tygodni , ale nie dodawać dużo zieleniny typu : nać pietruszki
Pysznosci Babci Basiwyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Przygotowujemy produkty : kapusta pekińska ( moja ważyła 60 dag ) por, ( lub 2 małe ) ogórek konserwowy, cukier, ocet, olej sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kapustę poszatkować, posolić , Por pokroić na pól i drobne paski, ( ja przelewam gorącą
Pysznosci Babci Basisami, czy wam odpowiada czy nie... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego ok 500-600g piersi z indyka lub kurczaka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 główki kapusty pekińskiej pęczek szczypiorku przyprawa do mięsa mielonego Wykonanie: Mięso, cebulę i czosnek mielimy, następnie dodajemy jajko i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego lub delikatem. Ciasto francuskie rozwijamy, następnie smarujemy(...)cienką warstwę doprawionego mięsa (uwaga: surowego). Mięso rozkładamy tak, aby został pasek ok. 3 cm z jednej strony ciasta. Kapustę pekińską i szczypior drobno kroimy i odrobinę solimy. Po czym warzywa wykładamy na mięso. Tak jak na zdjęciu poniżej. Ciasto ciasno zwijamy jak roladę. Następnie nacinamy ciasto, aby po upieczeniu się łatwiej kroiło i nie kruszyło się tak mocno. Ciasto
IMPRESJA SMAKU