kapustą - 19268 przepisów (strona:620/1285)

Sałatka z kapust pekińskiej 86

Składniki: kapusta pekińska 1 ogórek 2 pomidory 1 marchewka 1/2 cebuli 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Cebulę i ogórka obrać. Pomidor i ogórek pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pietruszkę posiekać.  Wszystkie składniki wrzucić do miski, przyprawić

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną 125

Macie w planach zrobić rybę na obiad? To ja podrzucam Wam przepis na surówkę idealną do rybki :) Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebulka 1 garść suszonej żurawiny pieprz 1-2 łyżki cukru olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno kroimy, obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Cebulkę drobno siekamy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z zielonymi pomidorami 1260

coroczną tradycją. Jest to wydłubany ze starego zeszytu przepis od babci. Ta słodko kwaśna sałatka jest idealna to ryby ale także do innych dań.  Składniki: 2 kg kapusty 1 kg cebuli 1 kg papryki 10 zielonych pomidorów  4 marchewki 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 3/4 szklanki cukru Kapustę poszatkować, cebulę i pomidory pokroić w pół talarki, paprykę

Pelusiowa Kuchnia
SURÓWKA Z OGÓRKIEM, KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I DRESSINGIEM CHRZANOWYM 207

Mój syn miał w sobotę urodziny, więc przygotowałam nasz ulubiony rodzinny obiad, między innymi pieczonego kurczaka, pieczone warzywa i wyrazistą surówkę z kapusty pekińskiej, która "chodziła" za mną od kilku tygodni. Surówka będzie idealna do wszelkiego rodzaju pieczonych mięs i sosów. Osoby, które nie lubią chrzanu mogą go pominąć i zastąpić, np. bardzo drobno pokrojonymi natką czy koperkiem(...)albo ich mieszanką). Polecam :). Nie wiesz, jak sprawnie pokroić kapustę pekińską? Kliknij tu Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
surówka z młodej kapusty 130

składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 szkl cukru 500 ml wody 250 ml octu pęczek natki pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: olej wykonanie: Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok. 15 min. Następnie zalewamy octem wymieszanym wodą oraz z cukrem. Pozostawiamy w chłodnym miejscu z dnia na dzień. Następnego dnia zlewamy nadmiar zalewy. Cebulę kroimy w kostkę

Domowy Smak Jedzenia
Podpłomyki z oregano, podawane z gruszką, kozim serem, orzechami i czerwoną kapustą 185

bazylię, kminek albo czarnuszkę. Obowiązkowym dodatkiem jest dobra oliwa, resztę pozostawiam Waszej inwencji, polecając jednocześnie wypróbować je w proponowanej przeze mnie wersji: z kozim serem, gruszką, orzechami i czerwoną kapustą. * SKŁADNIKI  na 8 sztuk o średnicy 16 cm CIASTO: 400 g mąki pszennej razowej 2000 400 g mąki żytniej 720 12 g suchych drożdży 1 łyżeczka soli(...)łyżek dobrego oleju lub oliwy z oliwek + do posmarowania 2 łyżeczki suszonego oregano DO PODANIA: gruszki, pokrojone na plasterki kozi ser, pokrojony na plasterki lub pokruszony czerwona kapusta, drobno posiekana orzechy włoskie, posiekane i opcjonalnie podprażone na suchej patelni olej rzepakowy, tłoczony na zimno * PRZYGOTOWANIE Obie mąki wymieszaj z solą i drożdżami. Wlej olej lub oliwę, a następnie stopniowo

Food Square
Klopsiki z pieczarek i kapusty kiszonej 127

Składniki: pieczarki (10 dag) cebula (1 szt. mała) kapust kiszona (1/2 szklanki) bułka tarta (1/2 szklanki) sól pieprz przyprawa pikantna do grilla olej Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Cebulę oraz pieczarki myjemy, kroimy i smażymy aż będą nieco rumiane. W trakcie smażenia przyprawiamy.  Odcedzamy kapustę. Dodajemy do niej usmażone pieczarki i cebulę. Dosypujemy 2 łyżki bułki

Weganka gotuje
Wołowe gołąbki z suszonymi pomidorami i borowikami z pęczakiem 155

domu na pogaduchy. Każdy z chęcią degustował farsz do gołąbków i się nim zachwycał. Okazało się, że ta wersja skradła serca moich mężczyzn :) Składniki: farsz 1 średnia młoda kapusta 500 g mielonego wołowego mięsa ( zmieliłam łopatkę) 40 g suszonych borowików 50 g suszonych pomidorów 200 g kaszy pęczak  3 jajka sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu(...)Ciekawe składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pęczka ugotuj i ostudź. W misce wymieszaj mięso, kaszę, posiekane borowiki u pomidory, jajka. wszystko dopraw do smaku.  Do dużego garnka włóż kapustę i zalej wszystko gorąca wodą, gotuj 5-10 minut. Następnie ostrożnie oddzielaj pojedynczo liście, górne liście ułóż w oddzielnym garnku na dnie, następnie pozostałe liście napełniaj farszem

Niezły Młynek
Surówka z kapusty pekińskiej i pomidora 156

Szybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska pomidor sól czosnkowa pieprz czarny mielony majonez jogurt naturalny Kapustę pokroić, pomidora także.Posypać solą i pieprzem.Dodać majonez wymieszany z jogurtem i razem wszystko wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 174

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka zielona cebulka 2 marchewki majonez + gęsty jogurt naturalny sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę. 2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. 4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka DZIAŁKOWICZA z owocami 246

Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 jabłka Garść świeżych listków mięty Kilkanaście sztuk agrestu Kilkanaście sztuk czereśni bez pestki Kilkanaście sztuk płatków dzikiej róży bądź innej Kawałek przedniej części kapusty pekińskiej  Przygotowanie: 1/ Jabłka kroimy na drobną kostkę i zagotowujemy z porwaną drobno miętą i 100ml wody. gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Wkładamy do zamrażarki 2/ Kroimy(...)paski kapustę - wcieramy w nią połowę  wyjętej z zamrażarki części jabłka z miętą i układamy na spód salaretki. Kładziemy połówki czereśni oraz agrestu a następnie wciskamy płatki róży. Na górę dajemy drugą połowę jabłka z miętą. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z kiszonej kapusty 131

Surówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań   mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić.  Obrane jabłko i   marchewkę zetrzeć na tarce o grubych

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z młodej kapusty 116

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 marchewka 1 cebula dymka sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę poszatkować, posolić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kosteczkę. Skropić cytryną, doprawić cukrem oraz pieprzem, polać oliwą i dokładnie wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Kapuśniak z młodej kapusty 141

Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - pęczek młodej włoszczyzny - około 2,5 litra wody - 0,5 główki młodej kapusty - 5-6 średnich ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć ściągamy szumowiny i wkładamy włoszczyznę (razem z łodygami selera i pietruszki). Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dokładamy do wywaru

Qchnia po prostu
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 395

jedna z najpyszniejszych surówek na bazie pekinki. Z pewnością i Wam posmakuje. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duży por 1 duże jabłko sól, pieprz majonez Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno posiekać. 2. Pora drobno pokroić. 3. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej. 4. Dodać majonezu, doprawić do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani