średnia marchewka 1 średnia pietruszka 1 średni ziemniak 1 cebula 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 1 szklanka pokrojonej w półplasterki małej cukinii 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 puszka pomidorów / np. takich sól i świeżo zmielony czarny pieprz garś listków posiekanej natki pietruszki i/lub szczypiorku DO PODANIA: świeże kiełki brokułu, jogurt naturalny, pieprz(...)łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i chorizo. Smażymy na średniej mocy palnika przez około 5 minut, aż cebula zmięknie i zrobi się szklista. Często mieszamy. Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, czerwoną kapustę oraz ziemniaki i czosnek. Smażymy mieszając przez około 2-3 minuty. Dodajemy cukinię i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zwiększamy ogień do dużego i porcjami dodajemy
cool and mintyzupy, na około sześć dużych porcji, a każda ma tylko 148 kcal. Składniki (na ok 6 porcji zupy): 500 g młodych ziemniaków duży pęczek botwinki pół główki małej młodej kapusty 2 marchewki pietruszka kawałek pora kawałek selera puszka fasoli czerwonej sok z połówki cytryny sól, pieprz po kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego koperek Przygotowanie Do dużego garnka wkładamy(...)marchew, można również do zupy dodać pietruszkę i selera). Starte warzywa ponowie wkładamy do zupy wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, również startymi na grubej tarce burakami i posiatkowaną kapustą. Gotujemy ok 15 minut i dodajemy posiekane liście botwinki. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw, dodajemy sól i pieprz. Na końcu do zupy dorzucamy odsączoną fasolkę i sok z cytryny, posiekany
e-PrzepisyKulinarnedigotuje.blogspot.com Pyszna sałatka, która sprawdzi się nie tylko zimą. Jest pyszna! Zresztą sami spróbujcie, a proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Warzywa: buraki i biała kapusta w równych proporcjach cebula - 1 sztuka na 1 kg powyższych składników Zalewa: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli 1 szklanka cukru Ugotowane buraki zetrzeć na tarce(...)grubych oczkach. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 1 godzinę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać i zalać gorącą zalewą. Całość przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut
Di gotujePrawdziwa letnia bomba witaminowa: SAŁATKA Z BOTWINKĄ, KAPUSTĄ I AWOKADO.... Artykuł SAŁATKA Z BOTWINKĄ, KAPUSTĄ I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpieprz. Podaj je z czym tylko masz ochotę, najlepiej smakują z młodymi ziemniakami . Składniki: ½ kg mielonego mięsa z łopatki lub szynki 2 duże jajka ¼ sztuki młodej kapusty pęczek świeżego koperku 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku bułka tarta do obtoczenia olej kokosowy do smażenia Sposób wykonania: Kapustę
Wanilia i KardamonOkoliczne targi i markety obfitują w główki młodej kapusty więc pora zjeść coś dobrego – u nas zupka z młodej kapusty oczywiście
Kuchenne WariacjePrzepis na surówkę dostałam od znajomej, bardzo mi zasmakowała, zmieniłam tylko skład zalewy, osobiście wolę bardziej delikatną. Doskonale sprawdza się w połączeniu z daniami orientalnymi. Składniki: 0,5 główki kapusty białej 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku Zalewa: 1/4 szklanki cukru 1/5 szklanki octu WOM Parczew 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli Pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kapustę drobno
Bajeczna KuchniaPrzepis kuchni irlandzkiej wzbogacony o mięsko Składniki 0,7 kg ziemniaków 1/2 małej główki włoskiej kapusty lub młodej białej kapusty 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 szklanki mleka 1 łyżka masła sól, … Czytaj dalej Colcannon z mięsem
czarrna od kuchniJest łatwa w przygotowaniu i taka zwyczajna, ale uwielbiam ją Składniki: 1/2 mniejszej lub 1/4 większej główki młodej kapusty pęczek szczypioru 1 łyżeczka musztardy 4-5 łyżek oleju lub oliwy sól, … Czytaj dalej Surówka z młodej kapusty
czarrna od kuchniMłoda kapusta stwarza nieograniczone mozliwości. Tym razem proponujemy GOŁĄBKI ZAPIEKANE Z... Artykuł GOŁĄBKI ZAPIEKANE Z PARMEZANEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy. Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu. Składniki: naleśniki sos: jogurt naturalny 2 - 3 ząbki czosnku sól pieprz dodatki: kapusta pekińska pomidorki koktajlowe papryka kukurydza kurczak tymianek sól pieprz Wykonanie: Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Naleśniku usmażyć np z tego(...)przepisu. Kapustę posiekać, pomidorki pokroić na pół lub ćwiartki, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, kukurydzę odcedzić, kurczaka umyć, pokroić w paski, posypać tymiankiem, solą i pieprzem a następnie usmażyć. Na naleśnik ułożyć warstwami kolejne składniki, polać sosem a następnie zwinąć naleśnik. Od razu podawać
Mama Gotujewarzyw Składniki 1/4 główki młodej kapusty 15 dkg szynki 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1/2 kalafiora 1/2 pęczka koperku 4-5 ugotowanych ziemniaków sól, pieprz Sposób przygotowania Fasolkę i kalafiora … Czytaj dalej Potrawka warzywna z młodą kapustą
czarrna od kuchnilekka, smaczna i zdrowa, zawiera dużo witamin. Zawsze przyrządzam ją z podwójnej porcji i mam ją na kilka dni, najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 jabłko pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka musztardy delikatesowej WOM Parczew(...)cytryny sól, pieprz cukier Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, marchewkę i jabłko obieramy. Wszystkie warzywa i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam za pomocą robota z tarczą do tarcia. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, olej oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem
Bajeczna KuchniaWiosenne menu. Lekkie, soczyste i zielone dodatki do każdego dania. Składniki na sałatkę: pół główki białej kapusty sól, pieprz koperek sok z cytryny lub ocet Kapustę obraną z wierzchnich liści ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Polewamy surówkę odrobiną soku z cytryny lub po prostu octem. Odstawiamy na pół godziny
prawdziwe jedzenieLekki i aromatyczny Składniki 1/2 główki młodej kapusty 1 pęczek koperku 2 duże pomidory 50 dkg szynki wieprzowej 25 dkg boczniaków sól, pieprz słodka i ostra papryka Sposób przygotowania Mięso … Czytaj dalej Bigos z młodej kapusty z boczniakami
czarrna od kuchni