Zimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako osobne danie lub jako część większego posiłku. Zaskakująco smaczna i bardzo prosta w wykonaniu. mała główka czerwonej kapusty niebieski ser pleśniowy ( wasz ulubiony ) sos ze zredukowanego balsamico
Polska ZupaZimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako osobne danie lub jako część większego posiłku. Zaskakująco smaczna i bardzo prosta w wykonaniu. mała główka czerwonej kapusty niebieski ser pleśniowy ( wasz ulubiony ) sos ze zredukowanego balsamico
Polska Zupasurówka to prawdziwe WOW - chrupiąca i słodko-kwaśna. Z pewnością jeszcze do niej powrócę. Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz do smaku Zalewa: 1/5 szklanki cukru 1/5 szklanki oleju 1/5 szklanki octu 10% Sposób wykonania: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka. 2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę
Kuchnia domowa Aniwyszła mi naprawdę spora micha (3 x większa niż ta na zdjęciu). 800g piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) (*) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (**) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam; dodałam groszek) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami(...)podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę/groszek - odcedzić z zalewy. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem
Di gotujeSkładniki: 1/2 główki małej kapusty włoskiej 2 ogórki konserwowe 1 marchewka 1 mały por koperek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w drobne paski, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut. Odciskamy sok. Obraną marchewkę ścieramy na tarce razem z ogórkami. Pora kroimy
Qchnia po prostuDanie które dziś przedstawiam to pyszne danie obiadowe. Wybierzcie ulubione kiełbaski, a czerwona kapusta i jabłka zrobią resztę. Polecam serdecznie. Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako osobne danie lub jako część większego posiłku. Zaskakująco smaczna i bardzo prosta w wykonaniu. mała główka czerwonej kapusty niebieski ser pleśniowy ( wasz ulubiony ) sos ze zredukowanego balsamico
Polska ZupaWarzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż Niemcom bardzo
dolcevitainmykitchenSurówkę colesław bardzo lubię z dodatkiem chrzanu, jest smaczna i pasuje prawie do każdego mięsnego dania. Składniki: pół główki kapusty białej 2 marchewki 1 cebula cukrowa 4-5 łyżek majonezu 2 łyżki chrzanu Fanex sól,pieprz cukier puder Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy, kroimy
Bajeczna KuchniaDobrą surówkę nie jest zrobić trudno, wystarczy dobre składniki posiekać i dobrze doprawić. Kapusta czerwona ma mnóstwo witamin tak samo jak seler naciowy a ich połączenie to dobre połączenie. Ja osobiście za selerem naciowym nie przepadam, natomiast w surówce smakuje obłędnie, warto więc coś połączyć aby potem cieszyć się pysznym smakiem. Polecam do wypróbowania. Surówka z czerwonej kapusty i selera
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża marchewka kilka łyżek kukurydzy odsączonej z zalewy przyprawa do sałatek siekany koperek siekana pietruszka 2 łyżki majonezu 1 kopiasta łyżka gęstego jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować wedle uznania. 2. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić wedle uznania. Smacznego
Kuchnia domowa AniProste dekoracje cieszą oko. Z kilku prostych składników powstają pyszne dania. Podobnie jest w przypadku tej surówki - taki prosty, ale jakże pyszny dodatek do obiadu. Składniki: 1/4 główki średniej kapusty (włoska, biała; ok 0,5kg) 1 duża marchew 1 cebula koperek zalewa: 50ml wody 2 łyżki cukru 3 łyżki octu jabłkowego lub winnego 0,5 łyżeczki soli 50ml oleju(...)oliwy Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Cebule pokroić w cienkie piórka. Koperek posiekać. Warzywa wymieszać. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować, zdjąć z palnika, wlać olej. Warzywa wymieszać z zalewą, ugnieść i odstawić na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły. Smacznego
Obiad gotowysłodkawy posmak, który z ostrzejszym porem i resztą składników doskonale się łączy. Mi surówka bardzo posmakowała, mam nadzieję, że wypróbujecie i Wam również przypadnie do gustu 😍 Składniki: ½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka) 1 duża marchewka 1 duża gruszka 1 duże jabłko 1 duży por 4 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę obieramy z brzydkich liści i drobno szatkujemy
Kuchnia w czekoladzieplasterki szynki parmeńskiej 1 awokado kapusta pekińska 200g papryka 50g dodatki: żurawina kurkuma suszona pokrzywa sos: 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Składniki pozwalają na przygotowanie porcji dla 2 osób. Przygotowanie: Kapustę pekińską oraz paprykę pokroić w drobne paski. Plasterki szynki parmeńskiej zrolować i pokroić w 1 cm rurki. Awokado
Pij soki wyciskaneZimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE