Przepis na : obiad
Tortilla to produkt z kuchni meksykańskiej, który uwielbiam wykorzystywać w swojej kuchni. Jest bardzo wygodna np. do przygotowania drugiego śniadania na wynos - wystarczy zawinąć w placek wcześniej przygotowany farsz i pyszny lunch gotowy. Równie często wykorzystuję jednak tortille do przygotowywania dań na ciepło - obiadów lub kolacji. Dziś akurat postawiłam na tzw. czyszczenie lodówki, czyli danie warzywne z wykorzystaniem wszystkiego, co znajdę w kuchni. Zapiekana tortilla z warzywami - przepis na 4 por... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...