kapustą - 19268 przepisów (strona:381/1285)

Pyszna surówka obiadowa z kiszoną kapustą i kukurydzą 62

Pyszna surówka obiadowa z kiszoną kapustą i kukurydzą Smaczna, zdrowa i kolorowa surówka warzywna, to świetny dodatek do obiadu, który wykonamy w zaledwie kilka minut.   Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 jabłko 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka zielonej pietruszki 3 łyżki oliwy przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony     *** Kapustę niezbyt drobno kroimy(...)DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Pyszna surówka obiadowa z kiszoną kapustą i kukurydzą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szynka pieczona w kapuście z warzywami 146

Danie jednogarnkowe: delikatne mięso szynki zapiekane w kapuście z cukinią, cebulą, pieczarkami, grzybami i marchewką. Jesienne i rozgrzewające. Duża porcja, szybkie w przygotowaniu i smaczne! Składniki: 1500 g mięsa z szynki, 450 g pieczarek, 250 g grzybów (waga po wcześniejszym obgotowaniu), duża marchewka, kawałek cukinii, 2 cebule, duża marchewka, 80 g przecieru pomidorowego, sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka przyprawy(...)Przygotowanie: Szynkę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, kroimy na plastry około 2 cm grubości. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do przypraw oraz oleju - mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kapustę szatkujemy (nie musi być zbyt drobno), cebulę kroimy w piórka, pieczarki i marchew w grubsze plastry,  cukinię w kostkę, grzyby jeśli są duże na mniejsze kawałki. Kapustkę sparzyć wrzątkiem, dokładnie

Lena Gotuje
Surówka Colesław 65

Surówka Colesław czyli pyszna surówka z kapusty z marchewką i majonezem. Można ją podawać samodzielnie, lub jako dodatek do obiadu, najlepiej do mięs i ryb, ale również do hamburgerów, czy do grilla. Jej sekret tkwi w prostocie – składa się z prostych składników, a jej przygotowanie zajmuje nie więcej niż 5 minut. SURÓWKA COLESŁAW – PRZEPIS Składniki 1 kilogram świeżej kapusty(...)cebula 2 marchewki 200 g majonezu sok z jednej cytryny 1 łyżka cukru pudru sól pieprz Przygotowanie 1. Kapustę drobno poszatkować przy użyciu szatkownicy, lub drobno pokroić nożem. 2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. 4. W misce umieścić kapustę, marchewkę, cebulę, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz

Alle Dobre!
Bigos z cukinii i białej kapusty-pyszne danie jednogarnkowe +FILM 72

Witam Kochani jako, że sezon na cukinię w pełni, chciałabym Wam przedstawić jeden z przepisów, które uwielbiam-bigos z cukinii, ale z dodatkiem białej kapusty.  Robi się go bardzo szybko, a produkty, które do niego potrzebujemy każdy raczej ma w lodówce.   Jest to świetna alternatywa dla  bigosu z kiszonej  kapusty. Polecam spróbować, ja odkąd mamy sezon(...)film SKŁADNIKI -około 2 kilogramy cukinii -1 słoiczek  koncentratu pomidorowego dobrej jakości  190g  -2 duże marchewki  -2 średnie cebule -500g kiełbasy -300g białej kapusty -papryka słodka  -zioła prowansalskie  -3 ząbki czosnku -4 łyżki ketchupu  -sól do smaku -trochę oleju Cukinię trzemy na tarce jarzynowej, dajemy do miski i posypujemy około

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sałatka Gyros – przepis 59

Warstwowa sałatka Gyros, to sprawdzony przepis na doskonałą przekąskę na imprezę, Sylwestra lub grilla. U nas znajdziesz tradycyjną sałatkę Gyros z kurczakiem i kapustą pekińską oraz pysznym domowym majonezem i keczupem. To propozycja na uniwersalną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Sałatka Gyros – co potrzebne? Oczywiście filet z kurczaka, kapusta pekińska, czerwona cebula, kukurydza konserwowa oraz papryka czerwona(...)przepis! Sałatka Gyros Składniki filet z kurczaka: 350 – 400 g kukurydza: 1 puszka czerwona papryka: 1 szt. ogórki konserwowe: 5 – 6 szt. czerwona cebula: 2 szt. kapusta pekińska: kilka liści przyprawa gyros: 2 – 3 łyżeczki majonez domowy keczup domowy olej do smażenia Sałatka Gyros – przepis Przygotowanie Filet z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i dokładnie obtaczamy

Kuchnia Na Wypasie
Gdzie zjeść i co zjeść w Bieszczadach? Bieszczady - subiektywny przewodnik kulinarny z najlepszym jedzeniem 75

niektórych zaznaczyłam konkretne miejsca, gdzie warto je zjeść (bądź są tylko w tym miejscu). CO ZJEŚĆ W BIESZCZADACH? 1. Pierogi z kaszą gryczaną (Przedbieszczady) 2. Pierogi z grzybami i kapustą (Muzeum i Karczma w Młynie - smakują jak mojej babci) 3. Placki ziemniaczane ze śmietaną lub po bieszczadzku (Karczma Karnasów - idealnie chrupiące) 4. Hreczanyki - to takie trochę kotlety mielone(...)twarogiem 6. Proziaki (tutaj nie polecę Wam miejsca w samych Bieszczadach, ale w Sanoku - znajdziecie je TU! ) - chlebki robione na sodzie/prozie 7. Kisełyca - zupa robiona na bazie kwasu z kapusty kiszonej, zabielana mąką żytnią, podawana z ziemniakami i skwarkami 8. Fuczki - smażone placki z kapusty kiszonej 9. Gołąbki z ziemniakami/Stolniki 10. Naleśnik Gigant (Chata Wędrowca - te danie znajdziecie tylko

Czarnawisienka
RURKI Z PIECZARKAMI, KAPUSTĄ KISZONĄ I BOCZKIEM 58

Dziś zapraszam na danie, które przypomina klasyczne łazanki z kapustą. Zmieniłam tylko gatunek makaronu (osobiście nie przepadam za łazankami) i wzbogaciłam je o boczek i odrobinę czosnku. Prosto, szybko, tanio i oczywiście smacznie  😎 Składniki: op. makaronu rurki 200 g pieczarek 300 g kiszonej kapusty 300 g chudego wędzonego boczku 2 cebule 2-3 ząbki czosnku sól pieprz ziele angielskie(...)liść laurowy olej   Wykonanie: Makaron gotujemy  zgodnie z opisem na opakowaniu. Kapustę kroimy drobniej, zalewamy wodą, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy ok 20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek oraz boczek. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Całość smażymy, aż ew. woda z pieczarek odparuje. W dużym garnku mieszamy ugotowany

Walijskie Pichcenie
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 81

zmniejszyłam to do 25 minut. Po tym czasie mięso było gotowe. Po przestudzeniu schab idealnie kroi się w plasterki. Mam dla Was jeszcze jeden przepis. Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym , ale uwaga... w 25 minut+ zawijanie 10 gołąbków zajęło mi 15 minut. Składniki: * 1 młoda kapusta * 0,5 kg mięsa mielonego z szynki * pół szklanki surowego ryżu(...)sól * pieprz  * przyprawa do mięsa mielonego  * 1 jajko * 3 łyżki bułki tartej * 2 szklanki bulionu * 7-8 łyżek koncentratu pomidorowego Wykonanie: Kapustę sparzyć w garnku z wrzącą wodą przez kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować mięso mielone. Do miski włożyć mięso mielone, wbić jajko, wsypać surowy ryż, bułkę tartą, doprawić do smaku według uznania

Zrób to smacznie
Dwutygodniowa surówka z ogórków na szybko – bardzo prosty przepis 200

odwracamy do góry dnem na około 12 h. Dwutygodniowa surówka z ogórków na szybko – bardzo prosty przepis   Zobacz inne przepisy na długoterminowe surówki bez pasteryzacji: Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) Surówka z czerwonej kapusty – do przechowywania w lodówce lub pasteryzacji Zimowa surówka z kapusty – do pasteryzacji lub schowania do lodówki Długoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki

e-PrzepisyKulinarne
Kuleczki w młodej kapuście 99

Kuleczki w młodej kapuście Rodzina będzie się zajadała, kotlety mielone to z pozoru zwykłe danie, które przygotowujemy stojąc przy rozgrzanej patelni, ale komu się chce w upalne dni. Mam sposób, który nie tylko zaoszczędzi twój cenny czas, ale równie pomoże ci zadbać o zdrową dietę. 10 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki na kuleczki(...)tartej ·        2 łyżki śmietany 12% ·        1 jajko Składniki dodatkowe: ·        1 główka kapusty ·        2 marchewki ·        1 papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe

Kulinarna Chwila
Klopsiki na kapuście - Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu 86

Składniki: Mięso mielone 500 g ( u mnie z indyka) Kajzerka czerstwa Jajko Cebula średnia Marchewka 2 średnie Kapusta średnia główka ok. 1 kg Sól Pieprz Woda 1/3 szklanki Mąka łyżeczka Koper 1/2 pęczku Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i odstawić na ok. 10 minut. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko odciętą bułkę. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać(...)dwóch stron na złoty kolor i zdjąć z patelni.  Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i pokrojoną marchewkę w półplasterki. ( smażę, aż marchewka będzie półmiękka). Dodaję poszatkowaną kapustę. ( jeśli jest młoda nie trzeba drobno kroić), wlewamy 1/2 szklanka wody, doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażę 3-4 minuty, aż kapusta puści wodę i lekko "siądzie" . Po tym czasie ponownie wkładam

Kulinarne przygody
Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem 64

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i zielonym ogórkiem, przygotowana troszkę na wzór surówki z tego przepisu . Zamiast szczypiorku, jest koperek, a zamiast dwóch rodzajów ogórków, tylko ten zielony. Jak dla mnie pierwowzór zdecydowanie wygrywa pojedynek. Najważniejsze, że rodzince smakowało. 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej 1 ogórek zielony 1 por 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej(...)śmietany 1 łyżeczka białego octu winnego 1 płaska łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pora kroimy na ćwierć plasterki. Ogórka obieramy ze skórki. Kroimy na pół. Wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki (można każdą połówkę przekroić jeszcze raz na pół). Majonez łączymy ze śmietaną i octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Łączymy

Smaki Na Talerzu
Łazanki z młodą kapustą 103

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 150 g makaronu łazanki 1 puszka pomidorów kawałek dobrej kiełbasy 1/2 pęczka koperku 1 marchewka sól, pieprz ostra pasta paprykowa Przygotowanie: Kapustę poszatkować i wrzucić … Czytaj dalej Łazanki z młodą kapustą

czarrna od kuchni
Gołąbki z chorizo 62

Gołąbki z chorizo. Konefka dla Królisia ( doświadczalnego ) który jest kapuścianym maniakiem, robiła już różne wariacje na temat gołąbków. Były takie w sosie pieczarkowym ,były z dynią, były z kiszonej kapusty…No było Ci tego panie w pieruny dużo. Z chorizo Konefka jeszcze nie robiła. Tak musiała sprytnie to chorizo przemycić do gołąbków, bo Króliś nie raz się zarzekał był(...)Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 1 hr Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: Na gołąbki 14 liści kapusty savoy 400 g kiełbasy chorizo bez skóry 200 g ryżu arborio (ja użyłam arborio, choc lepiej zeby był normalny, ale nie zauważyłam, że mi brakło

Spice things up