kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:18/72)

Krokiety z kapustą i pieczarkami 63

Pyszne wigilijne krokiety, z kiszoną kapustą i pieczarkami, najlepsze. Uwielbiane przez całą moją rodzin. Idealne z kubkiem gorącego czerwonego barszczu. Pokarze wam dzisiaj prosty przepis który zawsze się udaje i smakuje wszystkim. Spora porcja dla całej rodziny. Z tego przepisu wychodzą 20-22 krokiety. Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi 78

smażony z warzywami i makaronem>>> Sałatka z makaronem z zupek chińskich>>> Makaron z tuńczykiem i oliwkami>>> Pyszne łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami>>> Makaron z pesto Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania makaronu z pesto, bazylią i pomidorkami koktajlowymi. Z podanych składników przygotujesz około 5 porcji spaghetti

Moja Książka Kucharska
Pieczone krokiety z warzywami 58

krokietów z owocami morza, w Meksyku - z tuńczykiem lub czerwoną fasolą, w Indiach - ziemniakami, w Korei - z makaronem sojowym i warzywami lub kapustą kim-chi. Z kolei w Polsce najpopularniejsze są krokiety nadziewane kiszoną kapustą i pieczarkami lub mięsem obtaczane w bułce tartej. Ja tym razem trochę odeszłam od naszej polskiej klasyki i postawiłam na krokiety z warzywami. Odpuściłam też

Z notatnika dietetyka
Kurczak z makaronem w sosie 86

makaronu i piersi kurczaka. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na kurczaka. Polecamy: kurczak jak w KFC , naleśniki zapiekane z kurczakiem i serem , oraz kurczak w kiszonej kapuście z pieczarkami. Smacznego! Artykuł Kurczak z makaronem w sosie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Farsz do krokietów 169

Zobacz jak zrobić najlepszy farsz do krokietów . To mój uniwersalny farsz do krokietów z kapustą i grzybami. Wykorzystuję go też do naleśników oraz do pierogów i uszek. Jest super pyszny i prosty do zrobienia. - super farsz z pieczarek i kapusty kiszonej - idealny do krokietów, naleśników oraz pierogów - jest tak pyszny, że można go jeść samego prosto z miski

AniaGotuje.pl
Kapusta kiszona z pieczarkami 202

Sezon kapuściany w pełni a mnie naszło na takie połączenie. Już mi tęskno za kapustą z grochem czy śledziem wigilijnym i stąd te pomysły. Na Sylwestrowe spotkanie będzie super pasowała. Kapusta jest pyszna, polecam każdemu, taki przedsmak świątecznego bigosu. Kapusta kiszona z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
drożdżowe paszteciki z cebulą 112

Paszteciki to obowiązkowa przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Robię je z ciasta kruchego lub z drożdżowego. Najczęściej wypełniam je farszem z kapusty kiszonej lub pieczarek ale tym razem postawiłam na cebulowe nadzienie. Wspaniale smakowały podane z sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 600 g mąki 1 szklanka mleka 30 g drożdży 2 jajka łyżeczka soli łyżeczka cukru 100 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami 137

Składniki: Ciasto: 200ml gorącej wody, 1 jajko, 500g mąki pszennej tortowej, sól, 2 łyżki oleju, troszkę mąki do podsypywania. Farsz: 400g pieczarek, 600g kapusty kiszonej, po odsączeniu, 2 cebule, olej, sól, pieprz. Ponadto: 2 cebule, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami 66

Wcześniej na blogu pojawił się przepis na pierogi ze słodką kapustą. Tym razem nadzienie tworzy kapusta kiszona z pieczarkami i cebulką. To klasyczne połączenie cieszy się niesłabnącym powodzeniem na sylwestrowych czy karnawałowych imprezach

Milion Smaków
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 131

Paszteciki dobrze smakują podane do barszczu czerwonego na gorąco lub na zimno jako przekąska. Farsz możemy również przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa

Symfonia smakowa
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 356

Brzegi dobrze skleić dociskając widelcem. Paczuszki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-25 minut,  funkcja termoobieg.Polecam też:Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Monia miesza i gotuje
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 151

Jeśli mogłybyśmy wybrać tylko jedną potrawę, którą będziemy jeść do końca życia, dzień w dzień, to na liście dylematów mocno ulokowałyby się pierogi. To danie, które

Wypisz Wymaluj
Łazanki z kapustą i pieczarkami 110

równie dobre, a przygotowanie ich zajmie nam dużo mniej czasu :) Składniki farszu ( 4 duże porcje): 3 cebule 1 czubata łyżeczka majeranku sól do smaku pieprz 500 g pieczarek 1 kg kapusty kiszonej oliwa do podsmażenia cebuli i duszenia pieczarek 400 g makaronu łazanki - (są to 4 porcje) Wykonanie farszu: Cebulę kroimy w kostkę, solimy, dajemy majeranek i całość podsmażamy(...)garnka, solimy oraz pieprzymy do smaku i dolewamy 2 łyżki oliwy. Tak przygotowane grzyby dusimy 5 minut pod przykryciem. Następnie odkrywamy i nadal dusimy do momentu odparowania wody z pieczarek. Kapustę gotujemy do miękkości. Trwa to około 1 godziny. Po ugotowaniu, kapustę studzimy , odciskamy z wody i kroimy, aby była drobniejsza. Tak przygotowane pieczarki, cebulę i kapustę łączymy, doprawiamy solą

Smak mojego domu
Kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną i pieczarkami 210

Sól łyżeczka Farsz: Kapusta kiszona 300 g Pieczarki 200 g Cebula mała Sól Pieprz Panierka: Jajko Bułka tarta Przygotowanie: Kapustę ugotować do miękkości.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem, dodać ugotowaną kapustą kiszoną i chwilę podsmażyć.  Ziemniaki ugotować

Kulinarne przygody
Farszynki 1116

się nadzienie z mięsa wieprzowego i zmielonych jajek ugotowanych na twardo z cebulą. Składniki 900 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Farsz : 200 g pieczarek 100 g kiszonej kapusty ser żółty ementaler sól pieprz Przygotowanie   Ziemniaki dokładnie umyłem, ugotowałem w mundurkach. Wystudziłem. Zmieliłem, wbiłem 2 jajka, dodałem mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrobiłem gładkie ciasto. Z ciasta(...)smalcu. Farsz : na patelni rozgrzałem masło, wrzuciłem pokrojone w dość dużą kostkę pieczarki. Smażyłem je do czasu, aż puściły sok, który odparował po krótkim duszeniu. Pieczarki ostudziłem, dodałem starty żółty ser oraz pokrojoną kiszona kapustę. Doprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Szybkie paszteciki z kapustą 1414

ciepłego barszczyku. Te przepyszne paszteciki z kapustą i grzybami można przygotować naprawdę w ekspresowym tempie. Wystarczy przygotować farsz i zawinąć go w ciasto francuskie, następnie zapiec i gotowe. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto. Smacznego! SZYBKIE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ – PRZEPIS Składniki 1 płat ciasta francuskiego 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 marchewka 1 pietruszka sól pieprz(...)złoty kolor. Kolejno dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez kilka minut, do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Marchewkę i pietruszkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na patelnię z cebulką i pieczarkami i dusimy przez 5 minut. Dodajemy odciśniętą kapustę i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki do smaku. Przygotowany farsz przepuszczamy przez

Przepiski.pl
Krokiety z kapustą i pieczarkami ! :) 123

kiszonej -0,5kg pieczarek -cebula -przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy) -smalec -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Musimy usmażyć osobno pieczarki i kapustę a następnie to ze sobą połączyć. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na margarynie. Dodajemy do nich cebule pokrojoną w kosteczkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż będą miękkie. Kapustę kiszoną siekamy na mniejsze części

Magia jedzenia.
Tani bigos z parówkami + film 115

produktów łatwo dostępnych .  Wykonanie bigosu nie pochłania zbyt wiele czasu a mimo tego jest pyszny i prosty w przygotowaniu. . składniki na 6 porcji 800 g kapusty kiszonej 25 dag pieczarek 1 cebula 2 łyżki margaryny 1,5 łyżki mąki 8 cienkich parówek 5 łyżek koncentratu pomidorowego szczypta cząbru 3 łyżki majeranku cukier pieprz sól przepis Kapustę kiszoną siekamy , wrzucamy

Smakowite Dania
Uszka z kapustą i pieczarkami 159

kolejny przepis na uszka z kapustą i pieczarkami. Ciasto 3 szklanki mąki 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie do miękkości. U mnie trwało to około 30 minut. Odcedzić na sicie i odcisnąć dobrze

O kuchni z uczuciem
Krokiety z kapustą i pieczarkami – sposób na resztki z gotowania bulionu 3846

szkoda było wyrzucać. Postanowiłam je wykorzystać i wymyśliłam, że zrobię z nich z krokiety. Warzywa z gotowania bulionu są dość słodkie, więc aby słodycz zbilansować wybrałam kapustę kiszoną. Do kapusty świetnie pasują pieczarki, które również były w bulionie. Aby ożywić trochę smak, dodałam listki świeżego tymianku i tak o to powstał przepis na moje Krokiety z kapustą i pieczarkami , czyli

Moja Delicja
ROLADKI Z KARKÓWKI 194

fantastyczne, mięso idealnie skruszało i wszyscy byli zaskoczeni wnętrzem. Zdecydowanie polecam tak przygotowane danie na Świąteczny stół. ROLADKI Z KARKÓWKI karkówka kiszona kapusta boczek wędzony pieczarki (opcjonalnie) musztarda sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, olej Kapustę kiszoną odcisnąć, zalać zimną wodą, posolić i krótko obgotować. Karkówkę pokroić na cienkie plastry, rozbić (najlepiej przez woreczek), doprawić solą i pieprzem. Gdy kapusta

Pieguskowa Kuchnia
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 141

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka

Bullio
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 230

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka

Bullio
Krokiety z kapustą, grzybami i szpinakiem z ciasta na pizzę 265

Dziś proponuję sposób na przygotowanie niecodziennych krokietów, a właściwie jednego dużego. Nadzienie z kapusty, grzybów i szpinaku posmakuje każdemu, a ciasto na pizzę, które posłuży nam do przygotowania tego dania, będzie ciekawą alternatywą dla znanych krokietów. 1kg. kapusty kiszonej 500g. szpinaku 800g. pieczarek Czosnek Opcjonalnie cebula Tłuszcz do smażenia Ocet jabłkowy lub winny Zioła prowansalskie Sól Pieprz Ciasto na pizzę(...)Kapustę kiszoną gotujemy w wodzie z octem winnym lub jabłkowym do momentu, aż będzie miękka. Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Możemy dodać drobno posiekaną cebulkę. Razem z grzybami podsmażamy szpinak – ja użyłem mrożonego z dodatkiem czosnku, jeśli mamy świeży, drobno go posiekajmy a czosnek (1-2 ząbki) dodajmy osobno. Gdy grzyby ze szpinakiem ładnie się podsmażą dodajemy stopniowo

MarcinChef
paszteciki fińskie 132

mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek czosnku sól pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju Mąkę, masło, śmietanę, sól i jajko zagnieść. Ciasto wstawić(...)lodówki na czas przygotowania farszu. Kapustę kiszoną gotować kilka minut i odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso i pokrojone pieczarki. Kiedy mięso się usmaży, wrzucić kapustę, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić, dodać jajko i ser. Wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę  farszu i składać na pół zlepiając brzegi. Paszteciki smarować rozbełtanym jajkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia