kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:9/72)

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 172

litr mleka; 2 jaja; 3 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka białego cukru; 1 płaska łyżeczka soli; Olej do smażenia.   Farsz: 1 duża cebula; 500 g pieczarek; 1 kg kiszonej kapusty; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 ziarenek pieprzu; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Panierka: 4 jaja; Bułka tarta.  1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania(...)Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, ewentualnie opłukać pod bieżącą wodą (ja tego nie robię, bo lubimy kwaśny smak kapusty), przełożyć do garnka, zalać zimną wodą (woda powinna przykrywać kapustę), dodać liść laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu i gotować, aż kapusta stanie się miękka.  Ugotowaną kapustę odcedzić, odcisnąć z wody i drobno pokroić

Gospodyni Miejska
KAPUSTA KISZONA Z PIECZARKAMI- IDEALNY FARSZ DO PASZTECIKÓW, KROKIETÓW LUB PIEROGÓW 98

muszą być krokiety i paszteciki. Co roku korzystam z tego przepisu, dlatego też postanowiłam podzielić się nim także z Wami. Zapraszam :) Składniki: * pół kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kwaszonej z marchewką  Orzech ) * 250 g pieczarek * 1 nie duża cebula * 3 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) * 4-5 ziarenek ziela angielskiego (użyłam  Skworcu ) * sól i pieprz do smaku * pół(...)ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Kapustę gotować około 30 minut, aż będzie miękka. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie do cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki, dodać do smaku sól i pieprz. Wszystko razem podsmażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Na końcu dodać na patelnię odcedzoną z wody, ugotowaną kapustę kiszoną. Całość wymieszać i podsmażyć około

Zrób to smacznie
Łazanki z kapustą i pieczarkami 148

nazwa kwadratowego makaronu pochodzi od włoskiego lasagne. Frazeologiczne podobieństwo jest oczywiste. Łazanki można przygotować na wiele sposobów zarówno z kapusty słodkiej jak i kiszonej. Z dodatkiem boczku, kiełbasy czy grzybów. Ja wybrałam dziś wariant z kapustą kiszoną i pieczarkami. Zapraszam Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 15 min Czas przygotowania 40 min Czas przygotowania(...)Czas gotowania 15 min Czas przygotowania 40 min Ingredients 500 g makaronu łazanki 800 g pieczarek brązowych * 400 g kapusty kiszonej 2 duże cebule 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka majeranku olej pieprz czarny sól Instructions Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę

Wędrówki po kuchni
Krokiety z kapustą, grzybami i mięsem 244

krokiety z kapusta i miesem krokiety z kapustą mięsem i grzybami krokiety z mięsem kapustą kiszoną i pieczarkami krokiety z mięsem kapustą i pieczarkami krokiety z mięsem grzybami i kapustą krokiety z mięsem i kapustą kiszoną krokiety z mięsem i grzybami The post Krokiety z kapustą, grzybami i mięsem appeared first

dom-agi.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 84

Obiad bezmięsny też może być pyszny, co potwierdza przepis na krokiety z kapustą i grzybami . Aromatyczny, bardzo smaczny farsz z kiszonej kapusty oraz pieczarek w chrupiącym naleśniku, to bez wątpienia godna uwagi propozycja na postny obiad . Krokiety z kapustą i grzybami warto przygotować w większej ilości. Można wtedy część z nich zamrozić pamiętając, aby zrobić to bez panierki. Tym sposobem(...)pieczarkami i serem , doskonałą postną kapustę z grzybami , oraz pierogi z białym serem na słodko . Krokiety z kapustą i grzybami Składniki na 12 sztuk Ciasto naleśnikowe: woda gazowana: 0,5 szklanki mleko: 0,5 szklanki mąka: 1 szklanka jajko: 1 szt. olej: 1 łyżka sól: 1/3 łyżeczki Farsz: kapusta kiszona: 0,5 kg pieczarki: 300 g duża cebula

Kuchnia Na Wypasie
Kiszona kapusta duszona z papryką i pieczarkami 166

Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków,  pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna! Proste, tanie danie, które ma jeszcze tą zaletę(...)można zrobić je w większej ilości i odgrzewać wg potrzeby. Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 400 g pieczarek 1 cebula 2 duże czerwone papryki kilka suszonych grzybków - opcjonalnie sól, pieprz kminek 1 łyżka mąki olej do smażenia 1 szklanka wody lub bulionu Przygotowanie: kapustę kiszoną zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem w międzyczasie zeszklić obraną, pokrojoną cebulę, następnie dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krokiety. 140

Krokiety, to jedne z tych potraw, które smakują mi najbardziej przyrządzone przez siebie samą.  Składniki: 1.Farsz: słoik kapusty kiszonej ( 900g, po odsączeniu 600g), 2 średnie cebule, 380g pieczarek, sól, pieprz, olej lub inny tłuszcz do podsmażenia pieczarek i cebuli. 2. Ciasto naleśnikowe: 2 jajka, mleko ( 2 i 1/2 szklanki), mąka - tyle by ciasto było niezbyt gęste ani zbyt rzadkie(...)bułka tarta, olej do smażenia krokietów. Przygotowanie: 1.Farsz:   Kapustę kiszoną ugotować i dobrze odsączyć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć - podczas smażenia posolić i popieprzyć. Kapustę kiszoną wymieszać razem z pieczarkami i cebulą. Sprawdzić czy wystarczająco jest doprawiony farsz. W razie potrzeby doprawić. Farsz posiekać , ale nie za drobno - tak by kapusta nie była za długa. 2. Ciasto

W kuchni u Moniki
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 206

warunkiem,że mamy już przygotowany farsz.    1 op gotowego ciasta francuskiego 1 jajko biały i czarny sezam do posypania farsz: 500 g kiszonej kapusty listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 300 g pieczarek 1 cebula(...)łyżki oleju sól świeżo mielony pieprz   Kapustę kiszoną opłukać,włożyć do garnka,zalać wodą,dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i drobno posiekać.  Pieczarki oczyścić ,zetrzeć na wiórki, podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę,dodać do pieczarek i razem przesmażyć. Do pieczarek dodać ugotowaną kapustę,doprawić do smaku solą i pieprzem,smażyć wszystko jeszcze

Kolorowa kuchnia Elki
mielone zrazy z łopatki z kapustą kiszoną i pieczarkami... 166

szklanka, woda 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, boczek parzony 10 plastrów, ogórek kiszony 1 duży, cebula 2 sztuki, musztarda delikatesowa 5 łyżeczki, pieczarki 10 sztuk, kapusta kiszona 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szkanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, majeranek 1 łyżka, woda 1/2 szklanki mieloną łopatkę dobrze wyrobić z kucharkiem, pieprzem(...)zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz do garnka przelać tłuszcz po zrazach, podsmażyć resztę cebuli, pieczarki pokrojone, dodać kiszoną kapustę i wymieszać, wlać wodę, przyprawę w płynie, majeranek wsypać, na kapuście ułożyć zrazy i pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu można podać na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Bigos z wieprzowiną 154

ziaren ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 2 liście laurowe WYKONANIE: 1. Kiszoną kapustę posiekać. 2. Białą słodką kapustę poszatkować. Pieczarki i cebule drobno pokroić. 3. Mięso pokroić w małą kostkę. Z boczku odciąć skórę, odłożyć na bok, boczek posiekać w małe słupki. 4. Kapustę kiszoną i białą włożyć do dużego garnka, wymieszać. 5. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy(...)kapustą. 6. Na patelni podsmażyć pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić dodać boczek, smażyć na rumiano. Dodać do garnka z kapustą wraz ze skórką z boczku. 7. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać mięso i smażyć na rumiano. Dodać do garnka z kapustą. 8. Wszystkie składniki bigosu dokładnie wymieszać. 9. Zalać zimną wodą do zakrycia kapusty. Dodać

Atlas Smaków
K... Krokiety z kapustą kiszoną i mięsem mielonym 222

próbują naszych dań. ;) Korzystając z wolnego przedpołudnia postanowiłam przygotować Krokiety, czyli nic innego jak smażone naleśniki z farszem. Do najpopularniejszych nadzień należy chyba kapusta kiszona z cebulką. Ja natomiast wzbogaciłam ją mięsem mielonym z pieczarkami i marchewką :) Nie zapomniałam oczywiście o kubku czerwonego barszczu ;) Do dzieła! Składniki (ok. 5 sporych krokietów) Ciasto na naleśnik:  które nie złamie się przy(...)szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 jajko szklanka przegotowanej, ciepłej wody Farsz: 500g mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 średnia marchewka 4 pieczarki ok. 150g kapusty kiszonej sól, pieprz, papryka słodka, majeranek +jajko + bułka tarta + 2 łyżki oleju Przygotowanie:  Naleśniki:  - łączymy mleko, jajka i mąkę (ręcznie lub mikserem). - dodajemy stopniowo wodę, cały czas

Kitchens Alphabet
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami 81

Bardzo smaczne wydanie łazanek, co do nich dodaję i jak je robię? Zapraszam, chętnie podzielę się przepisem i wspomnieniami. Artykuł Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Wigilia bez mleka. Świąteczne przepisy dla dorosłych i dla dzieci 209

nadaje jej niezwykle kremową konsystencję. Kapusta wigilijna z pieczarkami Tradycyjna wigilijna kapusta z grzybami leśnymi niestety nie nada się dla małych dzieci. Ale można zamiast niej przygotować alternatywną wersję tego wigilijnego przysmaku. Kapustę z pieczarkami można podać dzieciom, które skończyły 1. rok życia. To także świetna opcja dla osób z wrażliwym żołądkiem. Taką kapustę można wykorzystać też jako farsz(...)dobrze doprawione warzywa to świetne połączenie. Rybę po grecku najlepiej przygotować co najmniej dzień przed Wigilią, by smaki się przegryzły. Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) Wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami to doskonałe danie dla małych dzieci i osób z wrażliwym żołądkiem. Dodatek oleju do ciasta na pierogi sprawia, że jest ono bardziej elastyczne, dlatego lepienie

Dieta bez mleka
Krokiety z kapustą, pieczarkami i żółtym serem 158

minuty. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Swoją patelnię natłuszczam tylko raz - wlewam kilka kropel oliwy z oliwek i rozcieram ręcznikiem papierowym.   Składniki: 12 naleśników 300g pieczarek 500g kapusty kiszonej 2 cebule szalotki 3 łyżki masła  50g sera żółtego startego 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka pieprzu mielonego szczypta soli  2 jajka 200ml mleka 4 łyżki mąki ( używam(...)orkiszowej 650 od Młynu Kopytowa ) olej do smażenia Na patelni roztapiam masło, dodaję pokrojone na kawałki pieczarki, szczyptę soli oraz szalotkę pokrojoną w kostkę. Gdy pieczarki będą miękkie, dodaję pociętą kapustę kiszoną i doprawiam rozgniecionym kminkiem oraz pieprzem. Patelnię przykrywam i duszę wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut

Gotowanie i blogowanie