przepisu dołączam filmik dostępny na końcu posta. Serdecznie zapraszam :-) Składniki (proporcje dla 3-4 osób): 500 g makaronu typu łazanki 1 cebula ok. 300 g pieczarek ok. 300 g kapusty kiszonej oliwa sól, pieprz, papryka mielona słodka, wędzona papryka mielona słodka, oregano ok. 1 łyżka sosu sojowego Wykonanie: 1. Zaczynamy od obrania, umycia i posiekania pieczarek. 2. Cebulę kroimy(...)sugestii na opakowaniu. 4. Kiszoną kapustę siekamy i odkładamy na talerzyk. 5. Na dnie większego garnka rozgrzewamy trochę oliwy. 6. Wrzucamy cebulę i smażymy ją do zeszklenia. 7. Następnie dodajemy kiszoną kapustę, którą solimy oraz sypiemy papryką mieloną słodką oraz wędzoną - sporo tej papryki. Mieszamy, smażymy. Następnie dodajemy pieprz, mieszamy, smażymy. 8. Następnie dodajemy usmażone pieczarki, mieszamy, smażymy. 9. Dodajemy
Kawa z mlekiemSkładniki: KROKIETY: jajka 1 szuka, cukier 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, mleko 2 szklanki, woda gazowana 2 szklanki, mąka tortowa 4 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżka FARSZ: kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 35 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryczka ostra 1 mała, olej do smażenia 6 łyżek, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżka, kasza gryczana 1 saszetka PANIERKA: jajka 4 sztuk(...)bułka tarta 1,5 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba kapustę kiszoną ugotować do miękkości - odlać na sito, pieczarki usmażyć z cebulą i dodac do kapusty, dodac papryczkę ostrą i kucharka - blenderem wszystko zmiksować saszetkę kaszy gryczanej ugotować w niesolonej wodzie i dodać do kapusty, wszystko wymieszać i wystudzić z podanych składników mikserem wymieszać ciasto na naleśniki i odstawić
W Mojej Kuchni LubięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszne krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami. Bardzo je lubię. Choć są trochę pracochłonne, myślę, że warto raz na jakiś czas poświęcić więcej czasu i je przygotować, najlepiej w większej ilości. Część krokietów można wtedy (bez panierki) zamrozić i wyjąć w razie potrzeby. Post Krokiety
Marta GotujeKrokiety z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich w piękny sobotni dzień. Dzisiaj pokażę wam przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami. Pyszne i pożywne. :) Smakuje jeszcze lepiej z czerwonym barszczykiem do picia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Przepis: Składniki: 10 naleśników ( przepis znajdziecie tutaj: naleśniki na krokiety .) 500 g kapusty kiszonej 400 g pieczarek
Mój pomysł natego co zostanie zrobić coś innego. Link do filmu z przepisem: 113 PRZEPIS NA FARSZ z kapusty i pieczarek Najlepszy do pierogów, krokietów, pasztecików, naleśników Składniki na farsz: 250-300g pieczarek 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule tłuszcz do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni. Gdy cebula będzie już(...)prawie gotowa dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i dusimy aż wyparuje nadmiar wody. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie po ugotowaniu odcedzamy i odciskamy z niej wodę. Jeśli kapusta jest długa to kroimy ją nożem na mniejsze kawałki i dorzucamy do pieczarek. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chwilę jeszcze trzymamy na ogniu. Tak przygotowany farsz możemy użyć do pierogów
Dieta Rozdzielna i Zdrowieleśnymi Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Portobello z grilla Cannelloni z pieczarkami i jajkiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pod beszamelem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Glass noodles z warzywami i grzybami mun Modra kapusta z pieczarkami Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą
Dorota SmakujeZrobienie pasztecików może być naprawdę proste i szybkie, jeśli skorzystacie z tego przepisu. W dodatku wychodzą naprawdę bardzo smaczne. Przepis na ekspresowe paszteciki z kapustą i pieczarkami Składniki: 500 gramów kapusty kiszonej, około 300 gramów świeżych pieczarek , 2 cebule, arkusz gotowego ciasta francuskiego (około 300 gramów), 1 jajko, olej, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, na posypkę ziarna czarnuszki lub kminku
Kulinarna Polskafileta z indyka · 1 cebula · ½ kg pieczarek · ½ kg kapusty kiszonej · 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej · 200 g śliwek suszonych · 200 g koncentratu pomidorowego(...)garnka podlewamy wodą i gotujemy. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa 3. Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą. 4. Pod koniec gotowania
Kulinarna Chwilawody 2 łyżki masła 2 szklanki mąki + mąka do podsypania 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na farsz: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 10dkg pieczarek 20dkg kapusty kiszonej 2 ugotowane i ostudzone ziemniaki (mogą być z wczorajszego obiadu) 20dkg pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa (najlepiej wieprzowego lub mieszanego – może być z wczorajszego obiadu) Przyprawy: sól, pieprz(...)samym tłuszczu podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek i cebulę *** *** Kapustę kiszoną bardzo drobno kroimy (u mnie kapusta z marchewką) *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy kapustę oraz pokrojone w małą kosteczkę ziemniaki, mieszamy i całość smażymy na niedużym ogniu przez kilka minut. Mięso drobno kroimy i dokładamy razem z pieczarkami na patelnie, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę *** *** Całość doprawiamy
Blog z Apetytemtortowe 800 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 cebula 3 jajka około 2/3 szklanki bułki tartej do obtaczania sól, pieprz 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczarki przekładamy na patelnię, czekamy(...)kostkę cebulę. Całość podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. 2. W międzyczasie kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego. Po ugotowaniu odcedzamy wodę, a kapustę łączymy z pieczarkami i cebulą. Farsz dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy również pół łyżeczki kminku. 3. Na wafle nakładamy
Gotuj z Prezesemgotować! Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym serem autorka: edytaha z bloga Kuchenne zapiski Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej autorka: Wyraczynka z bloga Kuchnia z wyrakiem Krupnik z grzybami wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej kuchni Lekki krem z pieczarek autorka: izzy z bloga Take it Izzy Zalewajka z grzybami - jesienny żurek(...)śródziemnomorskiej Pierogi z kaszą gryczaną, dynią i boczniakami autorka: Mątewka z bloga Kuchenne algorytmy Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami autorka: izzy z bloga Take it Izzy Pieczarki z Niemiec autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus autorka: Beata12 z bloga W królestwie smaków Beaty MAKARON Z PIECZONĄ DYNIĄ autor
Weekendy w domu i ogrodzieskorzystania z przepisu. Jest to przepis na bigos który robiliśmy 3 dni. Z każdym dniem co raz lepszy 😊 Przepis: Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty ( w tym 0,5 kg z marchewką) 300 g pieczarek portobello 30- 60 g suszonych grzybków ( podgrzybki, borowiki, kozaki) 6 suszonych śliwek 10 suszonych pomidorów (mogą być te w oliwie) 4 ziela angielskie, 3 liście(...)woda z kapusty może nam się przydać do doprawienia kapusty, a i tak szkoda tak dobrej wody, można później śmiało wypić i dostarczyć witaminki C 😊 2. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, tak żeby jedynie przykryć kapustę, dodajemy ziela angielskie, liście laurowe, jagody jałowca i 1 łyżeczki soli. Gotujemy do miękkości. Kiedy kapusta ostygnie odstawiamy
Mój pomysł naskorzystania z przepisu. Jest to przepis na bigos który robiliśmy 3 dni. Z każdym dniem co raz lepszy 😊 Przepis: Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty ( w tym 0,5 kg z marchewką) 300 g pieczarek portobello 30- 60 g suszonych grzybków ( podgrzybki, borowiki, kozaki) 6 suszonych śliwek 10 suszonych pomidorów (mogą być te w oliwie) 4 ziela angielskie, 3 liście(...)woda z kapusty może nam się przydać do doprawienia kapusty, a i tak szkoda tak dobrej wody, można później śmiało wypić i dostarczyć witaminki C 😊 2. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą, tak żeby jedynie przykryć kapustę, dodajemy ziela angielskie, liście laurowe, jagody jałowca i 1 łyżeczki soli. Gotujemy do miękkości. Kiedy kapusta ostygnie odstawiamy
Mój pomysł napierogów z kapustą i grzybami. A co mam zrobić, gdy apetyt na pierogi jest silniejszy ode mnie? Oczywiście inną, uboższą wersję pierogów - czyli z kapustą i pieczarkami. Nie oszukujmy się, nie smakują tak jak te wigilijne, ale przecież nie oznacza to, że są gorsze. Po prostu smakują inaczej:) Pokochaliśmy je od pierwszego kęsa! Jeśli macie swoją kiszoną kapustę - świetnie(...)kuchni. Ja zaczynam od opłukania i obsmażenia kapusty. Póki kapusta się dusi, przygotowuję resztę składników nadzienia: obieram i kroję cebulę i pieczarki, a następnie je przesmażam. Kapusta wciąż się dusi (moja potrzebowała trochę ponad godziny). Ja w tym czasie zagniatam ciasto i odstawiam go, by odpoczęło. O, chyba i kapusta już gotowa, mieszam więc i doprawiam nadzienie, studzę
Obiad gotowyjajka mleko 180 ml Gałka muszkatołowa 1 łyżka margaryna 315 g sól, pieprz Nadzienie : ugotowana kapusta kiszona 500 g pieczarki 400 g olej lniany 1-2 łyżki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz Ugotowaną kiszoną kapustę doprawiamy suszonym koprem. Umyte pieczarki, kroimy w drobne cząstki i dusimy na patelni z niewielką ilością soli. Nie dodajemy tłuszczu. Kapustę odcedzamy
Smaczne moje