kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:20/72)

Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną. 126

masz w lodówce możesz wyczarować szybkie i smaczne danie. Nie ważne czy obiad, czy kolacja - zapiekanka pasuje na każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron świderki pieczarki kminek mała śmietana jajko pieprz zioła prowansalskie czosnek ser Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić(...)już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera.  Sos Do małej śmietany dodajemy jedno jajko, odrobinę czosnku, pieprz oraz zioła prowansalskie. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy

My World by Dagmara Rek
Bułeczki z pieczarkami 163

ciepłe miejsce (ja wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) Z ww. składników powstaje(...)mnie mleko sojowe) 25 gr drożdży 2,5 ml soli (pół łyżeczki) 2 łyżki oleju rzepakowy lub słonecznikowy lub z pestek winogron 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 - 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego)'; document.write

moj przepis na
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami 142

Mleko letnie 1/4 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g Mleko letnie 3/4 szklanki Jajko Sól łyżeczka Olej 1/4 szklanki Farsz: Kapusta kiszona 500 g Pieczarki 500 g Cebula średnia liść laurowy Ziele angielskie Masło łyżka lub olej Dodatkowo: Jajko (do posmarowania pasztecików przed pieczeniem) Przygotowanie: W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić(...)czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Dodać ugotowaną i pokrojoną kapustę kiszoną. Przyprawić solą oraz pieprzem

Kulinarne przygody
Pierogi z kapustą i pieczarkami 179

gorąco polecamy przepis.  Składniki: Ciasto - 300g bezglutenowej mąki. Użyłam mix Schaer - 3 jajka - 45 ml gorącej wody - 2 łyżki oliwy - szczypta soli Farsz  - 50 dag kapusty kiszonej - olej - 500g pieczarek - cebula - sól, pieprz, liść laurowy, tymianek Sposób przygotowania: Farsz Kapustę  kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, dolewamy niewielką ilość wody ( pół szklanki) i dusimy przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami 380

jajka + 1 jajko do smarowania pierogów 3/4 szklanki mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie do miękkości. U mnie trwało to około 30 minut. Odcedzić na sicie i odcisnąć dobrze wodę

O kuchni z uczuciem
Trylogia pierogowa: Pierogi z kapustą i grzybami 187

perspektywie rozrost trylogii do pentalogii. Na razie jednak trzy nasze ulubiona, a zacznę od kapusty z grzybami. Pierogi z kapustą i grzybami  1kg kiszonej kapusty 100g suszonych grzybów lub świeżych pieczarek 1 duża cebula bułka tarta 1kg mąki ~600ml letniej wody 1 jajko 100g roztopionego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dzień wcześniej odcisnąć i podgotować kapustę, namoczyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 154

SKŁADNIKI: Ciasto: 4 szklanki mąki 3 łyżki oleju pół łyżeczki soli woda Farsz: 300 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek cebula 2 łyżki bulionu grzybowego 2 łyżki masła sól i pieprz WYKONANIE: 1. Mąke przesiać na stolnicę, dodać sól, olej i powoli wlewać bardzo ciepłą wodę, prawie gorącą wodę ( ok jednej szklanki ) 2. Wyrobić zwarte, elastyczne(...)ciasto. 3. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. 4. W tym czasie przygotować farsz: kiszoną kapustę drobno poszatkować, zalać gorącą wodą i gotować ok 30min do miękkości kapusty. Odsączyć na sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na łyżce masła do odparowania wody z grzybów. Ostudzone pieczarki drobno posiekać. Ostudzoną

Atlas Smaków
Krokiety z kapustą i grzybami 204

Krokiety z kapustą i grzybami: Krokiety z kapustą i grzybami to idealny danie na spotkania z najbliższymi. Krokiety kojarzą mi się w szczególności ze Świętami, weselami czy Sylwestrem. Pasują one idealnie do wigilijnego barszczu, który podajemy na gorąco. Są to po prostu pyszne i chrupiące naleśniki wypełnione farszem z kiszonej kapusty z dodatkiem grzybów leśnych bądź pieczarek. Przygotowanie(...)obieramy i kroimy w drobną kostkę, natomiast czosnek obieramy i kroimy w plastry. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy cebulę oraz czosnek. Dodajemy pieczarki i doprawiamy pieprzem. Smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Dodajemy pokrojoną kapustkę kiszoną i posiekaną natkę pietruszki. Całość smażymy przez chwilę. Po tym czasie dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kulebiak z kapustą i grzybami. 179

świeżych (lub 13 g suchych) 70 g masła (roztopionego) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli kminek lub czarnuszka  roztrzepane jajko do posmarowania wierzchu Nadzienie: 300 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 2 małe cebule 20 g suszonych grzybów leśnych sól pieprz oliwa  Wykonanie: Przygotować rozczyn z drożdży (podgrzać lekko mleko, dodać cukier i drożdże, odstawić do wyrośnięcia(...)odstawić, aby się namoczyły. Na oliwie podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz namoczone i posiekane grzyby leśne (nie wylewać wody, w której się moczyły). Smażyć do czasu, aż odparuje nadmiar płynu. Kapustę kiszoną przepłukać wodą, jeśli jest zbyt kwaśna i poszatkować. Do garnka włożyć farsz grzybowy oraz kapustę, wlać wodę, w której moczyły

zadanie-gotowanie
Łazanki 217

białej kapusty300g kapusty kiszonej z kminkiem200g pieczarek300g wędzonego boczku2 cebulesól, pieprz Sposób przygotowania:Białą kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody, solimy i gotujemy pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Odcedzamy.Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni, aż wytopi się tłuszcz. Obieramy cebule i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i smażymy.Pieczarki czyścimy, kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
Sezon na... #7 Owieczki. Currygodna, ta kapusta! 243

płyniemy.Bez owieczki. Ale popłynęłam. W smaki, których do tej pory nie łączyłam. Odwekowałam zeszłoroczną kapustę. Warto było. Popłynąć. Dopłynąć. Rozpłynąć się. pół kilograma kapusty kiszonej mały kalafior pieczarki około 10 sztuk puszka pomidorów w zalewie (400g) ziele angielskie, liść laurowy (3 sztuki) chilli (pieprz kajeński), curry (2 łyżki) sól, pieprz w ziarnkach natka pietruszki suszona (2 łyżki(...)pół miękkiej kapusty dodałam kalafiora i gotowałam do miękkości.  Następnie dodałam pieczarki i w niedługim czasie pomidory.  Kiedy wszystkie składniki ładnie się przegryzły, zmiękły, dodałam 2 łyżki curry oraz pieprz.  Na koniec wsypałam natkę.  Wymieszałam. Pomysł na połączenie kapusty (kiszonej) i curry stąd

bastalena
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE Z PIECZARKAMI 434

takie dania. Mięsko wychodzi aromatyczne,mięciutkie - wprost rozpływa się w ustach.Sprawdza się zarówno na niedzielny jak i świąteczny obiad.Serdecznie polecam. Składniki:   800 g karkówki 800 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek 2 duże cebule 4-5 ząbków czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki przyprawy do bigosu sól,pieprz,przyprawa(...)karkówki Kiszoną kapustę odcisnąć,posiekać,włożyć do garnka i zalać wodą.Dodać ziele angielskie,liść laurowy oraz przyprawę do bigosu - gotować ok 1 godziny,najlepiej do odparowania wody. Umyte mięso osuszyć,pokroić w duże kawałki,każdy z nich oprószyć solą,pieprzem oraz przyprawą do karkówki( można parę godzin wcześniej). Na patelni rozgrzać smalec,podsmażyć mięsko z każdej strony,aż do zrumienienia.Obra

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 225

zostaje mi połowa kapusty. Według mnie najlepsze pierogi wychodzą wtedy, kiedy do kapusty świeżej dodamy trochę kiszonej. I właśnie taki przepis mam dzisiaj dla Was, zapraszam Pierogi z kapustą moniczka Uwielbiam pierogi z kapustą, mimo, że są trochę czasochłonne. Za ich przygotowanie najczęściej zabieram się wtedy, gdy po zrobieniu gołąbków (na przykład takich: klik) zostaje mi połowa kapusty. Według mnie najlepsze(...)kapusta musi wystygnąć. Kiedy kapusta będzie już zimna, dokładnie odciśnij ją z wody (im więcej wody odciśniesz, tym krótszy będzie czas jej podsmażania). Teraz kapustę zmiel w maszynce lub zblenduj (pierwszy raz użyłam blendera ręcznego zamiast maszynki i naprawdę super się spisał! ). Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę, świeżą kapustę, posiekaną kapustę kiszoną oraz

Via Gusto
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 158

takich: klik) zostaje mi połowa kapusty. Według mnie najlepsze pierogi wychodzą wtedy, kiedy do kapusty świeżej dodamy trochę kiszonej. I właśnie taki przepis mam dzisiaj dla Was, zapraszam //   Składniki (2 – 3 porcje): Farsz: 1/2 średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub oliwa przyprawy (suszona włoszczyzna(...)kapusta musi wystygnąć. Kiedy kapusta będzie już zimna, dokładnie odciśnij ją z wody (im więcej wody odciśniesz, tym krótszy będzie czas jej podsmażania). Teraz kapustę zmiel w maszynce lub zblenduj (pierwszy raz użyłam blendera ręcznego zamiast maszynki i naprawdę super się spisał! ). Na dużej patelni rozgrzej olej lub oliwę, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę, świeżą kapustę, posiekaną kapustę kiszoną oraz

Via Gusto