gram mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego 25 gram świeżych drożdży 1/4 szklanki ciepłej wody Farsz: 2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki suszonych grzybów 250 gram pieczarek 1 cebula szczypta soli, pieprzu i majeranku 1 łyżka oleju do smażenia Dodatkowo: 1 jajko kminek Kapustę kiszoną gotuję w litrze wody przez godzinę(...)Wyrobione ciasto odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum godzinę, tak by podwoiło swoją objętość. Na rozgrzanym tłuszczu smażę posiekaną drobno cebulkę i pieczarki. Po kilku minutach dodaję posiekane drobno grzyby oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Wlewam wodę z gotowania grzybów i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Studzę. Ciasto wałkuję tworząc duży prostokąt. Na cieście układam
Mango Papajapieczarkami podałam z rzeżuchą, są pyszne, polecam Składniki: ciasto: 0,5 kg maki pszennej 1 jajko łyżeczka miękkiego masła szczypta soli gorąca woda – na oko , podczas dodawania wody do ciasta sami zobaczycie kiedy więcej jej nie dodawać, ciasto ma być elastyczne, nie lejące się, bo nic z nich nie ulepicie farsz: 500 g pieczarek 800 g kiszonej kapusty(...)gorącą wodę do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i równomiernie dobrze wyrobione. Z ciasta wałkujcie cienkie placki, wykrawajcie z nich szklanką lub ozdobnym kołem kółka. Faszerujcie farszem z kapusty i pieczarek. Oto jak zrobić farsz: Kapustę zagotuj w wodzie do miękkości, około 30 minut na średnim ogniu. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odcedź, lekko wystudź i drobno posiekaj. Na patelni
Zasmakuj Kuchniskładniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula ok. 50 g marchewki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego pieprz, sól tłuszcz do smażenia 3 arkusze wafla 3 jajka bułka tarta wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i wkładamy do garnka. Pieczarki kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na patelnię, doprawiamy
Domowy Smak Jedzeniamleka - łyżeczka cukru - 2 łyżki mąki pszennej (typ 650) Ciasto drożdżowe: - 500 gram mąki pszennej (typ 650) - 3 łyżki oleju - łyżeczka soli - 1 jajko Farsz: - 300 gram kiszonej kapusty - 250 gram pieczarek - garść suszonych grzybów - 1 duża cebula - 2 liście laurowe - 5 ziaren czarnego pieprzu - 3 ziarna ziela angielskiego - sól Zaczynamy od wyrobienia ciasta drożdżowego. Nie jest to rzecz łatwa(...)zrumienić na oliwie z oliwek z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Następnie dodać również drobno pokrojone pieczarki. Nasączone wodą grzyby posiekać i dodać do pieczarek. Wlać trochę wody (nie całą!) w której moczyły się grzyby i dusić pod przykryciem. Ugotowaną kapustę odcedzić, wyrzucić liście laurowe oraz ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Kapustę dodać na patelnię do grzybów. Wymieszać
Zgrabne GotowanieMogę powiedzieć, że to mielone bo podobnie się je robi. SKŁADNIKI: 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 duża cebula 200 g pieczarek 200 g kiszonej kapusty 2 jajka sól pieprz kolendra kminek 1 łyżka lnu papryka ostra masło bułka tarta Ryż, kaszę i soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażamy
harrisaUwielbiam krokiety z kapustą i pieczarkami . Mogłabym je jeść codziennie .Niestety trochę długo trwa ich przygotowywanie ,dlatego pojawiają się u mnie rzadko .Polecam. Składniki na 10 cienkich naleśników : 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody gazowanej 1 jajko(...)łyżka oleju rzepakowego szczypta soli Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę .Odstawić na czas przygotowywania farszu . Następnie usmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Farsz : 50 dkg kiszonej kapusty 200 g pieczarek 1 cebula 100 g słonecznika ,prażymy na suchej patelni pieprz, sól Kapustę dusimy w garnku do miękkości ,następnie kroimy na drobno . Na patelni podsmażamy cebulkę ,następnie dodajemy pokrojone
Ladylaura.Dzisiaj zapraszam na krokiety z kapustą i pieczarkami. Składniki farszu: 2 duże cebule 1 czubata łyżeczka majeranku sól pieprz 400 g pieczarek 750 g kapusty kiszonej oliwa Składniki ciasta na naleśniki: 250 g mąki 2 jajka 2 łyżki oleju 300 ml mleka 50 ml wody Pozostałe składniki: 2 jajka około szklanki bułki tartej olej do smażenia krokietów Wykonanie farszu(...)garnka, solimy i pieprzymy do smaku. Dolewamy 2 łyżki oliwy i dusimy 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie odkrywamy i dusimy do momentu odparowania wody z pieczarek. Kapustę gotujemy do miękkości. Trwa to około 1 godziny. Po ugotowaniu, kapustę studzimy , odciskamy z wody i drobno kroimy. Tak przygotowane pieczarki, cebulę i kapustę łączymy, doprawiamy solą oraz dość mocno
Smak mojego domupieczarki i kapustę. Skraca to czas przygotowania a nadzienie jest pyszne. Pasztet można podać także w cieście i zapewniam was że jest pyszny. składniki na ciasto: 2 dkg drożdży 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 150 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki wody letniej farsz: 200 g pasztetu pieczonego 40 dkg pieczarek 20 dkg kapusty kiszonej(...)minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Farsz: Do garnka przekładam kapustę kiszoną którą pokroiłam , dodaję ziele, liść laurowy wlewam wodę zimną tyle żeby zakryła kapustę i gotuje na wolnym ogniu około 30 minut aż będzie miękka. Wodę odcedzam. Cebule drobno kroję, przesmażam na maśle, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę. 1/3 pieczarek odkładam i dodaje do kapusty. Pieczarki
wesoła kuchniawszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe podaję z posiekaną natką
Zasmakuj KuchniGotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. 2. 1/2 kg pieczarek, 1/2 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie
Czary - gary w kuchniSkładniki: 300 g ciasta francuskiego 250 g pieczarek 1 cebula 500 g kapusty kiszonej sól pieprz jajko sezam, mak, sól gruboziarnista itp. Przygotowanie: Kapustę gotować około 2h (jeśli jest kwaśna, należy w połowie gotowania wymienić wodę i gotować dalej). Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu, następnie pieczarki pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Dusić około 30 minut
Malinowo w kuchnizdaniem dużo lżejsze i smaczniejsze. Jest z nimi troszkę roboty ale robi się je w miarę szybko. Zakupy: - 2 szt. ciasta francuskiego gotowego - suszone grzyby bądź pieczarki - 1 duża cebula - kapusta kiszona bądź zwykła - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jeśli ma się kapustę kiszoną to ja daję surową nie gotowaną natomiast jeśli chce się robić ze zwykłej to trzeba(...)mniejszą kostkę i podsmażam na patelni. Cebulę kroję w kostkę i rumienię na odrobinie oleju. Cebulę warto posolić podczas smażenia ponieważ szybciej się usmaży. Mieszam farsz z kapusty, grzybów i cebuli razem i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozkładam i kroję na pół wzdłuż a później to kroję w prostokąty. Nakładam farsz na każdy prostokąt i zawijam
Tanio smacznie i prostoszpinak 3g botwinka 3,7g kapusta biała 7,4g kapusta pekińska 3,2g brukselka 8,7g brokuł 5,2g kalafior 5g cukinia 3,2g bakłażan 6,3g ogórek 2,9g szparagi 3,7g fasolka szparagowa 6,8g papryka 6,6g seler naciowy 3,6g seler korzeniowy 7,7g pieczarki 2,6g kiszona kapusta 3g kiszone ogórki 1,4g Artykuł Owoce
Dorota Smakujezazwyczaj są to nadzieniem z kiszonej kapusty. Przedstawiam Wam mój przepis na pyszne domowe krokiety. Składniki na ciasto; 2,5 szkl mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki posiekanego majeranku sól i pieprz do smaku Składniki na farsz; 50 dag kapusty kiszonej 20 dag pieczarek 2 małe cebule sól, pieprz
Radość kipiąca uśmiechem.