Farszynki

Farszynki

Farszynki

Typowe danie kuchni warmińsko-mazurskiej. Proponujemy z naszym autorskim nadzieniem. W oryginalnym przepisie stosuje się nadzienie z mięsa wieprzowego i zmielonych jajek ugotowanych na twardo z cebulą. Składniki 900 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Farsz : 200 g pieczarek 100 g kiszonej kapusty ser żółty ementaler sól pieprz Przygotowanie   Ziemniaki dokładnie umyłem, ugotowałem w mundurkach. Wystudziłem. Zmieliłem, wbiłem 2 jajka, dodałem mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrobiłem gładkie cias... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser żółty, pieczarki, ser, kapusta kiszona, kapustą, ziemniaki, ciasto, mięso, placuszki, jajka z farszem, ziemniaki w mundurkach, pieczarki w cieście, mięso duszone

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.