kapusta kiszona gotowana - 2486 przepisów (strona:57/166)

Pulpety rybne. Przepis krok po kroku. 130

skórkę cytrynową, sok z cytryny, kurkumę, sól, pieprz i cukier do smaku. Gotuj 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.     Pulpety podawaj z sosem, ziemniakami z koperkiem i klasyczną surówką z kiszonej kapusty.     Dzisiejszy przepis stworzony został z myślą o piątkowym szybkim obiedzie. Jest(...)dorsza i łososia ale możecie użyć dowolnej ryby. Warto zwrócić uwagę, aby jeden z gatunku był nieco tłustszy. Przy daniach przygotowywanych na parze lub gotowanych sprawia to, że potrawa nie będzie wysuszona. Jako dodatek idealnie pasuje ekspresowy sos cytrynowy. Żeby go przygotować wystarczy dosłownie 15 minut. Jednym słowem piątkowe danie idealne Jeżeli szukacie innych

kuron.com.pl
paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami... 149

łyżka, olej 1 łyżka, kostka rosołowa grzybowa 1 sztuka, tarta bułka 2 łyżki, kmin rzymski czarny Royal Brand 1 łyżka kiszoną kapustę drobno pokroić do garnka, dodać cukier, olej, kostkę grzybową, zalać wodą do przykrycia kapusty i gotować do miękkości, woda powinna dużo odparować na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, pieprz mielony i usmażyć do odparowania wody

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepszy do kiszenia – garnek hermetyczny z kamionki 140

Kiszone ogórki, kapusta… ach ja nie wyobrażam sobie bez nich obiadu. I choć w sklepach są na wyciągnięcie ręki, to od zawsze uważałam, że najlepsze

Słodkie okruszki
Żeberka z groszkiem 111

przykryciem), na wolnym ogniu. Następnie dodajemy groszek, śmietanę wymieszaną z mąką, którą hartujemy uprzednio z sosem. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy) by sos zgęstniał. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas ziemniaki z wody i zasmażana kapusta kiszona

R'n'G Kitchen
Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty 581

Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam! Składniki ( 10 placków): 300 g kapusty kiszonej 200 g mąki 150 ml mleka 1 jajko sól, pieprz przyprawy

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Bigos 224

kiełbasy głogowskiej 250 g winerek  250 g wieprzowiny  filet z kurczaka  sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kiszoną kapustę kroimy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.  Gotujemy. Po 45 minutach dodajemy kiełbasę, winerki, wieprzowiną i filet z kurczaka wcześniej przygotowane, razem z pokrojoną w kostkę marchewką i pietruszką oraz

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka z Kasslerem, kiszoną kapustą i makaronem 142

Zapiekanka to doskonały pomysł na szybki, bardzo sycący i niedrogi obiad. Wyjątkowo popularne danie jednogarnkowe, uwielbiane przez wielu smakoszy. Dzisiejsza jest bardzo smaczna i świetna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 362

Małe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak

Monia miesza i gotuje
Krokiety z kapustą i grzybami 137

już u mnie na blogu dlatego nie wstawiam po raz kolejny tylko do niego Was odsyłam. Farsz :* pół kg kapusty kiszonej* garść bądź więcej suszonych grzybów* olej rzepakowy* duża cebula* sól , pieprz* bułka tarta   Przygotowanie :Kapustę gotujemy z grzybami około godziny aż będzie miękka. Odstawiamy do wystygnięcia. Podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę na oleju. Całość mieszamy

Magiczne Życie Marty
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami ( jarskie) 213

SKLEPIE  DAJAR   10% zniżki na zakupy na na hasło  ZDROWE – GOTOWANIE Składnki:  Ciasto pierogowe:  400 g mąki typ 650  250 ml gorącej wody  1 łyżeczka soli  Nadzienie:  500 g kapusty kiszonej 2 szt liścia laurowego  4-5 szt ziela angielskiego  szczypta soli  400 g grzybów mrożonych(...)klonowego  1 łyżeczka suszonej papryki czerwonej pół łyżeczki Vegety 100 ml półsłodkiego białego wina/ wody szczypta chili  Wykonanie:  Przygotowujemy farsz: Kapustę szatkujemy nieco drobniej, wrzucamy liść laurowy,ziele angielskie i gotujemy do miękkości po przykryciem przez ok 30 min. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Kroimy pieczarki/grzyby i wrzucamy na patelnię

vaniliowoczekoladowa
Karkówka pieczona z kapustą kiszoną 515

części. Doprawić solą i pieprzem i lekko podsmażyć. Dodać odcedzoną kapustę kiszoną i smażyć tak długo aż kapusta zmieni kolor. Kapusta musi stracić kolor surowizny, dodać grzyby suszone, listki laurowe, ziele angielskie i smażyć chwilkę. Wlać wodę, zagotować i zamieszać. Co jakiś czas zamieszać. Dodać kapustę do mięsa. Gotować na małym ogniu 1- 1,5 godziny. W garnku elektrycznym

Kuchnia Pokoleń
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 98

Skworcu ) * sól i pieprz do smaku * pół łyżeczki kminku (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka masła Wykonanie: Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, drobno pokroić, przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, dodać sól, pieprz do smaku, ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Kapustę gotować około 30 minut, aż będzie miękka. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie do cebuli dodać

Zrób to smacznie
KAPUSTA KISZONA Z PIECZARKAMI- IDEALNY FARSZ DO PASZTECIKÓW, KROKIETÓW LUB PIEROGÓW 94

Skworcu ) * sól i pieprz do smaku * pół łyżeczki kminku (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka masła Wykonanie: Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, drobno pokroić, przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, dodać sól, pieprz do smaku, ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Kapustę gotować około 30 minut, aż będzie miękka. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie do cebuli dodać

Zrób to smacznie
Bigos z kapusty cukrowej. 165

tradycyjny bigos z kapusty kiszonej, ma delikatniejszy smak, jest idealnym daniem na jesienno-zimowy obiad. Kolejną zaleta jest to, że wychodzi go naprawdę sporo i można go zapasteryzować i przechowywać w lodówce jeszcze co najmniej 2 tygodnie (u nas dłużej nie postoi, bo znika). Składniki na bigos z kapusty cukrowej 1 główka białej kapusty 4 cebule(...)soli i pieprzu, podsmażamy na złoto. Gdy mięsko już nabierze odpowiedniego koloru wlewamy rosół, wrzucamy liście laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, a następnie dokładamy pokrojoną kapustę. Przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy grzanie i gotujemy godzinkę. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki, pokrojoną kiełbaskę i nadal gotujemy. Jeśli nasz bigosik jest zbyt wodnisty to zdejmujemy pokrywkę

Rozpustne gotowanie
Ryba po grecku 107

grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :D. No co.... Składniki: 0,5 kg mintaja (waga po rozmrożeniu) 2 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 1 cebula(...)pieprz olej rzepakowy Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy je do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim, zalewamy wodą, gotujemy pod przykryciem do miękkości. Rozmrożoną rybę osuszamy, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, oprószamy mąką i smażmy z obu stron na złoty kolor. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią

Kardamonovy
Krokiety z kapustą i grzybami + film 117

kiszoną, zalewamy zimną wodą w takiej ilości żeby była przykryta. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka czarnego pieprzu, doprawiamy solą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Wymoczone i osolone grzyby również gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby odcedzamy, wodę zostawiamy, będzie potrzebna do farszu . Dobrze odsączone grzyby drobno siekamy. Wystudzoną kapustę kroimy

Smakowite Dania
bigos 172

zaś". Bigosu przez wielkie "B" nie da się ugotować w jeden dzień. Zanim mój tegoroczny osiągnął pożądany aromat gotowałam go niemal tydzień ale efekt w pełni nas zadowala :-)  składniki: 1 1/2 kg białej kapusty 1 1/2 kg kapusty kiszonej 1 kg łopatki 1/2 kg karkówki 1/2 kg żeberek 3 liście laurowe 10 owoców ziela angielskiego 5 jagód jałowca sól(...)mięso, łopatkę i karkówkę pokroiłam w kostkę, żeberko zostawiłam w całości. Mięso dołożyłam (bez podsmażania) do kapusty i dusiłam wszystko do miękkości. Następnego dnia połączyłam obie kapusty (wcześniej obrałam żeberko z kości), dodałam wszystkie przyprawy oraz grzyby (bez namaczania, tylko lekko pokruszone) i gotowałam prawie dwie godziny. Po tym czasie przykryłam bigos i wystawiłam na balkon (żałując tylko

babka w formie
szybkowar-łopatka z kapustą z grzybami... 227

moczenia na godzinę do szybkowara włożyć kiszoną kapustę pokrojoną drobniej, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać grzyby namoczone z wodą łopatkę wieprzową obsypać przyprawami i na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony razem z cebulą pokrojoną łopatkę dodać do kap[usty z cebulą i tłuszczem po smażeniu, wlać wodę i w szybkowarze gotować z 45 minut, szybkowar(...)otworzyć jak spuści ciśnienie, wyjąć mięso, do kapusty wsypać cukier i wymieszać   cukru do szybkowara do gotowania potraw czy owoców wcześniej nigdy nie dodaję bo lubi się przypalać do dna garnka, nadmiar wywaru zamrażam i wykorzystuję do zupy z kapusty kiszonej - łopatka wieprzowa z kapustą z prawdziwkami suszonbymi jest smacznym daniem obiadowym, ale równiez smakuje sama łopatka do pieczywa

W Mojej Kuchni Lubię