A NIECH TO GĘŚ KOPNIE!! GĘŚ FASZEROWANA

A NIECH TO GĘŚ KOPNIE!!  GĘŚ FASZEROWANA

A NIECH TO GĘŚ KOPNIE!! GĘŚ FASZEROWANA

Pierwszy raz do mojej kuchni zawitała... gęś. Aa oto co udało się z niej "wyczarować". TADAM...... MIĘSO 1 gęś  - moja miała 2,300 kg, musimy ją dokładnie umyć, osuszyć ii co najbardziej niewdzięczne oczyścić z resztek piór majeranek czosnek sól Po umyciu, osuszeniu i oczyszczeniu gęsi z resztek piór - nacieramy ją solą (również w środku!) oraz majerankiem. Odstawiamy do lodówki na  1-2 h   FARSZ ok 1 kg  kiszonej kapusty 300g wędzonego boczku 2-3 duże  cebul 3-4 Ząbki czosnku piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BezglutenowaIzabela

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.