kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:157/388)

Makaron sojowy po chińsku z warzywami 174

dania znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata. Składniki na 5 porcji: 20 dag makaronu sojowego nitki Vermicelli Kuchnie Świata 1 podwójna pierś z kurczaka ½ papryki   żółtej ½ papryki czerwonej 2 szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej 1 duża marchewka ½ cukinii 6 świeżych pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 2 cm świeżego imbiru 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego lub sojowego

Wanilia i Kardamon
ryba z warzywami po chińsku 206

ledwo się domyka ....Ale jestem już na etapie porządnego opróżniania jej. Brokuł, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, z lodówki wyciągnęłam marchew, którą pokroiłam w półplasterki, cebulę czerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek  a zostawiam do tego typu wynalazków. A właśnie i znalazłam 3 i 1/2 pieczarki -  dodałam

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka warzywno-białkowa 194

mieć na każdą okazję. Przy okazji przepis na ketchup kliknij link i wszystko wiesz:  Ketchup domowy Składniki: puszka fasoli czerwonej puszka groszku papryka zielona papryka czerwona 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 200g sera żółtego majonez pieprz sól Przygotowanie: Fasolę i groszek odcedzamy z zalewy. Papryki  kroimy w kostkę. Kapustę drobno szatkujemy, a ser ścieramy na tarce

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Smażone boczniaki 197

oleju smażymy cebulę aż się zeszkli. Dodajemy zamarynowane grzyby i smażymy aż zmiękną. Podajemy z ziemniakami i zestawem sałatek – ja uwielbiam buraczki czerwone i sałatkę z kapusty kiszonej . Smacznego! Artykuł Smażone boczniaki pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 139

same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka

Martyna Cooks
Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej 194

pełnoziarniste ma specyficzny smak, a nie jak np. ciasto na pierogi z mąki ryżowej , które jest neutralne. Ja pierogi zrobiłem z bobem, ale świetnie sprawdzi się również kapusta kiszona, zielona i czerwona soczewica. Artykuł Ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Chow mein z wieprzowiną i warzywami 200

kolorowa i pyszna. I jak na azjatycką kuchnię przystało bardzo aromatyczna i lekko pikantna. Chow mein z wieprzowiną i warzywami Składniki: polędwiczka wieprzowa (około 500 g) papryka czerwona marchewka 2 małe kapusty pak choi opakowanie groszku cukrowego kilka mini kukurydzy opakowanie makarony chow mein papryczka chili 2 ząbki czosnku około świeżo startego imbiru sezam Marynata do mięsa: dwie łyżki

PatiGotuje
Sałatka makaronowa z łososiem i fasolą 171

się uczucia ciężkości, za to długo jesteśmy najedzeni. Składniki: (2 - 3 porcje) 200 g makaronu pełnoziarnistego 200 - 250 g łososia wędzonego na zimno 1 puszka drobnej czerwonej fasoli 4 liście kapusty pekińskiej 1 ząbek czosnku 50 - 100 g serka sałatkowego (opcjonalnie) 1 - 2 łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al'dente

Kuchcik gotuje
Kapuśniak inaczej 237

Bardzo dobra zupka, niby kapuśniak ale smak inny. Trudno określić smak, morele nadają słodkiego smaku. Zachęcam do wypróbowania. Synowa podsunęła mi pomysł na tą zupkę, oczywiście

Kuchnia Pokoleń
Sałatka "Gyros" 246

Sałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez  ketchup przyprawa kebab-gyros Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Porządnie przyprawiamy przyprawą kebab-gyros, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, szatkujemy pekinkę. Układamy kolejno w równej

Pelusiowa Kuchnia
Zupa z kapusty pekińskiej 136

podgrzybka 2 liście kaffiru 5 ziaren ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 pietruszka 1 duża marchew 1 mały seler 100 g pieczarek 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 1/2 małej kapusty pekińskiej 70 g makaronu ryżowego (świderki) mielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczyka 166

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Tuńczyk – 2 puszki Cebula czerwona – 1 duża szt Kapusta pekińska -4-5 liści Seler naciowy Oliwa -1 łyżka Sok z cytryny -2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać

Camilla w kuchni
Śledzie z kapustą Joli 147

Składniki: 5 płatów śledzi matjas około 1 kg kiszonej kapusty 2 szt. marchewki papryka czerwona (można użyć wszystkich kolorów papryk, co zwiększy efektowność tego dania) 1 duże jabłko por sól, pieprz, cukier majonez Wykonanie: Kapustę kiszoną pokroić jeszcze na drobniej, paprykę, jabłko pokroić w kostkę, marchewkę starkować na jarzynowej tarce, por pokroić w półplasterki, doprawić pieprzem i cukrem

kgwjanczewo
Sałatka gyros 180

majonezu. A i tak dzieci zwykle wyjadają kurczaka. Kto nie próbował to musi koniecznie to nadrobić. pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros papryka  ogórek konserwowy cebula czerwona kukurydza majonez ketchup kapusta pekińska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawa dość grubo. Można też posolić dla lepszego smaku. Odstawić do lodówki na godzinę, a potem przysmażyc. Następnie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zrazy z dzika 251

garnuszka i zagęścić go mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Powoli wlać do gotującego się sosu. Ponownie zalać tym sosem zrazy. Podawać z ziemniakami w towarzystwie kapusty zasmażanej białej lub czerwonej. Niebo w gębie, mniam Smacznego

Kuchnia Pokoleń