greckim sosie z torebki, zaś podałam do gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawki z piersi indyka i pieczonych z rozmarynem młodych ziemniaczków. Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej pół dużego ogórka sałatkowego mała czerwona cebula 1/2 opakowania sosu greckiego w torebce 1,5 łyżki przegotowanej chłodnej wody 1,5 łyżki oleju sól cukier Wykonanie: Kapustę i ogórka opłukałam, osuszyłam
Kuchenne zapiski EdytyPaszteciki drożdżowe Pyszne domowe paszteciki drożdżowe z dużą ilością farszu, które idealnie pasują jako przekąska do gorącego,czerwonego barszczyku. Moje paszteciki nadziałam kapustą i grzybami, ale równie dobrze możecie użyć innego dowolnego farszu np. mięsnego. Paszteciki drożdżowe można zrobić wcześniej i zamrozić (już upieczone), a następnie wyjmować porcjami w razie potrzeby. Aby je rozmrozić możemy ponownie włożyć je na chwilę
Blog z Apetytemstaram się je robić dość często. Młoda kapusta już jest w sklepach, więc koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie w komentarzach. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty 250 g paluszków krabowych 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz ziołowy Kapustę przekroić na pół i zetrzeć na tarce o grubych
O kuchni z uczuciemdobrze sprawdzą jako przystawka lub przekąska. Polecam!Przepis pochodzi ze strony The Kitchnskładniki (na 8 mini frittat)2 szklanki posiekanej kapusty (jarmużu)1 ząbek czosnku, pokrojone w cienkie plasterki3 łyżki oliwy z oliwek1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki8 dużych jaj1/4 łyżeczki solizmielony czarny pieprz1/2 łyżeczki suszonego tymianku1/4 szklanki koziego sera, rozdrobnionego (miałam miękki serek typu roladka )przygotowanieRozgrzać piekarnik(...)Umyć i wysuszyć, pokroić na cieniutkie paski.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy , smażyć czosnek na średnim ogniu przez ok 30 sekund . Dodać jarmuż i czerwone płatki papryki i smażyć, aż kapusta zmięknie, od 1 do 2 minut .W misce ubić jajka z solą i pieprzem . Do jaj dodać przestudzony jarmuż i tymianek, sól i pieprz.Form
Stare GaryPyszne i proste w wykonaniu rożki z ciasta francuskiego nadziane kiszoną kapustą i pieczarkami. Idealnie pasują do czerwonego barszczyku.składniki:2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g1 cebula400 g pieczarek400 g kapusty kiszonej2 łyżki majeranku1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego1 jajkoolej do smażeniaCebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać
Monia miesza i gotujesałatkę przedstawiam w takiej właśnie formie. Kolorowa sałatka SKŁADNIKI: 1/4 kapusty pekińskiej 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 2 papryki konserwowe sól, pieprz majonez PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, następnie studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Z kukurydzy i fasolki odcedzamy zalewę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikoperek 1 pęczek szczypiorek pęczek kapusta młoda 1 główka masełko 5 łyżek jajka 4 szt sól do smaku pieprz biały ziołowy do smaku papryka czerwona mielona słodka do smaku Krok 1 Kapustę obmyłam i poszatkowałam, włożyłam do garnuszka i dodałam pół szklanki wody,sparzyłam kapustkę lekko i polałam ją masełkiem. Smażyłam na małym ogniu do momentu nabrania kolorku.W między
Różowa kuchniapoeksperymentowałam z daniami tradycyjnymi i wymyśliłam całkiem odmienne acz podobne danie. Pyszny barszczyk zaprawiony mlekiem kokosowym i cudowne wietnamskie naleśniki z nadzieniem z grzybów i kapusty kiszonej. Rezultat jest znakomity, do wypróbowania. Barszczyk czerwony z mlekiem kokosowym i wietnamskie naleśniki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesałatki z kurczakiem i kapustą pekińską. Wychodzi jej dosyć spora porcja, więc fajnie sprawdzi się podczas większych uroczystości. W smaku wychodzi dosyć łagodna. Polecam również jedną z moich ulubionych sałatek z makaronem chińskim, kapustą pekińską, kurczakiem i słonecznikiem . 200 g makaronu MIE około 500 g piersi kurczaka 1 mała kapusta pekińska 2 pory 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy(...)przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Kurczaka kroimy na cieniutkie paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie curry, ziołami prowansalskimi lub ulubioną przyprawą do kurczaka np gyros). Smażymy na rozgrzanej patelni. Kapustę drobno szatkujemy. Pory kroimy na półplasterki. Lekko solimy. Odstawiamy na 5 minut. Następnie mocno odciskamy. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy
Smaki Na Talerzupierwszy raz w Mojej kuchni. Zapraszam do spróbowania. SKŁADNIKI Około 10 brukselek 5 pieczarek ( według uznania) Pół główki kapust pekińskiej Pół woreczka kaszy jaglanej Pół puszki czerwonej fasolki 1-2 gałązki selera naciowego (ma dość intensywny smak ) Imbir w korzeniu 2 plasterki (w zależności od preferencji(...)nich wodę. Wszystkie ugotowane składniki odstawiam do wystygnięcia. Kapustę pekińską i seler naciowy kroję w drobno kostkę. Z fasolki czerwonej wlewam zalewę. Ugotowane brukselki kroję w ćwiartki. Wszystkie składniku wrzucam do miski i delikatnie mieszam. Sos sałatkowy
Zdrowo i kolorowoszklanki, podudzia kurczaka filety 8 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, papryka ostra 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka większa, marchew 3 sztuki, kapusta biała 1 ćwiartka, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, ryż paraboliczny z ryżem dzikim 2 szklanki Podudzia kurczaka filety natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju usmażyć na rumiano z każdej(...)strony, odłożyć na talerz. Na tłuszczu po mięsku zeszklić pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojoną kapustę, marchew, paprykę, cukinię, kostkę rosołową, pieprz ziołowy, paprykę ostrą. podsmażać wszystko na większym ogniu z 5 minut mieszając. Następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 15 minut, wody nie dolewamy, warzywa swoje soki puszczą. Ryż paraboliczny z dzikim ryżem ugotować w osolonej wodzie
W Mojej Kuchni LubięBardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół Składniki: - 1 główka kapusty - 2 duże udka - 1 czerwona papryka - szczypior z 3 cebul - pęczek koperku - pęczek pietruszki - 2 listki seler - 2 listki lubczyku - 2 kostki rosołowe drobiowa - pieprz ziołowy - 1 łyżeczka słodkiej papryki - liść laurowy - ziele angielskie 4 kulki - szczypta kuminu - 1 łyżeczka płaska mąki - 3 łyżki oleju Sposób przygotowania(...)Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki włożyć udka pomiędzy kapustę gotować - Dodać przyprawy kostki rosołowe w kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego
W królestwie smaków Beaty