Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) Pyszny, chrupiący sposób na świąteczną (i codzienną) rybę. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Sposób podania oczywiście zostawiam Wam Spróbujcie Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów(...)obtaczamy w naszej kukurydzianej mieszance. Smażymy na maśle klarowanym (nie potrzeba go dużo) z obu stron. Tak przygotowany mintaj najlepiej smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu lub w towarzystwie ziemniaków i kiszonej kapusty. Smacznego Polecam Wam produkty marki AMBITION http://ambition.pl
Słodkie okruszkidrobno posiekana 1 marchew, obrana i starta na tarce 1 czerwona papryka, posiekana 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duży pomidor, pokrojony w kostkę 1/4 białej kapusty, poszatkowanej 400 g (1 puszka) czerwonej fasoli kidney, odsączonej i wypłukanej sól pieprz 2,5 litra bulionu wołowego* 100 ml śmietany pęczek koperku * Bulion wołowy: 1 kg mięsa wołowego z kością(...)marchew, aż marchew będzie miękka i zacznie się karmelizować. Wrzucamy na patelnię paprykę i przecier pomidorowy i pomidora. Smażymy przez kilka minut, po czym dodajemy do zupy. Dorzucamy kapustę i fasolę, gotujemy jeszcze 7 minut. Podajemy ze śmietaną i siekanym koperkiem
Smakowity Blog Kulinarnykażdą postacią, same i z dodatkami. Sałatka z mozzarellą i kapustą pekińską sprawdzi się jako sałatka grillowa, do obiadu oraz jako przekąska. Nie podlega wątpliwości, że do najpopularniejszych sałatek od wiosny do jesieni należy sałatka z pomidorów pod różną postacią. Sałatka z kapusty pekińskiej i mozzarelli Piękny czerwony owoc pomidora, daje nie tylko smak, ale i cudownie wygląda. Pomidor daje(...)prosta sałatka, to także piękna ozdoba stołu. Takie sałatki z racji na ich piękny czerwony kolor są bardzo dekoracyjne. Taki piękny bukiet warzyw to nie tylko smak, to także frajda. Zapraszam na przepis 🙂 Sałatka z pomidorów i mozzarelli przepis kapusta pekińska 1/2 ogórek długi zielony 1 sztuka rzodkiewka 1 pęczek pomidory 2 duże lub 3 mniejsze mozzarella
Dieta moja pasjaświecie zupę z białą kapustą. Wyczarowałam zupę tak nijaką, że postanowiłam Wam jej nie publikować. Wyszła bardzo poprawnie i bardzo bez sensu. Jak widać internet czasami potrafi źle doradzić. I nie mam zupełnie z tym problemu. Ludzie mają różne wymagania, różne smaki. Ale dziś nie o tym. Dziś o surówce, którą zrobiłam z resztki kapusty. Po prostu. Zrobiłam(...)niej pamiętać. Czasem zdarza mi się robić takie rzeczy i nigdy nie wiedziałam jakich wypełniaczy do nich użyć (poza kapustą z majonezem i jogurtem – wiem, jestem nudna). Składniki: pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku sos: 2 łyżki oliwy extra virgin (lub więcej) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sok z połowy
Kardamonovysurówka. Doskonała i do obiadu i do grilla. Dziś w wersji wiosennej, z młodej kapusty. Prosta i szybka w wykonaniu. Najlepiej smakuje jak "się przegryzie", także proponuję ją wykonać co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam :) Składniki - pół główki młodej kapusty - 1 większa marchewka - 1 czerwona cebula - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka śmietany - 1 łyżka mleka - 2 łyżeczki soku(...)cytryny - 1/2 łyżeczki cukru pudru - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę drono szatkuję, marchew ścieram na tarce o małych oczkach, cebulę kroję w drobną kosteczkę. Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kiliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam
Kuchnia z widokiem na ogródświecie zupę z białą kapustą. Wyczarowałam zupę tak nijaką, że postanowiłam Wam jej nie publikować. Wyszła bardzo poprawnie i bardzo bez sensu. Jak widać internet czasami potrafi źle doradzić. I nie mam zupełnie z tym problemu. Ludzie mają różne wymagania, różne smaki. Ale dziś nie o tym. Dziś o surówce, którą zrobiłam z resztki kapusty. Po prostu. Zrobiłam(...)niej pamiętać. Czasem zdarza mi się robić takie rzeczy i nigdy nie wiedziałam jakiś wypełniaczy do nich użyć (poza kapustą z majonezem i jogurtem – wiem, jestem nudna). Składniki: pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku sos: 2 łyżki oliwy extra virgin (lub więcej) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sok z połowy
Kardamonovytaką surówkę mogę jeść nawet jako samodzielną przekąskę między posiłkami. Surówka dodatkowo jest kolorowa i ładnie wygląda na talerzu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 0,5 papryki czerwonej 0,5 puszki kukurydzy 0,5 cebuli 1 łyżka posiekanego koperku sok z cytryny sól, pieprz 3 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno
Waniliowe Improwizacjemłodych warzyw i kapusty Kolejna surówka z młodych warzyw i kapusty. Tym razem jest to miks, zawierający pomidory i chrupiące rzodkiewki. Genialne połączenie, tekstur i smaków. Tu właściwie nie ma co pisać , ani zbytnio się rozwodzić.. Pychotka, zrób i przekonaj się sam czy to Twoje smaki składniki: 1/2 małej główki, bardzo młodej kapusty 4-5 dość dużych rzodkiewek(...)duży pomidor malinowy 1 mała czerwona cebula sos : 1 łyżka oleju z pestek winogron ( można zastąpić innym) 1 łyżeczka miodu z mniszka lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę poszatkuj, dodaj do niej drobno posiekana cebule i wygnieć wszystko ręką aż puści sok. Następnie dodaj pokrojone pomidory i rzodkiewkę. Składniki
Ogrodnik w podróżyZupa z młodą kapustą Wiosną fajnie zjeść już lekką, delikatną zupę, choć nadal moim zdaniem jeszcze ciepłe dania jak najbardziej są potrzebne. Powoli pojawia się już młoda kapusta. To jedno z moich ulubionych młodych warzyw, więc z przyjemnością przynoszę ją z warzywniaka i gotuję, gotuję, gotuję. Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu na bardzo prostą zupę, szybką(...)bardzo smaczną. To taka zupa jarzynowa czy też zupa kartoflanka z dodatkiem młodej kapusty. Pyszna! Po inne przepisy zapraszam was do postu ZUPY Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS ZUPA Z MŁODĄ KAPUSTĄ Składniki: 2 cebule białe lub czerwone 4 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 kg ziemniaków 1 mała główka młodej
Dorota Smakujeprzygotować szybki i pożywny obiadek. Polecam! Składniki: ok 400g mielonej wołowiny 150g bulionu lub wody olej do smażenia Warzywa: 1 czerwona cebula 1 marchew 1 czerwona papryka 1/4 główki młodej kapusty Sos: 1 łyżka sosu tyriaki 5 łyżek sosu sojowego Przyprawy: po 1 łyżeczce: soli, pieprzu, chilli 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki
Blog z ApetytemSprawdzony, domowy przepis na kruche paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną, idealne do barszczu czerwonego i na kolację wigilijną . Te chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku mini bułeczki przygotowuje się z kruchego ciasta oraz prostego farszu z podsmażonych grzybów i kapusty. Są bez wątpienia jednym z ulubionych wypieków na Święta i wciąż cieszą się niesłabnącą popularnością. I chociaż najlepsze
Kuchnia Na WypasiePaszteciki to tradycyjna świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są świetnym uzupełnieniem świątecznego czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 125ml mleka 13g świeżych drożdży 30g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka soli szczypta cukru Farsz: 60g suszonych leśnych grzybów 270g kapusty kiszonej
Szalona Kuchnia Ewelinysurówka warzywna z dodatkiem sosu czosnkowo-majonezowego. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kebabów, burgerów, hot-dogów oraz jako surówka do obiadu. Składniki: 1/3 kapusty pekińskiej 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 pomidor 1 ogórek zielony Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz(...)Kapustę drobno siekamy *** *** Cebulę i papryki kroimy w kosteczkę *** *** Pomidory oraz ogórka kroimy w większą kostkę *** *** Przygotowujemy sos: majonez i śmietanę lub jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz niewielką ilością soli i pieprzu *** *** Tak przygotowany sos mieszamy z warzywami. W razie potrzeby całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Surówkę wkładamy do lodówki na około pół godziny aby smaki się
Blog z ApetytemSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy 1 cebula czerwona sól pieprz 4 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Kapustę drobno poszatkować. Pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę. Ogórka umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do misy, posolić i popieprzyć do smaku, wlać oliwę i wszystko dobrze wymieszać
Przepisy kulinarne babci Antoniny