kajmak - 2148 przepisów (strona:108/144)

Rafaello bez pieczenia 175

razem podam przepis na wspaniałe ciasto rafaello, które robiła moja siostra wraz z dziećmi przy okazji urodzin mojej córki.   Ciasto wyszło pyszne, niesamowicie   delikatne. Połączenie kremu, kajmaku i wiórków kokosowych to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Pycha! Składniki: 3-4 duże paczki herbatników 1 litr mleka 250 g margaryny 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej

Na słodko lub wytrawnie
Tort czekoladowo-śmietankowy z kajmakiem, czarną porzeczką w migdałach na 31 urodziny. 140

łączymy z pianą z białek, dodajemy stopniowo mąkę. Po uzyskaniu jednolitej masy, przekładamy ją do formy na tort, wyłożonej pergaminem i pieczemy w 170 stopniach ok 35-40 minut. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle

BaRepas
Ciasto marchewkowe II 313

piekarnika. Piec przez około 70 minut, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić (można przygotować dzień wcześniej). Polewa kajmakowa . Ok . połowę   zawartości p uszk i z kajmakiem podgrzać w garnku z wodą tak by go trochę rozrzedzić. Posmarować ciasto. Można dodatkowo rozpuścić czekoladę i wykonać esy floresy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Miodownik - ciasto z orzechami i karmelem 217

Chciałam Wam zaproponować kolejny placek mojej mamy, jest fenomenalny i po prostu najlepszy na świecie :) Myślę, że jest to ciasto którego nie może zabraknąć na świątecznym

Kuchnia Pełna Pasji
Sernik z kajmakiem i czekoladą 250

dużego nie zrobicie to i tak będzie za mało. No, ale dietetyczny to on nie jest więc ostrożnie przygotowałam małą foremkę. Zawsze można powtórzyć wypiek, prawda? Jeśli lubicie smak kajmaku to zróbcie Szalonego cielaczka . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami 169

Kolejna porcja słodkości. A w roli głównej?- brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami. Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Przyrządzałem je na wielkanocne łasuchowanie. Ale możecie je również przygotować na inne rodzinne okazje lub po prostu do filiżanki kawy.  Czas przygotowania: 75 min. Składniki na formę 32x22 cm Koszt przygotowania 23,00 zł SKŁADNIKI: 200 g czekolady

kulinarnyJa
Tort ptysiowy 160

następnie dodając stopniowo budyń - wciąż ucieramy. Gotowy krem przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 h. Karmel przygotowujemy z cukru śmietanki i masła. Możecie użyć również kajmaku kupnego lub zrobionego samodzielnie, z gotowanego słodkiego mleka skondensowanego. Tutaj macie opis jak samemu zrobić karmel - >  tu Blaty ciasta powinny być ostudzone . Pierwszą warstwę smarujemy kremem budyniowym

Słodkie Przyjemności
Domowe Jeżyki 133

kajmakowej 25 g ryżu preparowanego 2 garście żurawiny garść orzechów: włoskich, laskowych, brazylijskich, migdałów 1/2 szklanki płatków śniadaniowych - ryżowych garść płatków owsianych 350 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Puszkę kajmaku wstawiamy do rondelka ze wrzącą wodą i podgrzewamy około 3 minut. Po tym czasie, masę kajmakową przelewamy do miski, dodajemy połamany ryż preparowany, płatki owsiane i płatki śniadaniowe oraz żurawinę

Słodkie Przyjemności
Ciasto bananowe z kajmakiem 169

szklanki mleka (8 łyżek) 200 g cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 banany 1/2 puszki z kajmakiem ( z mleka skondensowanego) bita śmietana 4 cukierki krówki  Sposób przygotowania: Miękkie masło rozcieramy razem z cukrem, dodajemy letnie mleko (aby masło się nie zważyło)i dalej ucieramy Następnie dodajemy żółtka

Słodkie Przyjemności
Kawowo-czekaladowe muffiny z tofii 148

białko 2 jajka 2 łyżeczki miękkiego masła 3/4 szklanki mleka Dodatkowo : 50 g  masła 60 g mąki 60 g cukru  łyżka mąki kukurydzianej łyżka kakao 1/2 puszki kajmaku ( 255 g ) Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruszonkę - Obie mąki (pszenna i kukurydziana) cukier i kakao mieszamy w niewielkiej miseczce, dodajemy mąkę i szybko zagniatamy tworząc małe okruszki.  Gotową kruszonkę przykrywamy

Słodkie Przyjemności
Gofry biszkoptowe z kajmakiem 153

się dla mnie wtedy smak, ale również wygląd potrawy i sposób podania. W takich chwilach powstają takie cuda jak ten dzisiejszy,  słodki  przepis na Biszkoptowe gofry z kajmakiem. Są aksamitne, pyszne i cóż, idealne na romantyczne śniadanie do łóżka :)  Składniki : 6 małych jaj (4 duże) 3/4 szklanki mleka 60 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki

Słodkie Przyjemności
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 194

Ciasto nutella  / 3. Sos żurawinowy  / 4. Szybkie batoniki bez pieczenia  / 5. Krem mleczny  / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady  / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem  / 8. Smoothie bananowe  / 9. Makowiec krucho-drożdżowy  / 10. Miodownik  / 11. Domowy twaróg (metoda szybka)  / 12. Kukurydziane kruche ciasto bez glutenu

Słodkie Przyjemności
Krówka pod chmurką 4446

sposób powstał uboższa wersja 3bita ale za to z sezamem;) Przepis: 200g mąki 100g masła 100g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1 puszka masy krówkowej (kajmak) 400g śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki ziaren sezamu    Mąkę, margarynę, cukier, żółtko i śmietanę szybko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą

happycreatiff.blogspot.com
Andruty z pianką 355

Przysmaki z dzieciństwa – wafle, andruty. Kto ich nie jadł, kto ich nie pamięta. Jadane na wiele sposobów, przekładane przeróżnymi masami, powidłami, dżemem, kajmakiem, nutellą, z czekoladą – czy bez, chrupane na sucho… Pewnie wielu takich się znajdzie. Aby wyjść im naprzeciw, warto przypomnieć jeden z wielu przepisów, np. na andruty z pianką.   Składniki: - 2 andruty (duże kwadratowe

mojewypiekiinietylko
Ule orzechowe 419

się wydaje. Wystarczy kupić foremki a reszta pójdzie gładko. Składniki: 400 g orzechów włoskich 160 g cukru pudru 2 białka Nadzienie 1 puszka masy krówkowej o smaku kajmak spirytus wafle tortowe Przygotowanie: Orzechy zmielić w maszynce. Dodać cukier puder, białka i zagnieść masę. Foremki do uli wylepiać masą orzechową w środku zrobić dziurkę na masę krówkową. Ułożyć na tacy

Ala piecze i gotuje