Zrobienie smacznych wafli wcale nie musi być trudne Poniżej przedstawiam przepis na pyszne wafle o smaku krówkowym, które może wykonać nawet osoba mająca dwie lewe ręce
Blog kulinarny S9.PLSkładniki Ciasto (34cm x 24cm) Mąka pszenna tortowa 0,5kg Margaryna 200g, np. Kasia Jajko 2 jajka Cukier puder 200g Miód 2 łyżki Soda 2 łyżeczki
Kulinarne PrzebojeCiasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem – Ostatnio napisała do mnie przyjaciółka, czy znam jakieś ciasto z prażonym słonecznikiem. Na pierwszą myśl przyszedł
Kulinarne PrzebojeMiałam ochotę na coś słodkiego, najlepiej na sernik… jednak energii na pichcenie w kuchni już brak ;) i w ten oto sposób powstał ten oto kajmakowy
Kulinarne PrzebojeKrówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować
Kulinarne PrzebojeBanoffee Pie – Banoffi – ciasto bez pieczenia – to połączenie bananów i toffee, stąd też nazwa tego ciasta :) Jest ono bardzo popularne na Wyspach. Idealnie
Kulinarne PrzebojeCiasto balowe – pyszne, proste i słodkie ciasto, które przypadnie na pewno wszystkim wielbicielom masy krówkowej. Ciasto to najlepiej przygotować dzień wcześniej wieczorem i na noc
Kulinarne PrzebojeMoje ulubione ciasto pieczone przez moją teściową W smaku wyśmienite i stosunkowo prostę w przygotowaniu. Ciasto idealnie sprawdzi się na święta lub na podwieczorek dla całej
Blog kulinarny S9.PLZrobienie smacznych wafli wcale nie musi być trudne Poniżej przedstawiam przepis na pyszne wafle o smaku krówkowym, które może wykonać nawet osoba mająca dwie lewe ręce
Blog kulinarny S9.PLPrzepis na szybkie w przygotowaniu, pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia. Ciasto jest rewelacyjne
RITA food channelTiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To ciasto łączy w sobie wszystko co lubimy. Słodkie jabłka, kwaśny dżem i karmelową polewę. Zrobiłam ją na wzór popularnych kiedyś cukierków "iryski:". Pamiętacie je? były
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKto z nas nie lubi ciast - no może znajdzie się ktoś taki. Ale kto z nas, którzy te ciasta robią nie lubią ciast, które w zasadzie
Gotowanie z pasjąKto z nas nie lubi ciast - no może znajdzie się ktoś taki. Ale kto z nas, którzy te ciasta robią nie lubią ciast, które w zasadzie
Gotowanie z pasjąKarmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów. Składniki: Ciasto
Blog z Apetytem