Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Święta zbliżają się wielkimi krokami, warto więc pomyśleć nad Wielkanocnymi przepisami. Ostatnio upiekłam babkę kajmakową i dzisiaj chciałabym podzielić się
Marta GotujePonieważ za pasem Wielkanoc postanowiłam podjąć się wyzwania i upiec mazurek. Lubię, gdy ciasto jest proste w wykonaniu i można je przygotować nawet późnym wieczorem bez
Niebieski kubek z kawaPonieważ Wielkanoc zbliża się pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Dziś moja pierwsza propozycja - pyszna kostka na kruchym spodzie z lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą
Cynamonowe szczęścieSkładniki na blaszkę ok. 25x36 cm: 200 g herbatników maślanych 120 g kakaowych okrągłych herbatników (1 op.) 2 puszki masy kajmakowej 400 ml mleka 1 opakowanie
My Culinary ArtTen jest po prostu absolutnie pyszny, bardzo często gości u mnie w domu na różne okazje i wszyscy go bardzo lubią. Przepis pochodzi z jakiejś starej
Cynamonowe szczęścieRewelacyjne połączenie czekolady, płatków owsianych i masy krówkowej. Ciasteczka są bardzo delikatnie, z pysznym, karmelowym posmakiem. Idealne dla małych i dużych łasuchów. Polecam!
Nastoletnie WypiekanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl 3 bit to popularne ciasto bez pieczenia, które składa się z herbatników, masy budyniowej, kajmakowej oraz bitej śmietany. Zawsze
Marta GotujeTen dzień, tak, to właśnie tego dnia dwa lata temu założyłem ,,Kuchnię Łukasza"! Drugie urodziny bloga!!! Nawet nie wyobrażacie jaki szczęśliwy jestem! Zakładając bloga
Kuchnia ŁukaszaPyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500
My Culinary ArtWitajcie kochani :) Jak Wam idą przygotowania do świąt? Jeśli jeszcze nie domknęliście ostatecznie listy świątecznego menu to polecam dopisać do niej to ciasto. Zapewniam, że nie
My simple kitchenRazem z Eweliną z kursu cukierniczego postanowiliśmy przetestować jeden z przepisów zamieszczony w książce „Moje Wypieki – Wielki Powrót” . Wybraliśmy kilka, ale ostatecznie padło
Kuchenne WariacjeCiasto, które zrobiło furorę w mojej rodzinie. Dwa blaty intensywnie czekoladowego ciasta, przełożone słodkim kremem karmelowo-słonecznikowym. Na wierzchu aksamitna polewa czekoladowa i pokruszony, chrupiący
Nastoletnie WypiekaniePrzyszła jesień. Czy tego chcemy, czy nie chcemy. W tej kwestii raczej niewiele mamy do powiedzenia. Nie możemy jednak narzekać na lato w tym roku, bo
Codzienna kuchnia niecodziennaMężczyzna mojego życia skończył wczoraj 31 lat i jest teraz, przynajmniej do grudnia, dwa lata starszy ode mnie, bo ja … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniWitajcie Zdecydowanie muszę w sobie wyrobić nawyk zapisywania przepisów, gdy coś tworzę i kombinuję, a wychodzi pysznie, bo potem trzeba znów kombinować. Jak z tym tu
Cynamonowe szczęście