kaczki - 2348 przepisów (strona:2/157)

Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis 52

dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu (zajrzyjcie do naszego) niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Martwisz(...)się, że nie zjesz całej kaczki? Z resztek zrób pyszną sałatkę na lunch do pracy. Jak dobrze upiec kaczkę? To wcale nie jest trudne Jak dobrze upiec kaczkę, żeby wyglądała jak na zdjęciu powyżej i smakowała jeszcze lepiej? Sekret tkwi przede wszystkim w odpowiednim czasie pieczenia (dobranym do wagi ptaka) i dobrze ustawionej temperaturze. Pamiętajcie też, że przed pieczeniem kaczkę

Niedzielny kucharz
Zaczynamy Nowy Rok ! Rosół z kaczki 90

Nowy Rok zaczynamy wspaniałym rosołem z kaczki. Jest zupełnie inny(...)smaku niż na mięsie z kurczaka. Dodatek marchewki sprawił, że zupa jest tak słodka i pyszna. Do tego lane kluski. Polecam nie tylko na kaca! Składniki : * porcja rosołowa z kaczki * udko z kaczki * duża marchew * seler  * pietruszka * por * ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty , liść laurowy , sól * natka pietruszki Kluseczki lane : * mąka pszenna  * jajko * ciepła woda * sól

Magiczne Życie Marty
Kaczka z jabłkami 15

Kaczka z jabłkami pieczona. Na Świętego Marcina na stołach króluje gęsina. Ale nie u Nas, u nas znów króluje kaczka pieczona z jabłkami. Podana z jabłkami, żurawiną oraz sosem ze świeżych grzybów i ziemniakami gotowanymi. Dzisiejszy przepis to dobrze wypieczona kaczka i najprostszy sposób pieczenia, w brytfance lub żaroodpornym naczyniu z pokrywką. Nad rzeczką opodal krzaczka mieszkała kaczka dziwaczka(...)czasami na obiad bywa kaczka, którą piekę na kilka sposobów. Czasami kaczkę pieczemy zaczynając od niższej temperatury, powoli wytapiając tłuszcz, po godzinie dopiero zwiększamy temperaturę. A czasami jak w tym przepisie zaczynamy od najwyższej temp. zmniejszając ją potem w trakcie pieczenia. Jedno jest niezmienne, najczęściej kaczka pieczona jest faszerowana jabłkiem, czasami są też ekstra dodane jabłka jak tutaj, do których

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka z jabłkami i żurawiną 104

kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Cześć wkładamy do środka kaczki wraz z połową żurawiny. Resztą żurawiny posypujemy kaczkę. Tak przygotowaną wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Często podlewamy ją powstającym sosem. Po godzinie dokładamy dookoła kaczki pozostałe jabłka i zmniejszamy temperaturę na 160 stopni. Pieczemy kolejną godzinę podlewając kaczkę. Kaczkę podajemy w całość. Powstały, podczas(...)lekko. W 1/4 szklance wody rozpuszczamy łyżkę mąki. Zabielamy sos uważając by nie powstały grudki. Sos można zmiksować blenderem lub podawać z kawałkami żurawiny. Idealny dodatkiem do tak przygotowanej kaczki będą pyzy. Smacznego

Kolizje Smaków
Kaczka smażona z kolorowym pieprzem 101

Kaczka smażona jest u nas ostatnio kilka razy w miesiącu. Przygotowywanie smażonej , czy też pieczonej kaczki opanowałam do perfekcji. Polecam kilka przepisów na dania z kaczką: Majonezowe roladki z botwiną i kaczką Kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym Kacze piersi zaczynam smażyć na zimnej patelni, wtedy tłuszcz wytapia się ze skórki całkowicie, skórka pozostanie rumiana. Kaczkę(...)pieprzu, kaczkę zostawiamy na pół godziny aby się zamarynowała. Następnie każdą kaczą pierś obsmażamy 5 minut z jednej strony od skóry, odwracamy i smażymy ok. 3 minuty ściągamy piersi kacze i zostawiamy aby mięso odpoczęło. Kacze piersi nie można przesmażyć, mięso musi być delikatnie różowe w środku. Piersi kacze kroimy po kątem w plastry ok. 2 cm. Do kaczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kaczki z sosem wiśniowym 18

Mięso z kaczki bardzo lubi się z wytrawnymi, półsłodkimi smakami. Pieczona pierś kaczki z chrupiącą, wypieczoną skórką zaserwowana z słodko – kwaskowatym sosem przypominającym wiśniową frużelinę. Wykwintny przepis na elegancki obiad, który przygotuj stosunkowo szybko. Poniższy przepis sprawdzi że na niedzielę oraz inne bardziej uroczyste okazje. Najlepiej skomponuje się z puree ziemniaczanymi i tartymi buraczkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczona(...)pierś kaczki ze skórą skąpana w wiśniowym sosie 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 2 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 230 kcal Pierś z kaczki pieczona ze skórką, serwowana ze słodko – kwaśnym wiśniowym sosem. Kaczka z wiśniową frużeliną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: PIECZONA PIERŚ KACZKI 2 piersi

ProstePesto.pl
Pierś z kaczki z konfiturą żurawinowo – porzeczkową 37

Soczysta pierś z kaczki z chrupiącą, skarmelizowaną skórką. Pierś z kaczki wytopiona na patelni tytanowej, następnie zapieczona w piekarniku. Wyborny gatunek mięsa mimo prostoty tak rzadko przyrządzany w naszych domach. Kaczka tak pysznie prezentuje się ze słodkawo – kwaśną konfiturą domową z czerwonej porzeczki i świeżych owoców żurawiny! Danie które zagości na stałe w naszym menu, gdyż zachwyciło nas połączeniem(...)smaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczona pierś z kaczki z domową konfiturą żurawinową 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 220 kcal Pierś kaczki z chrupiącą skórką pieczona w piekarniku. Podana z marmoladką z żurawiny i czerwonej porzeczki oraz talarkami ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

ProstePesto.pl
Kaczka z pomarańczami i jabłkami 35

Kaczka z pomarańczami i jabłkami aromatyczna kaczka na każdą okazję Kaczka z pomarańczami i jabłkami pieczona w niskiej temperaturze jest przepyszna i bardzo aromatyczna. Połączenie magicznej woni goździków, słodkich pomarańczy i jabłek wynagrodzi wam czas oczekiwania. Cudownie miękkie rozpływające się w ustach mięso smakuje rewelacyjnie, nikt się nie oprze takiej kaczce. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na kaczkę(...)idealnie chrupiącą skórką. Tak przygotowaną kaczkę można podać również na świąteczny stół. Kaczka z pomarańczami i jabłkami - Cztery Fajery Kaczka w pomarańczach z jabłkami i goździkami jest moim popisowym daniem na szczególne okazje, ale często przygotowuję ją także w weekendy, jeśli spędzamy je akurat w domu. Podana w towarzystwie podsmażonych moreli stanowi ucztę godną królów. Pomysł na kaczkę z morelami

Cztery Fajery
Jak dobrze upiec kaczkę na święta – nasz sprawdzony przepis 99

dobrze upiec kaczkę – żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Jak dobrze upiec kaczkę(...)wcale nie jest trudne Jak dobrze upiec kaczkę, żeby wyglądała jak na zdjęciu powyżej i smakowała jeszcze lepiej? Sekret tkwi przede wszystkim w odpowiednim czasie pieczenia (dobranym do wagi ptaka) i dobrze ustawionej temperaturze. Pamiętajcie też, że przed pieczeniem kaczkę trzeba odpowiednio wcześnie wyciągnąć z lodówki – żeby się ogrzała do temperatury pokojowej. Za to z pieca nie wolno wyciągnąć

Niedzielny kucharz
Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną 14

Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną to pomysł na elegancki i wytworny obiad. Soczysta kaczka pachnąca owocami to idealna propozycja nie tylko na spotkanie z rodziną i święta, ale też na co dzień. Przygotowanie tego dania jest niezwykle proste, ale efekt zachwyca! Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną – obiad na każdą okazję Kaczka to niezwykle uniwersalne mięso(...)równie dobrze sprawdzi się w roli pysznego obiadu w ciągu tygodnia. Wszystko dlatego, że jej przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Dowodem na to jest ten przepis na pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną . To przepis, z którym poradzą sobie nie tylko wszyscy zaprawieni w kuchennych bojach, ale też początkujący domowi kucharze, którzy chcieliby przygotować coś efektownego i pysznego

Na-talerzu.pl
KACZKA W POMARAŃCZACH Z FASOLKĄ I KOPYTKAMI 31

Kaczka w pomarańczach z fasolką i kopytkami w towarzystwie nasion granatu. Brzmi nieźle, nie? Ta kaczka w pomarańczach, jest nieco słodka, lekko słona, jędrna i aromatyczna. Kaczkę krótko obsmażam na suchej patelni by wytopić z niej tłuszcz, potem duszę w aromatycznym sosie na bazie pomarańczy. Kopytka podsmażam w aromatach po kaczce a fasolkę gotuję krótko na parze. Do pomarańczowego sosu(...)SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO   Kaczka w pomarańczach z fasolką i kopytkami: – Krótko podsmażone, smaczne mięsko – Nieco słodka, lekko słona – Jędrna i aromatyczna – Pyszna i umamiczna – Pomarańczowa ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT + Marynowanie w soli

globuskulinarny
Pieczona kaczka z jabłkami 36

Kaczka pieczona z jabłkami jest aromatyczna, soczysta w środku i z chrupiącą skórką na zewnątrz. Soczystości kaczce nadają jabłka i wcześniejsze moczenie jej w zalewie. Moczenie kaczki w zalewie sprawia również, że nie musimy jej w trakcie pieczenia polewać wytopionym tłuszczem, gdyż kaczka nie wysycha. Najpierw kaczkę piekę w 200 stopniach C bez przykrywania, aby rozpoczął się proces wytapiania tłuszczu(...)przykrywam i w niższej temperaturze pozwalam jej się powoli piec, a na koniec odkrywam i zapiekam jeszcze, aby skórka była bardziej chrupiąca. Według mnie ten sposób nie wymaga poświęcania kaczce tak dużo uwagi, jak w przypadku pieczenia jej bez przykrywania. Koniecznie wypróbujcie ten sposób na soczystą kaczkę, ostatnio stosuję nawet podobną zalewę do kurczaka. Do kaczki świetnie pasują buraczki, zawijam

Gotuj w domu
Piersi z kaczki 19

Przygotowanie piersi z kaczki we właściwy sposób często bywa wyzwaniem dla wielu. Idealne piersi kaczki są miękkie i soczyste wewnątrz, a jednocześnie mają chrupiącą skórkę na zewnątrz. Wiele osób robi piersi z kaczki smażąc je tylko i wyłącznie na patelni. Ja zazwyczaj łączę smażenie na patelni z podpieczeniem w piekarniku. Przez pierwsze kilka minut smażę piersi kaczki na patelni(...)wytopić ze skórki tłuszcz, następnie wkładam patelnię do piekarnika na dodatkowych kilka minut, aby mięso się dopiekło. Robiąc piersi kaczki w ten sposób zawsze staram się dokładnie przestrzegać czasu jaki mięso ma spędzić na patelni oraz w piekarniku. Mięso z kaczki jest łatwo przesuszyć, dodatkowe minuty mogą sprawić, iż będzie ono suche i twarde. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki 158

Soczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki, podana z puree ziemniaczanym i brokułem ugotowanym al dente. Przepyszne danie, którego smak wspominany był, aż do końca dnia. Idealne danie na romantyczny obiad we dwoje, np. w Walentynki. Pierś z kaczki nie może być absolutnie przeciągnięta (wtedy jest sucha i gumowa), a sosu nie można absolutnie pominąć. Sos przyrządzić można(...)wcześniej, a robi się go z nogi kaczki z dodatkiem warzyw i bulionu (najsmaczniejszy jest domowy bulion cielęcy, ale jeśli go nie macie, możecie użyć np. drobiowego). Sos jest intensywny, gęsty i co najważniejsze – naturalny (bez sztucznych dodatków, bez mąki, bez śmietany). Pierś z kaczki smażona jest od strony skóry, następnie bardzo krótko z drugiej strony, po czym trafia

Moja Delicja