obok morele suszone, żeby feta lekko się rozpuściła. Na kromkę chleba połóż rukolę, marynowaną cebulę, pomidora, morele i przykryj drugą kromką. Przygotuj tak samo drugą grzankę. Podawaj z sosem jogurtowym. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left
wiecejwarzyw.plidealnie nadają się np. dla alergików. Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będą to jedne z Waszych ulubionych muffin czekoladowych! SKŁADNIKI: ( 16 szt ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier waniliowy – 1 łyżką * kakao – 3 łyżki * proszek
Ostra na Słodkopiernika, pierniczków i …nie tylko. Przyprawę piernikową możemy dodawać do wielu potraw, zarówno tych na słodko, jak i tych wytrawnych. Bardzo dobrze sprawdza się w owsiankach, koktajlach jogurtowych, koktajlach owocowych. Możemy nią aromatyzować herbatę, kawę, gorącą czekoladę. Szczypta przyprawy doda charakteru naleśnikom, racuchom, gofrom. Kto lubi ten cudowny zapach korzennej przyprawy piernikowej wie o czym mowa. Zanim jednak zaczniemy
Tajemnice Smakusobą : jajka, jogurt, przestudzone masło, sok z pomarańczy i cukier. W drugiej misce mieszamy pozostałe składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, mak i sól. Suche składniki łączymy z masą jogurtową, dodajemy rozdrobnione kumkwaty i delikatnie mieszamy. Foremkę do muffinów wykładamy papilotkami. Gotową mieszanką wypełniamy foremki, na wierzchu każdej układamy po trzy plasterki kumkwatów i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury
Tajemnice Smakuoleju, najlepiej do tej czynności wykorzystać pędzelek. Ciasto nakładamy porcjami do dobrze nagrzanej gofrownicy, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Gotowe przekładamy na kratkę do przestygnięcia. Podajemy np. z sosem jogurtowym, sałatką lub surówką. Smacznego
Tajemnice Smakuzalewy. Cukinię myjemy i przepuszczamy przez spiralizer, temperówkę lub trzemy na tarce do julienne. W miseczce wykładamy spaghetti z cukinii, dodajemy kulki mini-mozzarelli, ćwiartki pomidorków. Całość polewamy sosem jogurtowym z pesto, dodajemy listki bazylii, w razie potrzeby doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego
Tajemnice Smakurównież gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia około 1,5 godziny, aż większość bulionu wyparuje. Podajemy dolmy na ciepło z sosem pozostałym w naczyniu lub na zimno z sosem jogurtowo – czosnkowym i pestkami granatu. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki “ Kaukasis ” – Olia Hercules
Tajemnice Smakulaurowe 100 ml oliwy z oliwek 150 ml oleju sól pieprz Wykonanie Oliwę i olej, ocet, zmiażdżony czosnek mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marynowane papryczki faszerujemy domowym jogurtowym serkiem labneh lub miękką fetą, układamy razem z oliwkami (z pestkami lub bez)i listkami laurowym w miseczce lub w słoiku. Całość zalewamy do przykrycia papryczek marynatą z oliwy
Tajemnice Smakuosuszamy papierowym ręcznikiem. Część ryby warto zapakować próżniowo, aby przedłużyć termin przydatności do spożycia. Rybę kroimy w cieniutkie plasterki, pod lekkim kątem. Łososia możemy podawać na kanapki, z sosem jogurtowym lub z sosem sojowym i wasabi. Smacznego! Zgrzewarki próżniowe FoodSaver ® zostały wynalezione w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristen. Kristen stworzył urządzenia, które skutecznie eliminują powietrze, zapewniając tym samym
Tajemnice Smakunastępnie w panko i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Podajemy od razu, najlepiej smakują świeżo usmażone, wtedy panko jest bardzo chrupiące. Do kotletów możemy podać sos jogurtowy z czosnkiem lub tzatziki, dobrze smakują również z sałatką przygotowaną z mieszanych sałat i pomidorów. Smacznego! * Panko to japońska panierka w formie płatków przygotowana z białego chleba bez skórki
Tajemnice Smakupewnością jedno z najlepszych dań jakie lubią dzieci. Podczas zawijania parówek w ciasto francuskie możemy polać je ketchupem, albo podać go jako osobny dodatek. Idealnie również pasował będzie tutaj jogurtowy sos czosnkowy. Aby było szybciej, bo na tym polega cały fenomen tej przystawki – korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Jest równie dobre jak to przygotowane w domu, a pozwala
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aksamitny, jogurtowy koktajl z awokado i kardamonem. Składniki: dojrzałe awokado szczypta kardamonu łyżeczka soku z cytryny 100 ml jogurtu naturalnego 150 ml mleka Wykonanie: Awokado obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy kardamon, sok z cytryny, mleko i jogurt. Miksujemy. Jeśli wolicie rzadsze koktajle, można dodać więcej mleka. Smacznego
Smak mojego domuswoje usprawiedliwienie mam to, że była gorzka. Ku moje wielkej radości już bez problemu można kupić regularnie w Lidlu jogurt naturalny, a moje ulubione ciasto to własnie jogurtowe. Przepis zmodyfikowałam i to mocno, bo ograniczyłam tłuszcz do minimum i nie dodałam banana. Chciałoby się rzec, że to prawie fit ciasto ;-). A tak serio, to cukru tu niewiele, ciasto jest puszyste
greenscarfCZEKOLADĄ KULKI ORZECHOWE Z BANANEM BROWNIE JAGLANE Z KOKOSEM CIASTO PODWÓJNIE KOKOSOWE BABECZKI KOKOSOWE BEZ PIECZENIA BUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ RAFAELLO
zdrowo i aktywnie