piersią z kurczaka świetnie sprawdzi i zaprezentuje się na stole jako jedna z imprezowych przekąsek bądź jako smaczna kolacja. Pyszne połączenie serowych makaroników z dobrze doprawionym kurczakiem w jogurtowo-majonezowym sosie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini z serem 250 gram 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 ogórek szklarniowy 1 średnia czerwona papryka pół puszki kukurydzy pół
Blog kulinarny S9.PLwarzywa i dodatki, aby Wam się nie znudziły. Moja podstawowa sałatka to oczywiście mix sałat, pomidorki, ogórek kiszony lub świeży, często papryka marynowana, tuńczyk i ryż wymieszany z sosem jogurtowym. Pomimo prostoty jest naprawdę dobra, ale czasami potrzebuję odmiany. Dlatego dzisiaj przepis na sałatkę brokułową. Sałatka wyjątkowo prosta . Jeśli lubicie jeść surowy brokuł, to śmiało tak zróbcie (ja często
Słodkie Gotowanieindyka. W ten sposób ma on jeszcze mniej tłuszczu. Warzywa dodane do masy poprawiają smak i dodają witamin. Takiego burgera najlepiej zjeść w pełnoziarnistej bułce polanej domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i wypełnionej rukolą i pomidorem. Stopień trudności: łatwe w przygotowaniu Liczba porcji: 3 Typ potrawy: kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko
jakszef.plSałatka z brokułem, tortellini i pomidorami, polana sosem majonezowo- jogurtowym i posypana żółtym serem to sprawdzona propozycja na domowe imprezy, spotkania w gronie znajomych a także świetny pomysł na smaczną przekąskę do pracy. Jest to pyszna i prosta w przygotowaniu sałatka, którą szczególnie polecam wielbicielom brokułów. składniki na 2 porcje 1 duży brokuł 150 g ugotowanego tortellini
Smakowite Daniapopularnością w 2019 roku! Ciasto Popapnianiec Kostka Alpejska Sałatka z kurczakiem gyros Sałatka ziemniaczana Sernik gotowany z pierniczkami Schab pieczony w niskiej temperaturze Placki na maślance Naleśniki budyniowe Ciasto jogurtowe na gofrach Paprykowy kapuśniak
Lena Gotujeserem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu
Kulinarne przygody Gatityszybka przekąska na imprezowy stół. Jak się okazuje parówki też podać można nietuzinkowo;) Przekąska, która smakuje podana na ciepło lub zimno w towarzystwie sosów np. pomidorowego lub ziołowo-jogurtowego z czosnkiem. Zamiast parówek możecie użyć dowolnej kiełbasy, a ciasto posmarować pastą z papryki lub musztardą. Szaszłyki z parówek w cieście francuskim SKŁADNIKI: 450 g ciasta francuskiego (u mnie mrożone
Zasmakuj Kuchniwybierać tę, która ma najkrótszy skład, mało cukru i dużo maku. Na blogu znajdziecie też inne świąteczne słodkie inspiracje: Ciasto marchewkowe z kremem Łatwy sernik piernikowy Korzenne ciasto jogurtowe z bakaliami Ciasto korzenne Keks piernikowy Sernik z żurawiną Ciasto rafaello dla leniwych Ciasto czekoladowo-buraczkowe Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą
Kulinarne przygody Gatitywyjdą placki mączno- cukiniowe Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z cukinii pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmąki wyjdą placki mączno- cukiniowe. Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka Artykuł Placki z cukinii z marchewką pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsmażyłam do uzyskania złoto brązowego koloru. Notatki: * czosnek można dodać, jeśli ktoś lubi * świetnie pasuje do tych placuszków sos pomidorowy taki jak do pizzy albo sos czosnkowy bądź jogurtowy * smażyłam na średnim ogniu * doprawiać do swojego smaku * można dodać posiekaną natkę z pietruszki Smacznego! Lidka Artykuł Placki z dyni pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąpasuje na blaszkę 21×24 cm. Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu. Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego! Lidka Artykuł Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąWykładałam masę po 2-3 łyżki (1placuszek) i smażyłam placuszki na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoto brązowy kolor. Notatki: * można je jeść z sosem jogurtowym bądź czosnkowym Smacznego! Lidka Artykuł Placuszki z dyni i szpinaku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąŚledzie w jogurtowo-bazyliowej oprawie, które powstaną w kilka minut *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Filety rozłóż na ręczniku papierowym, żeby zdjąć z nich nadmiar oleju. Pokrój je na kawałki. Pokrusz fetę i dodaj do sałatki. Pomidory suszone pokrój na dość małe kawałeczki, rozłóż równomiernie na talerzu. Bazylię porwij na małe
Eat me! Fit me!