strony formy, tworząc coraz mniejsze okręgi jak zbliżałam się do środka. Troszkę jak płatki Zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez 25 min w 190 st. aż do momentu gdy masa jogurtowa będzie ścięta w środkowej części. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, pokroić i podawać. Smacznego! *W tym przypadku dobrze sprawdzi się forma z wyjmowanym dnem, ale inna forma też da sobie
moj przepis namikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre
moj przepis naznowu mam dla Was propozycję na pyszne wielkanocne ciasto. Tym razem ciasto jogurtowe z daktylami i płatkami migdałowymi. Można je upiec w formie babki, ale też jako ciasto. Wszyło mi niezwykle puszyste. Wszystkim bardzo smakowało. A ta skorupka z migdałów...obłędna. Musicie upiec. Warto. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml oleju
Izabelawkuchnimiejsce na około 60 – 90 minut, do podwojenia objętości. Łyżką nabieramy porcje ciasta i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowo jogurtowym. Smacznego
Tajemnice Smakuzrobić i jak pyszny efekt będzie! Polecane przepisy: – placuszki pełnoziarniste z jabłkami – racuchy drożdżowe – tosty francuskie – placki serowe z jabłkami – jabłka w cieście – placuszki jogurtowe z owocami – placuszki pełnoziarniste – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni Ilość: 2-3 porcje Przygotowanie: 30 minut Składniki: – pół szklanki mąki pszennej – 185 ml mleka – 3 jajka
nietylkopasta.plprzestygnięcia. 12. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy w miseczce jogurt z miodem. 13. Odkrajamy kawałek ciasta, kładziemy na talerz i polewamy sosem. Po wierzchu posypujemy delikatnie cynamonem. Sos jogurtowy nie zmienia zwojej struktury, więc możemy niewykorzystany przelać do słoika i przechowywać w lodówce. Smacznego
Prosto z KotłaNajlepiej smakują na ciepło, szczególnie jeśli zrobicie je z mozzarellą. Możecie do nich wykorzystać też inne sery, np. zwykły żółty ser starty na tartce. Podajcie je z jakimś dipem jogurtowym lub ketchupem. My jedliśmy je z jogurtem naturalnym wymieszanym z harrisą. Składniki na 16-18 sztuk 200 g ryżu białego lub brązowego 125 g szpinaku baby
Chilli Czosnek i Oliwaczasie na każdej połówce kładziemy plasterek żółtego sera i pieczemy jeszcze 5 minut do momentu, aż się rozpuści. Jako dodatek do papryki wystarcza mi surówka z kalarepą i sosem jogurtowym , ale można też dołożyć do tego pieczone ziemniaki, kaszę lub ryż. Smacznego
Prosto z Kotładziś proponuję domową pitę typu greckiego, która po przekrojeniu tworzy kieszonkę doskonale nadającą się do faszerowania. W moim domu najbardziej lubimy nadzienie z kurczaka i warzyw z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego. Domowe pity są łatwe w przygotowaniu i dużo smaczniejsze od sklepowych, a do tego są bardzo tanie. Na 12 chlebków 3 szklanki mąki pszennej
Krylowa KuchniaKiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy za dużo czasu proponuję zrobić babeczki jogurtowe. Są ekspresowe i łatwe w wykonaniu, nie wymagają użycia miksera. Mięciutkie i wilgotne, dodatkowo smak czarnej porzeczki dodaje im kwaskowości. Nie trzeba używać jakiegoś szczególnego jogurtu, użyjcie jaki macie w domu ( u mnie był akurat trudkawkowy), resztę składników na pewno znajdziecie w lodówce
Krylowa Kuchnialekko docisnąć. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić w kostkę, ułożyć na śledziach z cebulą. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na kostkę, wymieszać z pozostałym sosem jogurtowo-majonezowym, ułożyć jako następną warstwę. Na koniec wyłożyć przygotowane buraki. Sałatkę śledziową z buraczkami wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka śledziowa z buraczkami pochodzi z serwisu
niecodziennikparykotleciki się nie sklejały, należy dosypać trochę mąki pszennej. Cukiniowo-ziemniaczane kotleciki smażyć na dużej ilości oleju, z obu stron do zezłocenia. Podawać na gorąco, z dodatkiem np. sosu jogurtowego lub tzatzików. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Cukiniowo-ziemniaczane kotleciki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparygalaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać. Na spód z herbatników delikatnie wylać truskawki z jogurtem, wstawić do lodówki, aby masa stężała. Resztę truskawek przekroić na pół, ułożyć je na wierzchu masy jogurtowej, zalać tężejącą galaretką. Truskawkowy jogurtowiec wstawić ponownie do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Truskawkowy jogurtowiec pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyJeśli skorzystacie z naszego przepisu dowiecie się, jak zrobić jogurt naturalny . Składniki na jogurt naturalny 1 litr mleka świeżego, pasteryzowanego (3,2%) 150 g naturalnego jogurtu z kulturami bakterii jogurtowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko pasteryzowane przelać do garnka z grubym dnem, podgrzewać do momentu osiągnięcia temperatury 42-45 o C. Jeśli nie mamy kuchennego termometru, temperaturę można określić, wkładając
niecodziennikparytemperatury 180˚ C, grzałka góra - dół, przez 55-60 minut albo do tzw. suchego patyczka. Przepisy na babki wielkanocne Babka marmurkowa ucierana Babka drożdżowa parzona Łatwa babka majonezowa Babka jogurtowa Babka drożdżowa wg przepisu z 1963 roku Babka z ajerkoniakiem Babka piaskowa sposób na wykorzystanie białek jajek - Babka drożdżowa na białkach Babka drożdżowa wilgotna Babka kawowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata