najlepiej wkładając ją do lodówki na noc, żeby smaki miały szansę sobą przejść. Potem nie pozostaje nam nic innego jak dekorowanie. Tutaj sprawdzi się świetnie moja ulubiona polewa kokosowo – jogurtowa, taka sama jak w babce mandarynkowej . Ale nie tylko – także rozpuszczona czekolada lub sos karmelowy z tego przepisu – wybór należy do Was! W każdym wydaniu keto rolada makowa będzie
Modern Cave GirlWarzywa bardzo dobrze czują się w obecności innych warzyw. Ja uwielbiam pieczone. Najbardziej korzeniowe doprawione solidną porcją garam masala i mielonej kolendry. Do tego sos jogurtowy i uczta gotowa. Lubię też posypane parmezanem. Tworzy wtedy pyszną chrupiącą skorupkę. Czasem też marynuję warzywa w oliwie, a przed upieczeniem posypuję bułką tartą. Jest wiele możliwości, by warzywna uczta smakowała za każdym razem
Kucharzycadwoma wariantami sosów. Pierwszy to zwykła oliwa. Taki dodatek zwykle ląduje w wielu surówkach. Ale aby otrzymać naprawdę pyszną surówkę z kapusty czerwonej, ja robię sos majonezowo jogurtowy. Dzięki dodatkowi jogurtu, nie jest on bardzo ciężki, za to surówka jest bardzo soczysta i po prostu jak dla nas idealna. To do was należy wybór sosu, bo wiadomo – majonez
Mieszam w Garnkuręki i od razy zajadać. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 min. Rada: szaszłyki fajnie smakują po upieczeniu skropione sokiem z cytryny. Pasują do nich wszelkie dipy jogurtowe. Artykuł Nawlekane szaszłyki z kurczaka. Super przekąska na imprezę. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaKupując w sklepie borówki nie wiedziałam jeszcze dokładnie do czego je wykorzystam. W pierwszej wersji miałam zrobić ciasto jogurtowe, ale przypomniało mi się że swego czasu jadłam pyszne ciasto z tymi owocami u bratowej. Poprosiłam ją o przepis i tym sposobem zrobiłam deser na kruchym spodzie z budyniową pianką. Całość wyszła przepyszna i jestem pewna, że będę wracać do tego
Danka PichciTortilla to jeden z moich ulubionych fastfoodów, do której często zmieniam dodatki. Dlatego dzisiaj przedstawiam kolejną propozycję na moim blogu na jej podanie. Tym razem z tuńczykiem i sosem jogurtowo-majonezowym. Polecam wypróbować ten przepis fanom tortilli! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: placki ( przepis ) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (135 g po odsączeniu) kawałek świeżego ogórka 1/2 czerwonej cebuli sałata
Danka Pichcipyzy i spłaszczyć. Można nadać okrągły lub owalny kształt. Farszynki smażyć na rumiano z obu stron na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu. Podawać ze śmietaną lub sosem jogurtowym. Sos: c zosnek przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smacznego
Obiad gotowypozostaje skropić sokiem z cytryny i ciasto gotowe. Więcej przepisów na wilgotne ciasta: Wilgotne ciasto kukurydziane z jagodami i kruszonką Szybkie ciasto cytrynowe z kremem i owsianą kruszonką Ciasto jogurtowe z owocami Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym Artykuł Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniemożna użyć surowej cebuli, można przelać ją wrzątkiem na sicie – staje się wtedy delikatniejsza w smaku i bardziej lekkostrawna. Finalnie w dużym słoiku układamy warstwowo cebulę, bakalie, śledzie, sos jogurtowy i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 2-3 dni lub co najmniej na dobę by smaki przegryzły się. Artykuł Śledzie w jogurcie z bakaliami
Dorota SmakujeBezglutenowe placuszki z jabłkami to idealna propozycja na szybkie śniadanie. Tak przygotowane placuszki dodadzą nam energii na cały dzień. Możecie je zjeść zaraz po przygotowaniu (są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dekorujemy według uznania. Do dekoracji wykorzystałam oliwkę (w miejscu oka), czerwoną paprykę, pieczone plastry ziemniaka (a'la łuski ryby) oraz koperek. Przygotowany pasztet możemy podać np. z dipem jogurtowo-koperkowym lub salsą z kaparami . Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaPlacki idealnie zastępują mięsny posiłek. Podane z pieczonymi warzywami i aromatycznym sosem jogurtowym stanowią smaczny, wegetariański obiad. ok. 2-3 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 250 g 250 g chudego lub półtłustego twarogu 1 jajko 1 szklanka dowolnej mąki Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mąkę, mieszamy. Dodajemy jajko oraz twaróg i mieszamy ponownie. Masę smażymy porcjami
KucharzycaKakaowe ciasto z jogurtem i malinami. To połączenie tradycyjnego murzynka z malinami oraz miksturą jogurtową, która po upieczeniu smakuje podobnie jak delikatna masa serowa. A wszystko to razem tworzy pyszną całość :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowa