moja wyciskarka do soków od jakieś czasu stała bezużytecznie. Musiałyśmy się przeprosić i w taki oto sposób powstał pyszny i zdrowy sok. Składniki na około pół litra: 4 średnie jabłka 2 marchewki 1/2 dużego pęczka jarmużu 1-2 cm imbiru 1 cytryna obrana ze skórki Wszystkie składniki umyć i wrzucić do sokowirówki. Najlepiej na najmniejsze obroty
Jemy Pijemyspłynąć z kulki, by nie spływał potem na patyczek). Cakepops postawić na specjalnym stojaku lub wbić np. do gąbki florystycznej czy w jakiś owoc (ja wbijałam w pomarańcze i jabłka). Pozostawić na chwilę, ale nie do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada lekko stężeje naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki
Mania WypiekaniaNajszybszym ciastem jakie robiła nam mama w dzieciństwie (i jednym z ulubionych) był biszkopt z jabłkami. Dosłownie każdy owoc pasuje do niego. W lato truskawki/maliny, na jesień śliwki/jabłka. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSpecjalnie dla Stylow i .pl przygotowałam przepis na krążące już w Internecie ciasto wiewiórka. Ciasto można porównać do ciasta marchewkowego, jest tak samo wilgotne. Zamiast marchewki dodajemy jabłka. Czytaj więcej
Ana Mari's worldMASĄ BUDYNIOWĄ SERNIK Z MAKIEM I JABŁKAMI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyzjadłam prawie całą surówkę na raz... Jest przepyszna i, kierując się jedynie smakiem, prawie nikt nie zgadnie, że składa się głównie z brukselki. Składniki: - 20 dag brukselki - 1 jabłko - garść rodzynek - sos: 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju, sól, pieprz Brukselkę obierz z zewnętrznych liści, umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj obrane i starte jabłko. Rodzynki pokrój
Smakuje zdrowoprzygotowania grzanego wina potrzebujecie: – 1 butelkę czerwonego wina (0,75 litra) – 1 butelkę wódki (0,7 litra) – sok (ok 700 ml) – może być z jabłek, czarnej lub czerwonej porzeczki (ja wykorzystałam sok z malinowy, do kupienia tutaj ) – garść rodzynek – garść płatków migdałów – 1 pomarańcza (podzielona na kawałki) – jeżeli macie ochotę możecie
Szybko Tanio Smacznieilości użytego masła, oleju, od cukru czy od innych dodanych składników. Najlepszy wybór to chudy sernik na cienkim spodzie lub tzw. makowiec japoński, czyli ciasto bez mąki, z jabłek, maku, otrębów i orzechów. Pierniki Wg tradycji podstawowe składniki to mąka razowa i miód, ewentualnie przyprawy korzenne. W takiej formie wypiek jest niskotłuszczowy, bogaty w składniki mineralne i błonnik
Powiedz dietom nieWitam serdecznie Propozycja na smaczne crumble z owocami , owoce w kruszonce bezglutenowej. Idealnie nadają się do podania na śniadanie lub jako deser. Będziemy potrzebować: 1 jabłko 1 gruszka 1 kiwi kilka truskawek sok z jednej pomarańczy na kruszonkę: 60 g mąki amarantusowej 40 g masła 30 g cukru trzcinowego 30 g płatków jaglanych Link do filmu z przygotowania: Crumble(...)owocami https://www.youtube.com/watch?v=XV5-YYl9q4w Przygotowanie: Umyte i obrane z szypułek truskawki kroję na mniejsze kawałki. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko kroję w nie za dużą kostkę. Obrane kiwi kroję w kostkę. Obraną i oczyszczoną z gniazd nasiennych gruszkę kroję w nie za dużą kostkę. Z pomarańczy wyciskam sok. Teraz pokrojone owoce w salaterce polewam sokiem z pomarańczy
Uwaga Babcia GotujePropozycja na pyszne śniadanie crumble z owocami , owoce w kruszonce z płatkami owsianymi. Tak przygotowany deser idealnie nadaje się do podania na śniadanie lub jako podwieczorek . Będziemy potrzebować: 1 jabłko 1 gruszka 1 kiwi kilka truskawek sok z jednej pomarańczy na kruszonkę: 60 g mąki pszennej 40 g masła 30 g cukru trzcinowego 30 g płatków owsianych Link do filmu(...)przygotowania: Crumble z owocami https://www.youtube.com/watch?v=0Vu3vpS5Ofg Przygotowanie: Umyte i obrane z szypułek truskawki kroję na mniejsze kawałki. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko kroję w nie za dużą kostkę. Obrane kiwi kroję w kostkę. Obraną i oczyszczoną z gniazd nasiennych gruszkę kroję w nie za dużą kostkę. Z pomarańczy wyciskam sok. Teraz pokrojone owoce w salaterce polewam
Uwaga Babcia Gotujematiasów lub filetów a'la matias 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone 1 duża lub 2 małe cebule (mogą być czerwone - są łagodniejsze w smaku) 1 duże, twarde, kwaskowe jabłko 250-350 ml gęstej śmietany 12% lub 18% opcjonalnie 5-6 łyżek majonezu 2 łyżki soku z cytryny pieprz, cukier i ewentualnie po szczypcie mielonego ziela angielskiego(...)pewien czas czy mają już odpowiedni smak. Wymoczone śledzie osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny Śmietanę wymieszać z majonezem. Ogórki i obrane ze skórki jabłko pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę ***** pokroić w piórka lub w kostkę, dodać śmietanę z majonezem, doprawić do smaku. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać przygotowanym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZnane pyszne ciasto, które jest łatwe w przygotowania a do tego fajnie prezentuje się na talerzu. Moja wersja jest z gruszkami ale można dać też wiśnie lub jabłka albo zrobić wersję bez owoców. składniki: ciasto 250 g miękkiego masła 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Monia miesza i gotujeTaka szarlotka na delikatnym biszkopcie , przykryta śmietanową pianką to szarlotka iście królewska. Jest bardzo smaczna, z dużą ilością jabłek i kremem więc zaspokoi wielu miłośników słodkości. Będzie idealnym deserem na specjalną okazję i ozdobą stołu w świąteczny dzień. Szarlotki i jabłeczniki są bardzo mile widzianymi ciastami w naszym domu. Wszyscy je lubią, zarówno domownicy jak i zaprzyjaźnieni gości
Smaczna Pyzaobjedzeniu świetnie gasi pragnienie i dodatkowo wspomaga trawienie :) A jak jest u Was? Lubicie od zawsze? SKŁADNIKI 200 g suszonych śliwek 100 g suszonych moreli 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych fig lub gruszek (albo jedne i drugie :)) garść rodzynek 4-5 goździków 1 łyżeczka cynamonu miód PRZYGOTOWANIE Suszone owoce płuczemy na sitku, przekładamy do garnka
Moje Kuchenne RewelacjeCzerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru prezentowałam tutaj , duszoną w soku pomarańczowym i dodatkiem żurawiny tu . Dzisiaj kolejny przepis na czerwoną kapustę duszoną z dodatkiem marmolady z pigwy. Okazuje się, że pigwa sprawdza się nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!