trochu olej. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (proponuję tortownicę), na wierzch układamy dowolne owoce np. jabłka, brzoskwinie, truskawki. Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem
Pelusiowa Kuchniajest bardzo ciężko) jeść tylko i wyłącznie słone rzeczy, z całkowitym wyeliminowaniem słodyczy (tych zdrowych oczywiście). Znam ludzi, którzy nie jedzą nawet owoców, ponieważ są zbyt kaloryczne... bez przesady. Jabłka czy banany to idealny dodatek do śniadania i źródło szybko uwalniającej się energii. Beza, na którą dziś zapraszam jest w 100 % odpowiednia jeśli zależy nam na smaku, ale również
Chocolate Muffin Blogzaprosić na pyszne ciasto Siostry Anastazji o nazwie Afrykańczyk, czego taka nazwa to nie wiem może od ciasta makowego :) przepis oczywiście troszkę zmieniłam i zrobiłam je po swojemu, zamiast jabłek dałam np: truskawki . Ciasto składa się z wilgotnego ciasta makowego, masy budyniowej, ciasta biszkoptowego, masy truskawkowej galaretkowej. Jest pyszne i szybko znika z talerzyków. Do przełożenia użyłam pysznej
Sama słodycz i szczypta chiliZdrowo i smacznie. Idealnie pasująca do mięs i ryb surówka, którą można zrobić bardzo szybko. Zapraszam! Surówka z kalarepy. Składniki: 1 mała kalarepa 1 małe jabłko 2 średnie marchewki garść koperku łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżka łagodnej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Kalarepę, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami
Tagebuch po polskuzdrowszą wersję zwykłego jabłecznika. Piszę zdrowszą bo z dodatkiem mąki żytniej i cukru prostego jakim jest glukoza. Jabłecznik zaskoczył mnie swoją kruchością i smakiem, jest rewelacyjny, polecam. Ciasto z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa
królestwo garówtakie kultowe ciasto, robione przynajmniej raz w każdym domu. Można ją jeść bez niczego, niektórzy jedzą ją z masłem, a inni wcześniej pod kruszonkę układają owoce sezonowe takie jak jabłka, śliwki czy rabarbar, każdy ma swój własny sposób na drożdżówkę, która smakuje mu najbardziej, a wiadomo, że drożdżówka najlepiej smakuje na ciepło! :) Składniki (na dużą blachę drożdżówki
Piekę, bo lubięsłodycz tym ciastkom dodaje banan-im dojrzalszy, tym słodsze ciastka :) Poniżej podaję przepis na ok. 20 ciasteczek. Składniki: 2 banany, 100 g płatków owsianych, 50 g suszonych owoców (śliwki, jabłka, gruszki,morele i orzechy włoskie) Becla Przygotowanie: W misce rozgniatamy widelcem banany. Suszone owoce siekamy na mniejsze kawałki i dodajemy je wraz z płatkami owsianymi do banana. Mieszamy
Aga w kuchnijeszcze bardziej delikatny i "gofrowy". Teraz czas na dodatki - i tu ogranicza Was tylko wyobraźnia! Poniżej moje propozycje podania: Z sałatką owocową (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę) Z serkiem waniliowym i gorzką czekoladą Z cukrem pudrem
Kulinarne Inspiracjewymaga wiele czasu, a do tego jest zdrowa. Dodatkowo zaskakuje swoim żywym kolorem- jak każdy wie, jemy również oczami... Czego chcieć więcej? SKŁADNIKI : 6 łyżek amarantusa ekspandowanego banan jabłko 2 łyżeczki cynamonu garść płatków migdałowych garść migdałów WYKONANIE: banana obieramy, blendujemy razem z łyżeczką cynamonu, amarantusem i płatkami migdałowymi. zblendowane składniki przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy do pieczenia(...)tworzymy tzw. "miseczkę" jabłko obieramy i trzemy na tarce, po czym nadziewamy naszą "miseczkę" wierzch posypujemy cynamonem oraz dekorujemy przekrojonymi na pół migdałami i suszoną morelą (opcjonalnie) całość pieczemy w 175 stopniach przez 20 min, po czym odkładamy do ostudzenia
healthy dreamsJednak świeże były idealne! Uczmy się na błędach innych... Jeśli chcecie je zostawić na dłużej, koniecznie je przykryjcie! Piernikowy posmak, dzięki korzennej przyprawie z dodatkiem masła orzechowego i tartego jabłka (nie mogłam się zdecydować na jedno). Połączenie idealne ... Może macie jeszcze inny pomysł na ich podanie? Czym wy byście je urozmaicili? SKŁADNIKI (2 NALEŚNIKI): 1/2 szklanki płatków jaglanych
healthy dreamswieczory jak szklaneczka grzańca. Oczywiście z ilością nie należy przesadzać ; ) Składniki: wino cukier (opcjonalnie) cukier wanilinowy lub laska wanilii cynamon kardamon goździki rodzynki owoce - mandarynki, pomarańcze, jabłka (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Wino (najlepiej własnej produkcji) wlewamy do garnuszka 2. Dodajemy nasze składniki 3. Mieszamy 4. Podgrzewamy (Nie doprowadzamy do zagotowania! ) 5. Nalewamy do szklaneczek
Kulinarnie z Polką na Kresachdużo czasu. W dodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego, Sól i Pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czerwoną kapustę obieram z 1 warstwy, myję(...)Kapustę drobno kroję. Marchewkę obieram a a następnie trę na tarce o grubych oczkach. Jabłko również obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Na koniec wszystko ze sobą mieszam. Dodaję jogurt i majonez. Mieszam wszystko ze sobą dodaję sól i pieprz. Całość mieszam i wstawiam do lodówki
Gotowanie Patkisurowo pozwala zachować wszystkie najcenniesze dla zdrowia składniki. Z kapusty włoskiej wyczarujesz pyszną i bardzo zdrową surówkę. Zapraszam! Składniki: 1/2 włoskiej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 2-3 łyżki oleju kujawskiego 3 ziarna 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu natka pietruszki Wykonanie: kapustę obrać z wierzchnich liści, przeciąć na pół, wyciąć głąb i poszatkować(...)Posolić, wymieszać i ugnieść i pozostawić, by zmiękła obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, cebulę pokroić w piórka i dodać do poszatkowenej kapusty olej wymieszać z octem winnym i miodem tak, by powstała gładka emulsja, następnie wymieszać z kapustą. Posypać natką zielonej pieruszki. Schłodzić w lodówce przed podaniem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: (dla 1-2 osób) 1 gruszka (twardsza) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżeczka miodu lipowego duża szczypta mieszanki przypraw o smaku pieczonego jabłka z cynamonem * około 120 g ryżowego makaronu ekologicznego Wstążka karbowana Fabijańscy * jeśli nie posiadamy takiej mieszanki przypraw można użyć małej szczypty cynamonu Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta. Makaron ryżowy
Słodkie okruszki