Deser robi się szybko, jest smakowity i aromatyczny. Polecam gorąco na ciepłe dni bo schłodzony idealnie gasi pragnienie. Jest to klasyczny deser z Norwegii. Polecam gorąco wszystkim miłośnikom jabłek i nie tylko. Jabłkowy deser z Norwegii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieowoców mamy obecnie na rynku dostatek. Koktajl z ananasem i natką pietruszki Składniki: 4 plasterki ananasa z puszki lub świeżego 2 pomarańcze lub szklanka soku pomarańczowego 1 jabłko szklanka soku jabłkowego 4-5 gałązek natki pietruszki Koktajl z ananasem i natką pietruszki Wykonanie: Przygotowujemy 3-4 plasterki ananasa Wyciskamy sok z pomarańczy Odcinamy gałązki natki zostawiając same listki(...)Kroimy jabłko w cząstki Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy do blendera na 3-4 minuty Gdy składniki są już rozdrobnione dolewamy soku jabłkowego i mieszamy chwilkę Otrzymujemy 3 - 4 szklanki orzeźwiającego, pysznego koktajlu. Koktajl z ananasem i natką pietruszki Smacznego :) Koktajl z ananasem i natką pietruszki Podziel się tym przepisem ze znajomymi
Pyza i SurówkaZapach napłynął dziś niespodziewanie, kiedy to odsłuchałam utwór przesłany przez M. Lubię, dużo. Spróbujcie, najlepiej w słuchawkach. Smakowity! http://dobrymis.wrzuta.pl/audio/aqwtOVvAC7c/mira_breakout_-_do_kogo_idziesz Wczoraj miałam wielką ochotę na papierówki. Smak tych jabłek kojarzy mi się nierozłącznie z domem na skraju lasu mojego wuja i przyklejonym do niego, pachnącym sadem. Wielkie drzewo lata temu górowało nad zielenią sadu i dawało przyjemny cień
Spektrum Smakubiałkowej czekoladowej 1 łyżeczka mielonego lnu 1 łyżka otrębów owsianych 4 łyżki amarantusa 1 łyżka oleju arganowego dadatkowo: jogurt naturalny 1 banan nasionka granatu Do dzieła: Nieobrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy pozostałe podstawowe składniki i wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy króciutko na średnio rozgrzanym, suchym teflonie lub ceramice. Każdy naleśnik przekładamy
Spektrum Smakuzdrowe śniadanko. Jest to jaglanka podana na zimno z maślanką i truskawkami. Jaglanka to nic innego jak ekspandowana kasza jaglana z dodatkiem miodu, jabłka i cynamonu. Jest to gotowy produkt do spożycia do którego możecie dodać dowolnie: mleko, jogurt, sok oraz ulubione owoce. W zaledwie kilka chwil
Marta GotujeSkładniki : 3 marchewki biała część pora 1 duże jabłko sok z cytryny szczypiorek, miód, musztarda, sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Pokrojony por przesmażyć krótko na maśle Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a obrane jabłko w kostkę i zaraz polać je sokiem z cytryny, by nie ściemniało Gdy por przestygnie, dodać do niego w/w składniki i wymieszać, posypać
Proste PotrawySurówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić. Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych
magiczna kuchnia KasiPróbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. kwaśne jabłka, porzeczki, agrest żurawina) z tymi, które pektyn mają mniej (np. truskawki, jagody, maliny, morele). Pektyny występują głównie w skórce i nasionach owoców, a także niektórych warzyw. Gdy połączą się
Pełny talerzestragonu półtora łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem. Jabłko
R'n'G Kitchenwdrożyć do swojej diety różne owoce, które są bogatym źródłem polifenoli! Mus z mango i porzeczek Przepis na ok. 750 ml Potrzebujemy: - 1 dojrzale mango - 1 dojrzały banan - 1 jabłko - 1 garść agrestu, czarnych i czerwonych porzeczek - odrobina wody Przygotowanie: 1. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mój ulubiony sposób na obieranie tego owocu wygląda tak :) 2. Jabłko
Bananowe Polemożna samodzielnie zmiksować na papkę owoce lub użyć deserku owocowego ze słoiczka. Składniki: porcja przygotowanego kleiku - tyle ile zje wasz maluch 4 łyżeczki dowolnego musu owocowego np. z banana, jabłka, moreli itp. Sposób przygotowania: 1. Przygotować porcję kleiku według przepisu na opakowaniu. Polecam zrobić gorący kleik, ponieważ po dodaniu zimnych owoców będzie w sam raz do podania
Kuchnia domowa Anigodz. do lodówki. Oliwki nadziewamy kaparami. Papryczki myjemy, odcinamy ogonki i czyścimy z pestek. Do papryczek wkładamy kawałeczki sera, oliwki i pomidory suszone. Z cukinii, drylownicą do jabłek wycinamy miąższ (jeśli nie mamy możemy pokroić ją w prostokąty) i nabijamy na wykałaczkę. Spryskujemy oliwą i posypujemy solą. Buraki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z ananasa. Bób
Moniki Smakołykisterydami wątróbkę (jak i samo mięso) serwuję rzadko :( Jest to moja ulubiona wersja, z ogromną ilością cebuli duszonej w cydrze jabłkowym, który nadaje lekko słodkawego smaku i aromatu jabłka, podana z ziemniakami posypanymi koperkiem i- obowiązkowo- z ogórkiem kiszonym, mniam! :) A sama wątróbka jest delikatnie pikantna w smaku, krucha i miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed
Kraina Miodem Płynącabyć aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny możecie zrobić gulasz wołowy z cydrem i jabłkami - to bardzo smaczne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaprzyjemne odczucia smakowe. Tak naprawdę podaję tylko propozycję podania, gdyż oprócz bazy (nasionka i mleka) możemy dodać wszystko, na co tylko mamy ochotę np. mus z malin, brzoskwini, banana, jabłek itp. Mi wyszło 5 porcji, z czego 1 porcja to 115g - 124kcal . Składniki: - 30g nasion chia - 165ml mleczka kokosowego - 1 szklanka mleka sojowego (lub ryżowego, migdałowego, nawet zwykłego
Be Fit Be Strong