jabłka - 25490 przepisów (strona:1089/1700)

Koktajl wzmacniający i budujący odporność 208

się podczas upałów, na uzupełnienie witamin. Składniki -miód leśny lub gryczany u mnie  Skworcu -pęczek natki pietruszki -garść świeżego młodego szpinaku -sok z połowy cytryny -szklanka wody -2 jabłka -1 kiwi -plaster imbiru -kilka listków bazylii Wszystkie składniki wymyj, pokrój i wrzuć w blender. Dodaj miód . Ublenduj na gładko. I zdrowie w zasięgu ręki gotowe! W kilka minutek

Z Kuchni Do Kuchni
Gruszka Goplany duszona w czerwonym winie z nadzieniem fudge o smaku czekolada-pistacja 256

którym dusiły się gruszki i dekorować papryczką chilli. Smacznego :) Zobacz także:                                   Jabłka duszone w malinach              Banany grillowne z chilli Wpis bierze udział w akcji

KreatywnePiny
Koktajl warzywny ze szpinakiem, pomidorem i pekinką 195

smakiem.  Prosty sposób na smaczny napój, pełny witamin i minerałów. Szpinak mrożony możemy zastąpić świeżym. Składniki: 2 brykiety mrożonego szpinaku 2 liście kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 jabłko 1 plasterek cytryny 1/2 szkl. przegotowanej wody 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100% Sposób przygotowania: Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej(...)sparzamy i pozbawiamy skórki). Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%. Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji

Kolorowy Przepisownik
Deserek: Kasza jaglana z gotowanym jabłkiem - dla niemowląt po 8 miesiącu 164

bicia, że podjadałam :) opcjonalnie można dodać 1 miarkę mleka modyfikowanego (jeśli dziecko lubi słodsze deserki), ale dopiero, gdy lekko przestudzimy. Otrzymamy 2 porcje. Składniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1 jabłko 1 szkl. wody Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przelewamy pod bieżącą wodą na sitku, następnie sparzamy wrzątkiem. W małym garnuszku zagotowujemy szklankę wody, na wrzątek wrzucamy tak przygotowaną kaszę i gotujemy(...)przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobniutkie kawałki jabłko. Gotujemy jeszcze 15 minut. Należy często mieszać, aby kasza nie przywarła. Gotowy deserek miksujemy. Jedną porcję zamykamy w szczelnym słoiczku i chowamy do lodówki

Kolorowy Przepisownik
Deserek: Kasza manna z jabłkiem i śliwką dla niemowląt po 8 miesiącu 185

miesiącu życia (z glutenem). Bardzo sycący :) świetny podwieczorek dla Malucha :) Pamiętajmy, aby owoce kupować (w miarę możliwości) z upraw ekologicznych.  Składniki: 4 łyżki kaszy manny 1 jabłko 5-6 śliwek suszonych 1 i 3/4 szkl. wody Sposób przygotowania: Szklankę wody zagotowujemy w rondelku, gdy zawrze wlewamy kaszę mannę namoczoną w pozostałej wodzie. Gotujemy stale mieszając około 3 minuty. Następnie(...)dodajemy pokrojone w drobne kawałeczki śliwki, po chwili umyte, obrane i starte jabłko. Gotujemy razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli jest taka potrzeb miksujemy, ale można też tak zostawić, aby przyzwyczajać Malucha do gryzienia

Kolorowy Przepisownik
Deserek: Jabłko z bananem, awokado i jogurtem - dla niemowląt po 10 miesiącu 170

może stety, bo to z powodu początków chodzenia mojej Córeczki - muszę Ją "prowadzać" i pilnować jak oka w głowie, ale taka kolej rzeczy;)) - czasu brak :) Składniki: 1 duże jabłko 1 duży banan 1/2 awokado 1 mały jogurt naturalny Sposób przygotowania: Jabłko i awokado dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Awokado również pozbawiamy skórki. Następnie ścieramy na tarce i przekładamy

Kolorowy Przepisownik
Jabłka pieczone z migdałami i brązowym cukrem 116

Rozpływają się w ustach - jabłka upieczone z miodem, migdałami i brązowym cukrem. Idealne gdy macie ochotę na słodką przekąskę w długi, zimowy wieczór

Milion Smaków
Placek z kruszonką na maślance 134

Pyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu

Milion Smaków
Skubaniec 148

ciasto króluje w naszej rodzinie od dawna. Zmienia się tylko jego wnętrze: czerwone porzeczki z agrestem i truskawkami, wiśnie z morelami, jabłka z malinami lub jeszcze inna kombinacja. W każdej wersji jest to niezawodny sposób na połączenie kruchego ciasta i sezonowych owoców prosto z ogródka pod bezową pierzynką

Milion Smaków
Tradycyjna kaczka pieczona z jabłkami 141

Kaczka pieczona z jabłkami to tradycyjne danie polskiej kuchni. Kaczka jest wspaniałą alternatywą dla kury, o bogatszym i bardziej wyrazistym smaku a przygotowuje się ją równie łatwo. Tradycyjnie kaczkę piecze się w otwartym naczyniu polewając od czasu do czasu - tak żeby kaczka była soczysta a skórka chrupiąca

Milion Smaków
Rogaliki drożdżowe 146

Przepis z zeszytu mojej mamy, który nigdy się nie znudzi. Świeżutkie drożdżowe rogaliki z powidłami (moje ulubione) lub jabłkami to niezawodny sposób na słodki początek dnia czy też popołudniową przekąskę

Milion Smaków
Kompot malinowo-jabłkowy 113

Orzeźwiający kompot z malin i jabłek umili niejedno popołudnie. Kto raz spróbuje, zapomni o sokach ze sklepu

Milion Smaków
Ciasto z brzoskwiniami 219

Puszyste, szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto z owocami. Propozycja dla zwolenników zasady: minimum wysiłku maksimum smaku. Brzoskwinie nadające ciastu kwaskowatości można zastąpić bardziej słodkimi jabłkami

Milion Smaków
Owsianka z jabłkami i migdałami 132

Dodatki w owsiance zmieniają się u mnie jak pory roku. Poniżej wariant jesienny, tym razem bez moczenia płatków przez noc - z jabłkami, płatkami migdałów i cynamonem

Milion Smaków
Szejk warzywny 104

dobry początek dnia czyli gęsty szejk z sezonowych warzyw m.in. marchewki, pietruszki, selera czy sałaty. Jeśli komuś wydaje się za mdły, smak warzyw wspaniale ożywia i przełamuje dodatek jabłka. Na zdrowie

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania