rybka dobrze wpływa na atmosferę większych i mniejszych imprez, tak więc pierwsza propozycja z suszoną morelą. Składniki: - 3 filety solonych matjasów, ok. 30 dag - 3 łyżki koncentratu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/2 łyżeczki kurkumy - 2 średnie cebule - 1 i 1/2 łyżki ksilitolu - 4 suszone morele - 1 i 1/2 łyżki octu 10% - liść laurowy - ziele angielskie - olej rzepakowy Przyprawy i bakalie znajdziecie
Apetyczna babeczkaskładniki: 2 jabłka np. typu reneta 2 łyżki masła 2 łyżeczki miodu 2/4 łyżeczki cynamonu szczypta imbiru ok. 14 pasków z ciasta francuskiego (ok. 1 cm x 15 cm) opcjonalnie: 2 łyżki grubo posiekanych orzechów wykonanie: Jabłka myjemy. Odcinamy wierzch i wydrążamy miąższ, z miąższu usuwamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy miąższ oraz przyprawy i chwilkę podsmażamy. Następnie
Domowy Smak Jedzeniarodzynek 225 g mielonych migdałów 200 g powideł śliwkowych 100 g migdałów w słupkach 175 g nierafinowanego oleju kokosowego 250 ml mocnej czarnej herbaty 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 3 duże jajka oraz: 3 łyżki powideł lub konfitury do posmarowania wierzchu ciasta (u mnie konfitura z pomarańczy) Zaparzyć mocną herbatę. Żurawinę, rodzynki, powidła, olej
maniapieczeniakremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego od firmy Skworcu . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata . Zapraszam :) Składniki : 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka kardamonu
Sama słodycz i szczypta chilibędziesz mieć ochotę. Minipresso to idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników kawy, tych w ciągłym pędzie i wiecznie spóźnionych oraz podróżników W te jesienne wieczory oprócz dużej ilości cytryny i imbiru do wypicia herbaty potrzebuję fajnej filiżanki lub kubka - najlepiej z zaparzaczem. Pozycja 2 - dostępna w HOME&YOU w którym obecnie można oszaleć wchodząc między świąteczne gadżety... Dlatego
dlaSmaQzmniejszyć gaz, dodać grzybki i doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut. Dodać warzywa z paczki, pędy babusa, sos sojowy, chilli posiekane drobno ( można chilli ominąć) i potarty świeży imbir. Zagotować i doprawić w razie potrzeby. Mięso wyjąć z zupy, obrać korpus a piersi kurze pokroić w cienkie paseczki. czyste mięso wrzucić do zupy, zamieszać. Ta zupka najlepiej smakuje
Kuchnia PokoleńPrzepis autorski (mój). 300g mieszanki chińskiej makaron do dań chińskich (nie z zupek, polecam również ryżowy) pulpeciki (przepis na dole postu) 2 łyżki koncentratu pomidorowego sos sojowy curry, imbir papryka słodka papryka ostra 200 ml mleka 3,2% śmietanki lub mleczka kokosowego (polecam z Kuchni Świata ) 2 listki laurowe kostka bulionowa (opcjonalnie) sól Dodatkowo (opcjonalnie): sezam do obtoczenia pulpecików
Di gotujeSezon na wieczorne herbaty pod kocem uważam za otwarty :) Królują oczywiście te z pomarańczami, goździkami, cynamonem, miodem czy imbirem. Ale czy ktoś próbował herbaty z pieprzem? Ja właśnie ją odkryłam i jestem naprawdę mile zaskoczona. Pycha! I na dodatek świetnie się prezentuje i genialne rozgrzewa. Potrzebujesz następujących składników: kubek ulubionej herbaty - u mnie zielona kilka ziarenek czerwonego pieprzu pół plasterka
Powiedz dietom nieieprzyjemny oddech z ust po spożyciu cebuli, czosnku możemy zneutralizować, żując świeżą pietruszkę , ziarna kawy lub kawałek korzenia imbiru. Pozdrawiam gorąco
Przepisy i porady kulinarnetaki sposób zrobiłam przegląd swoich szafek i zrobiłam ją sama, a dwie dyszki zawsze można wydać na czekoladę do pralinek :D Składniki: 60 g mielonego cynamonu 20 g imbiru mielonego 20 g goździków mielonych 20 g kardamonu mielonego 4 g gałki muszkatołowej 10 g ziela angielskiego 8 g czarnego pieprzu 5 g gwiazdek anyżu Wykonanie: Ziele angielskie i gwiazdki
Blondynka Gotujeidealny na jesienne chłodne wieczory. Wzmacnia odporność, poprawia nastrój a smakuje tak, że nie da się od niego oderwać. Zapraszam! SKŁADNIKI NA SZKLANKĘ: - 2 plastry pomarańczy - 2 plastry imbiru - 2 goździki - laska cynamonu - łyżka syropu z pigwy z kawałeczkami pigwowca - łyżeczka miodu - przegotowana woda o temp. 80 stopni C Pić póki ciepłe! Smacznego! Zapraszam na Instagram i na Fanpage
SMYKWKUCHNI150g) borówki – garść (50g) olej kokosowy – łyżka miód – 1 łyżka przyprawy – sól, pieprz, świeża kolendra, przyprawa 5 smaków Przyprawę 5 smaków (np. cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, kurkuma…) mieszamy z lekko rozpuszczonym olejem kokosowym i miodem. Plastry boczku maczamy w oleju z przyprawami i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika
PaleoSMAKsyrop może być fajnym prezentem mikołajkowym ;) Syrop dyniowy (ok 250 ml): 300 ml wody 150 ml brązowego cukru 150g puree z pieczonej dyni* 1 laska wanilii 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 5 goździków szczypta pieprzu Cayenne Do wody dodajemy cukier, ziarenka z laski wanilii (polecam dorzucić również jej "korę") i przyprawy. Doprowadzamy do zagotowania
Zawsze głodna!błyskawicznych) 250 g musu z dyni 1 szklanka orzechów włoskich 100 ml miodu 30 ml oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki cynamonu po 1/2 łyżeczki imbiru, kardamonu, gałki muszkatołowej 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki suszonych moreli Wszystkie składniki mieszamy w misce (oprócz suszonych owoców) Wyłożyć równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Delicious Titbitssię w miarę ciepłe i suche listopadowe dni. Na taki czas szukam czegoś, co mnie porządnie rozgrzeje od środka. A nic tak nie robi dobrze na wychłodzone ciało jak imbir, chili i kumin. Marchewka swoim kolorem cieszy oczy i poprawia wyrazistość obrazu. A pomarańcza przypomina o wakacjach... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcu