rozpisywać, jak smaczna ona była, jednak brak czasu mi nie pozwala. Zostawiam was ze zdjęciem i przepisem SKŁADNIKI: 100g tofu marchewka łyżka mielonego lnu 2 łyżki chia szałwii przyprawy: imbir, curry, pieprz ziołowy, słodka papryka, czarnuszka WYKONANIE: marchewkę obieramy- trzemy na tarce na najmniejszych oczkach startą marchewkę blendujemy z tofu i przyprawami- do uzyskania gładkiej konsystencji do zblendowanych składników dodajemy
healthy dreamsprzez co powstały raw kotleciki. Ser typu włoskiego + burak= niebo :D SKŁADNIKI: 80g sera włoskiego 100g obranego buraka 2 łodyżki szczypiorku 1 łyżeczka mielonego lnu przyprawy: czosnek granulowany, imbir mielony, pieprz ziołowy WYKONANIE: Buraczka trzemy na tarce startego buraka blendujmy z serem do zblendowanych składników dodajemy posiekany szczypiorek, len i przyprawy -całość mieszamy na papierze aluminiowym (można również użyć
healthy dreamsZłapać oddech. SKŁADNIKI: 200g szpinaku (u mnie mrożony) awokado łyżka białka konopnego łyżka ziaren konopi naturalna spiżarnia natka pietruszki ok 200ml wody (może być mniej) ząbek czosnku przyprawy: imbir, pieprz ziołowy WYKONANIE: szpinak gotujemy w 200ml wody ok 10 min- następnie odstawiamy do ostygnięcia czosnek wyciskamy, blendujemy ze szpinakiem,natką pietruszki, awokado i przyprawami do zblendowanych składników dodajemy białko
healthy dreamsćwiczeń. SKŁADNIKI: 50g makaronu z tapioki 100g szpinaku 100g mleka kokosowego garść kasztanów jadalnych 50g tofu kawałek dyni hokkaido 3 łyżki wiórków kokosowych przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, imbir, curry, zioła prowansalskie WYKONANIE: kasztany i dynię pieczemy ok 15 min szpinak blendujemy z mlekiem kokosowym, dodajemy wiórki i przyprawy- całość mieszamy makaron wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy
healthy dreamsWszystko razem dokładnie blendujemy, pod koniec dodajemy wodę (ilość zależy od tego jak gęsty koktajl chcemy uzyskać). Napój można dosłodzić miodem, doprawić cynamonem lub odrobiną imbiru. Zapraszam do zabawy
Zdrowo i kolorowożółtka jajek, 2 szt cukier puder, 3/4 szkl płatki owsiane, 1 szkl Składniki na nadzienie jabłka, 6 dużych szt cukier brązowy, 1/2 szkl sok z 1/2 cytryny cynamon, imbir, goździki, po 1/3 łyżeczki Przygotowanie Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Formę
Gotowanie moimi oczamiSkładniki (na 2 porcje) - 200 g purée z dyni, - ½ banana (ok. 60g), - ½ szklanki soku z pomarańczy (ok. 100 ml), - ½ łyżeczki cynamonu, - kawałek świeżego imbiru (startego na tarce), - ½ łyżeczki miodu (ok. 6g), - szklanka mleka 2% (ok. 250ml) . Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki. Koktajl z dyni jest bogaty w: - β- karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - wapń, który odpowiada
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachczerwona (ok. 150 g), - cebula (ok. 70 g), - por (ok. 119 g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - pomidory krojone (ok. 400g - puszka) - słodka i ostra papryka, pieprz, sól, imbir. Sposób przygotowania: 1. Szklimy na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulę i pora. 2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę i w kostkę dynię. Dusimy ok. 5 min. 3. Warzywa
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachużyjcie suszonych pomidorów. Dodadzą słoności. Sos 20 g bazylii 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu lub agawy* 6 kropel stewii 1/3 łyżeczki imbiru *w wersji wegańskiej użyjcie agawy, ewentualnie można pominąć i dodać parę kropel więcej stewii. Ser „parmezan” 75-80g (ok. 3/4 szklanki) migdałów bez skórki i nerkowców
Fill The Bowlstopni C 50 minut. W tym czasie przygotować sos Sos barbecue 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 łyżeczki imbiru sezam do posypania Wszystko dokładnie wymieszać. Po 50 minutach pieczenia skrzydełka wyjąć z piekarnika i posmarować sosem, piec ponownie około 10 minut po czym posypać sezamem i chwilę zapiec. skrzydełka
O kuchni z uczuciempieczonej dyni 250 g ciecierzycy z puszki 1 łyżka tahini sól i świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 2 duże ząbki pieczonego czosnku 1 łyżka posiekanego imbiru Przyprawa hummus 1 mały kawałek kory cynamonowej 1 łyżeczka goździków 1 łyżka nasion kolendry ½ łyżki nasion kozieradki ½ nasion włoskiego kopru ½ łyżki nasion kminu rzymskiego 1 łyżka nasion czarnej gorczycy 1 łyżeczka
codojedzeniafasolkę do miękkości. Woda musi być osolona. Jak już warzywa będą miękkie to odlać wodę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić kminek, paprykę słodką, posiekaną chilli, posiekany czosnek, potarty imbir. Smażyć około 30 sekund, aż poczujecie zapach przypraw. Wrzucić pokrojone w cienkie plasterki piersi kurze,przekrojone na pół pomidorki, wymieszać. Smażyć, aż mięso straci kolor surowizny. Doprawić solą. Wlać mleko
Kuchnia Pokoleńużyjcie suszonych pomidorów. Dodadzą słoności. Sos 20 g bazylii 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu lub agawy* 6 kropel stewii 1/3 łyżeczki imbiru *w wersji wegańskiej użyjcie agawy, ewentualnie można pominąć i dodać parę kropel więcej stewii. Ser „parmezan” 75-80g (ok. 3/4 szklanki) migdałów bez skórki i nerkowców
Fill The Bowlsposoby - koktajle, zupy kremy, surówki. Można też od czasu do czasu spróbować warzyw w curry, które przygotowane w odpowiedni sposób przekonają każdego! ;) Składniki (2-3 porcje): Pasta curry: kawałek imbiru - ok. 2 cm 3 ząbki czosnku 1 zielona ostra papryczka - bez nasion, jeśli chcesz łagodne curry szczypta soli mały pęczek świeżej kolendry sok z połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego
Powiedz dietom niekostką i odgrzać na teflonowej patelni. SKŁADNIKI "DRY RUB" 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej 2 łyżki stołowe papryki ostrej wędzonej 3 łyżki stołowe soli 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 8 łyżek stołowych brązowego cukru 1 łyżka stołowa mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka stołowa mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki stołowe oregano 1 łyżka stołowa kolendry w ziarnach 1 łyżka stołowa
Karo in the Kitchen