imbir - 9508 przepisów (strona:423/634)

Curly kale smoothie 166

czyli jarmuzowo ananasowe smoothie :) Na dobry wieczor lub swiezy poranek zielone pyszne smoothie. Skladniki: 1 maly ananas 2 cm swiezego imbiru 3 jablka garsc jarmuzu lod w kostkach Pokrojony w kostke swiezy ananas miksujemy w blenderze. Dodajemy swiezo wycisniety sok z jablek oraz garsc jarmuzu. Blendujemy. Sok, przeciskamy przez sitko, mocno go wyciskajac. Przelewamy do blendera, dodajemy kostki lodu, blendujemy

Lajtkraft food intolerance
Wegańska wersja zupy Harira 213

nawet nie patrzę, dla nie niejadalne) 100 g czerwonej soczewicy 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 200 g ugotowanej soczewicy (użyłam z puszki- cała zawartość) łyżeczka cynamonu łyżeczka sproszkowanego imbiru łyżeczka kurkumy pół łyżeczki pieprzu sok z jednej cytryny   Przygotowanie: Podsmaż drobno posiekaną cebulę na 2-3 łyżkach oleju przez 3 minuty, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dorzuć przyprawy

greenscarf
Pieczone jabłka z cynamonem 126

Drodzy, dostałam sporo jabłek. I kombinowałam co by z nich zrobić. Wpadłam na genialną konfiturę z dyni i jabłek i imbiru. Zrobiłam kilka słoiczków na próbę. Zamknęłam je. A następnie zachciało mi się jabłka inaczej . Mówią, że najprościej jest najsmaczniej. I tak wyszły z pieca jabłka pieczone! Wspomnienie z dzieciństwa! Banalny deser i niezwykle zdrowy. Wystarczy mieć jabłka, cynamon, cukier

Z Kuchni Do Kuchni
Azjatyckie kąski z sezamem i kokosowym ryżem 214

Składniki: na 3 porcje 2 filety z kurczaka (400g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka świeżego imbiru 2 ząbki czosnku sos sojowy ocet ryżowy 0,5 szklanki coca- coli 0,5 kubka wiórków kokosowych 1 czerwona papryka 3 łyżeczki sezamu 0,5 kubka orzeszków pecan 1 czerwona cebula 100 g ryżu basmati 1 jajko pęczek dymki ze szczypiorkiem sól pieprz

Luźna Kuchnia
Tradycyjne pączki (z kajmakiem i malinami) 136

masa kajmakowa (100-150 gram) + kilkanaście malin 1 litr oleju rzepakowego do smażenia lukier limonkowy : 1 szklanka cukru pudru + kilka łyżek soku z limonki, ewentualnie jakaś dekoracja np. kandyzowany imbir Mąkę mieszam z drożdżami. Dodaję resztę składników: mleko, żółtka, cukier, sól, ziarenka wanilii, sok z limonki, alkohol i wyrabiam gładkie ciasto. Na koniec wyrabiania dodaję olej. Jeśli ciasto klei się

Mango Papaja
Lasagne z fasolką, kiełbasą i selerem naciowym. Makaron szpinakowy. 233

opakowania makaronu ze szpinakiem do lasagne opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 5 łodyg selera naciowego puszka kukurydzy laska kiełbasy 200 ml śmietanki 30%  cebula 2 ząbki czosnku papryka ostra, imbir, pieprz biały, gałka muszkatołowa sól, pieprz Lasagne z fasolką, kiełbasą i selerem naciowym. Wykonanie: Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na tłuszczu. Wrzucamy wszystkie przyprawy, żeby wydobyć z nich aromat

Pyza i Surówka
Pomidorowy pstrąg z imbirem 145

pstrąg. Szukając niebanalnego przepisu na dania z ryb, znalazłam przepis w Kuchni Lidla . Danie tak wszystkim smakowało, że na pewno będzie powtórka. Składniki: 4 pstrągi, wypatroszone 1 łyżka tartego imbiru (użyłam suszonego) 6 ząbków czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka świeżej natki pietruszki Skórę umytych

Czerwień i błękit
wegańska zupa tajska na mleku kokosowym 142

mleka kokosowego 500 ml wody 1/2 szklanki cieciorki 50 g makaronu ryżowego marchewka łodyga selera naciowego papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego 2 grzyby mun 2 ząbki czosnku kawałek imbiru garść kiełków bambusa ziarno kardamonu przyprawy: kurkuma, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy, czarnuszka + piramidka smaku WYKONANIE: warzywa, piramidkę smaku i grzyby mun kroimy w paski, wrzucamy do garnka z wodą

healthy dreams
wege chińszczyzna z cieciorką i makaronem z czarnego ryżu 193

papryki 1/4 dyni hokkaido  garść fasolki szparagowej 3 łyżki ciecierzycy 100g makaronu z czarnego ryżu 5 łyżek mleka kokosowego garść grzybów mun łyżka pędów bambusa (opcjonalnie) przyprawy: curry, imbir, słodka papryka, chili, majeranek, pieprz ziołowy WYKONANIE: ciecierzycę gotujemy do miękkości, makaron wrzucamy do gotującej się wody, po czym gotujemy ok 5 min grzyby mun zalewamy wrzącą wodą

healthy dreams
krem dyniowy z amarantusem i olejem arganowym 133

urozmaica nasze dania. SKŁADNIKI: 1/2 dyni hokaido 1/2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek pora 3 goździki 2 łyżki oleju arganowego virgin BIO PLANET 500ml wody 4 łyżki amarantusa przyprawy: imbir,chili, curry WYKONANIE: warzywa obieramy , kroimy w kostkę i gotujemy w 500 ml wody razem z goździkami (do miękkości) ugotowane warzywa wraz z wodą odstawiamy do wystygnięcia, wyciągamy goździki razem

healthy dreams
tofu-marchewkowa bułka 176

rozpisywać, jak smaczna ona była, jednak brak czasu mi nie pozwala. Zostawiam was ze zdjęciem i przepisem SKŁADNIKI: 100g tofu marchewka łyżka mielonego lnu 2 łyżki chia szałwii przyprawy: imbir, curry, pieprz ziołowy, słodka papryka, czarnuszka WYKONANIE: marchewkę obieramy- trzemy na tarce na najmniejszych oczkach startą marchewkę blendujemy z tofu i przyprawami- do uzyskania gładkiej konsystencji do zblendowanych składników dodajemy

healthy dreams
Raw wege kotleciki buraczkowe 156

przez co powstały raw kotleciki. Ser typu włoskiego + burak= niebo :D SKŁADNIKI: 80g sera włoskiego 100g obranego buraka 2 łodyżki szczypiorku 1 łyżeczka mielonego lnu przyprawy: czosnek granulowany, imbir mielony, pieprz ziołowy WYKONANIE: Buraczka trzemy na tarce startego buraka blendujmy z serem do zblendowanych składników dodajemy posiekany szczypiorek, len i przyprawy -całość mieszamy na papierze aluminiowym (można również użyć

healthy dreams
szpinakowa zupa-krem konopno-awokadowa 118

Złapać oddech. SKŁADNIKI: 200g szpinaku (u mnie mrożony) awokado łyżka białka konopnego łyżka ziaren konopi  naturalna spiżarnia natka pietruszki ok 200ml wody (może być mniej) ząbek czosnku przyprawy: imbir, pieprz ziołowy WYKONANIE: szpinak gotujemy w 200ml wody ok 10 min- następnie odstawiamy do ostygnięcia czosnek wyciskamy, blendujemy ze szpinakiem,natką pietruszki, awokado i przyprawami do zblendowanych składników dodajemy białko

healthy dreams
szpinakowo-kokosowe pesto z pieczonymi kasztanami i makaronem z tapioki 137

ćwiczeń. SKŁADNIKI: 50g makaronu z tapioki 100g szpinaku 100g mleka kokosowego garść kasztanów jadalnych 50g tofu  kawałek dyni hokkaido 3 łyżki wiórków kokosowych przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, imbir, curry, zioła prowansalskie WYKONANIE: kasztany i dynię pieczemy ok 15 min szpinak blendujemy z mlekiem kokosowym, dodajemy wiórki i przyprawy- całość mieszamy makaron wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy

healthy dreams
KOKTAJL ZE SZPINAKIEM 196

Wszystko razem dokładnie blendujemy, pod koniec dodajemy wodę (ilość zależy od tego jak gęsty koktajl chcemy uzyskać).     Napój można dosłodzić miodem, doprawić cynamonem lub odrobiną imbiru. Zapraszam do zabawy

Zdrowo i kolorowo

Proponowane wyszukiwania