imbir - 9508 przepisów (strona:426/634)

KEBAB DIETETYCZNY - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 185

dag.mielonego mięsa indyczego świeża kolendra lub natka pietruszki 1 łyżka 1 średnia cebula 1 mała ,zielona , świeża chili może być mniej 1 łyżka jogurtu naturalnego 0.5 łyżeczki starego imbiru 2 ząbki czosnku 1  łyżka przyprawy garam masala szczypta soli 0.5 łyżeczki mielonego kminku 0.5 łyżeczki chilli w proszku 1/3 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego sok z cytryny ćwiartka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty 138

bazować. Ale aby uzyskać wyjątkowe smaki przypraw można użyć o wiele więcej składników. Oto kilka pomysłów, które polecamy wypróbować. kminek czarny pieprz biały pieprz czosnek w proszku curry kolendra imbir cynamon oregano tymianek Idealne proporcje to: 8 części cukru, 3 części soli i 1 część dodatkowej przyprawy i czerwonej przyprawy. Przy przygotowywaniu przyprawy należy uwzględnić kilka rzeczy, np. stosunek soli

naRuszcie
złote mleko 123

lodówce. składniki na złote mleko: ok. 250 ml ciepłego mleka (pełnotłustego krowiego, koziego z wyłączeniem UHT lub dowolnego roślinnego z wyłączeniem sojowego) 1 łyżeczka pasty kurkumowej opcjonalnie: cynamon imbir olej kokosowy pieprz miód wykonanie: Mleko dokładnie mieszamy z pastą z kurkumy, opcjonalnie dosładzamy miodem i doprawiamy przyprawami. Złote mleko to rozgrzewający napój, którego receptura wywodzi się z medycyny ajurwedyjskiej, m.in

Domowy Smak Jedzenia
Karaibska zupa z owocami morza 153

białym mięsie  2 cebulki szalotki  3 ząbki czosnku  1 papryka czerwona  1 papryka zielona  sól i pieprz  2 cm świeżo startego imbiru  pęczek kolendry  1 łyżeczka oleju kokosowego ewentualnie masła  2 łyżeczki pasty chilli  sok z pół limonki  1 por  125 ml mleczka kokosowego  2 l bulionu

Niezły Młynek
Quiche z kurczakiem curry 218

jajko 1 łyżeczka soli 1/3 szklanka zimnej wody masa serowo- jajeczna 100 ml mleka kokosowego 1 jajko 100g dowolnego tartego sera żółtego lub mozarelli 2 łyżki parmezanu 1/2 łyżeczki imbiru lub galangalu 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry pieprz dodatkowo 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka zielonej pasty curry 50 ml mleka kokosowego sok i skórka z 1/2 limonki

DefinicjaSmaku
Ciasto marchewkowe 240

marchwi 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamony 1/2 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki mielonych goździków 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki kakao szczypta soli cukier puder do posypania Przygotowanie: Jajka miksujemy z olejem i cukrem. Masę wlewamy do startej marchwi. Mieszamy

Jacob Tastes
Krem z dyni 100

Krem z dyni Składniki: 2 małe dynie 4 ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek estragon imbir 4 łyżki oliwy z oliwek  pestki z dyni Wszystkie warzywa obrałam. Dynię i ziemniaki pokroiłam w kostkę. Cebulę i czosnek w plasterki. Marchewka pozostała w całości. Do garnka z wodą wrzuciłam ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek

nietadieta
Holenderskie kruidnoten. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 86

wkładamy do szczelnie zamkniętego pojemnika lub....od razu zjadamy:):):) Moja wersja jest bardzo klasyczna, dostosowana do upodobań mojego synka. Do kruidnoten można dodać różne przyprawy, np: cynamon, kardamon, imbir czy goździki

nietadieta
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1077

poranny zastrzyk energii. Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 ml przegotowanej wody  sok z 1/2 cytryny szczypta soli 3 plasterki świeżego imbiru 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej butelce lub słoiku. Potrząsamy, aby składnik się wymieszały i chowamy na noc do lodówki. Rano jest gotowy do spożycia. Napój możemy

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z farszem rybnym, podane z sosem pieczarkowym. 175

filetów ryby ( użyłam mrożone - świeżych można kupić mniej) oliwa z oliwek sok z połowy cytryny 250 g pieczarek 200 g ryżu białego 1 duża cebula przyprawy: sól, pieprz, mielony imbir, czosnek granulowany, bazylia (można też użyć przyprawy do ryb) woda z dodatkiem soli do podlania gołąbków - około 1 szklanka na sos: 250 g pieczarek sól i pieprz 500 ml wody

Poezja Smaków - blog kulinarny
Smażony makaron Mie z wieprzowiną i warzywami 206

Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W … Przeczytaj cały artykuł Post Smażony makaron Mie z wieprzowiną i warzywami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
CZERWONE CURRY Z KREWETKAMI PO TAJSKU 197

znika! Wielbiciele kuchni orientalnej z cała pewnością będą zachwyceni, a może i znajdą się jej nowi smakosze! Polecam! SKŁADNIKI: * krewetki tygrysie – 250 g * cebula – 1 szt * korzeń imbiru – 2 cm * czosnek – 2 ząbki * nasiona kuminu – 1 łyżeczka * czerwona pasta curry – 2 łyżki * mleko kokosowe – 400 m * sos rybny – 1 łyżka * liść limonki

Ostra na Słodko
Orkiszowe placki z korzenną nutą 197

soli 1 łyżka oleju 3/4 szklanki mleka propozycja podania: jogurt naturalny i jagody * wykorzystałam korzenną przyprawę przygotowaną przez właścicielkę sklepu Bazarek Smakoszy: 1,5 łyżeczki całych goździków, 3 łyżeczki imbiru, 9 łyżeczek startego cynamonu, 1,5 łyżeczki gałki muszkatałowej, 0,5 łyżeczki anyżu. Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy łyżkę oleju i mleko, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę oriszową, przyprawę

Słodkie okruszki
Sushi z wędzonym łososiem 302

wczorajszą kolację przygotowałam domowe sushi, które zrobiłam z wędzonym łososiem, paluszkami krabowymi, ogórkiem i mango. Jako dodatków użyłam kremowego serka typu philadelphia, pasty wasabi oraz marynowanego imbiru. Przyznam Wam, że pierwszy robiłam domowe sushi. Zawsze omijałam je ze względu na to, że nie przepadam za surową rybą dlatego postawiłam na wędzonego

Marta Gotuje
Flaczki po zamojsku 110

Składniki: 1 kg flaczków wołowych krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa majeranek bulion 400 g mięsa wołowego 1 duży ogon wieprzowy 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz Wykonanie: Zaczynamy

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania