wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką
Passions hobbies lifePyszny i rozgrzewający obiad. Przepis moja Mama dostała od swojej koleżanki Ewy. Po zmodyfikowaniu powstał pyszny sos (Mama dodała papryki, zioła). Naprawdę polecam. Zamarzył mi się taki gulasz z plackiem ziemniaczanym. Pycha! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje
Przepisy AleksandrySyte rozgrzewające danie z grzybami w roli głównej i bakłażanem. Dodałam cukinię, paprykę, wołowinę i wyszła pyszna patelnia pachnąca lasem. Moja rodzina bardzo lubi takie potrawy. Gulasz można podać z kaszą i mamy zdrowy obiad. 1 bakłażan 1 cukinia mała żółta 30 dkg podgrzybków 1 cebula 2 marchewki 1 papryka czerwona 25 dkg wołowiny sól, pieprz papryka słodka, papryka ostra(...)Grzyby kroję na kawałki i też przesmażam na patelni. Cukinię kroję w krążki. Po 30 minutach dodaję plastry cukinii do gotującego się gulaszu i dusze jeszcze pięć minut. Na końcu dodaję bakłażana, grzyby, doprawiam solą, pieprzem, papryką, bazylią i natką
wesoła kuchniaDziś papryka w sosie, która obok kiełbasy i fasoli gra jedną z głównych ról w daniu. Ziołowe, nieco na ostro i warzywne jednogarnkowe danie a la leczo, gulasz powstaje gdy nie ma pomysłu na obiad. Takiego dania produkuję zawsze całą masę, bo to łatwa, w miarę szybka i dość ekonomiczna warzywna potrawka. A ile jest na nią sposobów! Zależy(...)bigos z kapusty czy modne teraz bigosy warzywne, np. z dyni lub cukinii), odgrzewać i smakować. Każdego dnia, nie wiedzieć czemu smakuje lepiej:) SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone duże papryki 2 cebule 1 por 4 pomidory 6 suszonych pomidorów 350 g kiełbasy 190 g koncentratu pomidorowego 1000 g passaty, przecieru pomidorowego puszka kukurydzy wraz z sosem puszka czerwonej i białej fasoli
Zasmakuj KuchniDzień dobry :-) Dzisiaj przepis na jesienny, pikantny i rozgrzewający gulasz z indyka z dynią, papryką, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Wyszedł pyszny, aromatyczny, a dynia dodaje mu wyjątkowego smaku. Polecam z podanych składników wychodzi dość duża porcja, bo moi panowie tego typu dania uwielbiają i robię zawsze na dwa dni. W jeden jedzą solo, a na drugi dzień np. z plackami
kruche babeczkiGulasz w stylu węgierskim. Wędzona papryka, warzywa, łopatka wieprzowa.. sam zapach sprawia, że wszyscy pędzą do kuchni
AniaGotuje.plpodajecie placki ziemniaczane? U mnie najczęściej polane są gulaszem, najlepiej wołowym z dodatkiem papryki i pieczarek, a na wierzchu z kleksem śmietany. W wersji bez mięsa podaję z umieszanym ze śmietaną twarożkiem (takie lubi mąż). Ja preferuję polane kwaśną śmietaną i odrobiną keczupu. Dzisiaj na blogu wersja pikantna z dodatkiem salami i papryki. Składniki: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka
Czerwień i błękitprzygotowaliśmy w formie pieczonej (niestety był tak dobry, że znikł z naszego stołu zanim pomyśleliśmy że wypadałoby zrobić zdjęcia na nasz blog) a drugą porcję przeznaczyliśmy na gulasz. Składniki: pół kilo królika papryka zielona cebula kolendra świeża kumin 2 łyżki 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 kostki rosołowe drobiowe ocet winny biały 2 łyżki 2 łyżki przecieru pomidorowego
Smaki BrazyliiBogracz to taki bardziej rzadki gulasz, z dużą ilością mięska, papryki, z ziemniakami lub kluskami.Ze względu na dużą zawartość mięsa ta aromatyczna węgierska zupa jest bardzo pożywna i sycąca.Dobry pomysł na obiad bardziej jesienią niż latem, bo wspaniale rozgrzewa. Jest pikantna i treściwa, więc spokojnie zaspokoi nie jeden męski głód ... :-)Wspaniałe danie jednogarnkowe
Walijskie Pichcenieczubata łyżka na tartę), polewamy odrobiną soku z pomarańczy i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Gotowe! :) ~~~~~~~~~~~~~~ ZUPA KREM Z DYNI Z LIŚĆMI SZPINAKU I KREWETKAMI GULASZ WOŁOWY Z DYNIĄ I PAPRYKĄ PONCZ Z POMARAŃCZĄ I GREJPFRUTEM
My Culinary Artkaszy, tym razem podałam go z kaszą owsianą. Jest bardzo smaczny, warzywa nadają mu delikatnego smaku. Składniki: 1 kilogram mięsa z szynki 250 gram pieczarek 1 papryka 1 marchewka 1 cebula przyprawa do gulaszu sól, pieprz 3 ziela angielskie 2 listki laurowe 5 ziaren pieprzu 2-3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia kasza owsiana Cenos Sposób przygotowania: Mięso(...)szynki kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, cebulę kroimy w pióra, podsmażamy razem z mięsem na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy wodę w takiej ilości żeby przykryła mięso. Gotujemy do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, pieczarki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do sosu, gotujemy do miękkości
Bajeczna KuchniaDziczyzna jest bez wątpienia jednym z najbardziej niedocenianych mięs w polskiej kuchni. Udziec z jelenia jest delikatnym i kruchym mięsem, które świetnie nadaje się na obiad
Programista w kuchniDziczyzna jest bez wątpienia jednym z najbardziej niedocenianych mięs w polskiej kuchni. Udziec z jelenia jest delikatnym i kruchym mięsem, które świetnie nadaje się na obiad
Programista w kuchniżółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety
Aga w kuchni