gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:31/124)

Wegański gulasz z kaszy gryczanej i batata 203

prostu kaszotto) to danie które zaskoczyło mnie swoją kremowością i aromatycznym smakiem. Przypomina nieco curry, ale inaczej się je przyprawia. Wędzona papryka (najważniejsza przyprawa) cudownie podkręca słodycz batata. W towarzystwie posypki kokosowej, która ciekawie przełamuje strukturę, gulasz jest bardzo sycący – nawet mięsożercy będą zadowoleni. Podczas przygotowań najdłużej zajmuje upieczenie słodkiego ziemniaka, lecz można to zrobić wcześniej (wtedy należy trzymać(...)gulasz z kaszy gryczanej i batata: 1 szklanka kaszy gryczanej (białej, niepalonej) 1 duży batat 1-2 łyżki oliwy z oliwek 2-4 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szklanki bulionu warzywnego (lub wody) 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 – 1/2 łyżeczki koniecznie wędzonej, słodkiej lub ostrej papryki

Poezja smaku
Gulasz z ziemniakami, fasolką szparagową i ciecierzycą 125

będzie idealny, jeszcze lepszy na kolejny dzień! Jest w nim fasolka szparagowa, oprócz ciecierzycy i ziemniaków ostra papryka w proszku, nieco mieszanki curry i dla koloru kapusta pak choi. Skusicie się na taki letni obiad? Gulasz z ziemniakami, fasolką szparagową i ciecierzycą  / 2 porcje Składniki: 200 g młodych ziemniaków 400 ml pomidorów pelati w puszce 2 ząbki czosnku(...)Obsmażamy krótko. Do warzyw dodajemy kawałki obranego czosnku' puszkę pomidorów pelati, mieszankę curry i ostrą paprykę w proszku. Mieszamy. Dusimy pod przykryciem, aż ziemniaki i fasolka będą miękkie. Warzywa mają być nie za twarde, ale mają zachować swoją strukturę. Na koniec doprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z odsączoną i opłukaną z zalewy ciecierzycą. Posypujemy posiekanymi liśćmi kapusty pak choi

Moja smaczna kuchnia
GULASZ WOŁOWY Z PIECZARKAMI I PIWEM 121

Dzięki temu mięsko będzie kruche i soczyste, a sos idealnie kremowy. Przed dolaniem bulionu i piwa mięso należy dobrze zrumienić, dlatego słodką czerwoną paprykę, która łatwo gorzknieje, ciemnieje i przypala się dodajemy pod koniec obsmażania. Do gulaszu dodałam też łyżkę koncentratu pomidorowego, który jest naturalnym zagęszczaczem i wzmacniaczem smaku. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 700 g mięsa wołowego (antrykot, łopatka(...)będzie dobrze zrumienione z każdej strony. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy mieszając przez około 3 minuty. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, listki laurowe, 1 łyżkę słodkiej czerwonej papryki i 1/4 łyżeczki chili w proszku. Smażymy mieszając 1 minutę. Stopniowo dolewamy ciepły bulion i piwo. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na minimalnym ogniu przez około 3-4 godziny. PIECZARKI myjemy

cool and minty
Orientalny gulasz z ryżem 199

Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem

czarrna od kuchni
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 125

pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli się odchudzasz pomiń ten przepis bo smalec jest tu konieczny! :)Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi. Składniki(...)bulion i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 1 - 1,5 h. Po godzinie duszenia dodajemy papryki oraz pomidory i dusimy kolejne pół godziny. Doprawiamy solą i pieprzem. Wołowinę dusimy w sumie ok. 2 h.  Mięso gotujemy aż będzie miękkie. Gulasz podajemy z plackami ziemniaczanymi. gulasz ala bogracz

Bon Appetit Małgorzaty
Przetwory: Jak zrobić idealne leczo paprykowe :) 159

rzepakowy nierafinowany lub słonecznikowy koniecznie dobrej jakości Przyprawy - dla mnie duet idealny to łyżka czerwonej czubrycy i wędzonej papryki, bez nich leczo smakuje zuupełnie inaczej, papryka wędzona nadaje smak wędzonki a czubrica nadaje smak gulaszu coś wspaniałego, dodatkowo warto dodać pieprz, oregano, a jeśli wolicie ostrzejszą wersje dodajcie świeżą papryczkę chili. Kolejność smażenia, bardzo ważne jest żeby najpierw na patelce

zdrowa vege kuchnia
Gulasz Z Łopatki A'la Węgierski 134

takie zimne i pochmurne dni, taki gulasz jest odpowiednim daniem obiadowym ;) Składniki 3 - 3 i 1/2 szkl wody 500 gr mięsa z łopatki 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 1 marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka gęstej śmietany pieprz, sól, papryka słodka i ostra w proszku, warzywa suszone bez soli coś(...)doprawiamy solą oraz papryką w proszku, ostra oraz słodką. Dosypujemy także łyżeczkę warzyw suszonych oraz dodajemy pokrojona w plasterki marchewkę oraz pietruszkę. Całość gotujemy około 1 h lub i więcej aż do czasu kiedy mięsko zmięknie. 3. Pod koniec gotowania możemy dodać 1 łyżeczkę konc. pomidorowego i delikatnie odkryć przykrywkę aby zredukować wywar. 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z łyżką mąki

Gotowanie...to proste !
Gulasz wieprzowy z cydrem 91

cydrem, kaszą pęczak i sałatą z jajkiem i śmietaną to niezaprzeczalnie doskonałe trio obiadowe. Pyszne danie, które zasmakuje każdemu! Jak przygotować idealny gulasz wieprzowy? W tym wpisie znajdziecie odpowiedź na to pytanie! Pyszny, z marchewką, papryką i pieczarkami. W mojej wersji bez dodatku śmietany, chociaż jeśli tylko macie taką ochotę, jak najbardziej [...] Artykuł Gulasz wieprzowy z cydrem pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Gulasz ze schabu i kiełbasy 1153

pyszny i syty obiad. Najlepszą reklamą tego gulaszu jest mój Mąż, który na poczekaniu zjadł 3/4 całego garnka ;) Gulasz ze schabu i kiełbasy – Składniki: 400g schabu 500g kiełbasy, np. podwawelskiej 3 cebule 3 marchewki (ok. 180g) pieprz, sól, papryka słodka do smaku ok. 700ml bulionu (ewentualnie można podczas gotowania dolać trochę wody, gdyby nadmiar wyparował) 3 liście laurowe(...)ziarna ziela angielskiego tłuszcz do smażenia (np. olej rzepakowy) 5 średnich ogórków kiszonych (ok. 280g) Gulasz ze schabu i kiełbasy – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Schab również pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem i papryką słodką (wymieszać, by schab dokładnie był otoczony w przyprawach). Na patelni rozgrzać tłuszcz, zarumienić cebulkę, a następnie dorzucić

Kulinarne Przeboje
Gulasz z łopatki wraz z dodatkiem papryki i pieczarek 199

Poniższy gulasz skradł moje serce, ponieważ jest gęsty, sycący, lekko pikantny i bardzo smaczny! Przygotowałam go w szybkowarze, aby przyspieszyć czas gotowania. Jeżeli nie macie szybkowaru to przygotujcie go w zwykłym garnku, tylko pamiętajcie o tym, że czas duszenia będzie o wiele dłuższy :)  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg łopatki 1 duża czerwona papryka 1 marchewka 1 cebula(...)ząbki czosnku 2 szklanki wody sól, pieprz 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka mąki olej do smażenia Cebulę i czosnek obrać oraz drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić pieprzem i oprószyć mąką. Na dno szybkowaru wlać odrobinę

Ugotować
Gulasz z łopatki wieprzowej 417

Post Gulasz z łopatki wieprzowej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
kasza gryczana 159

przyprawy i czosnek ... Mięso smażymy, kaszę gotujemy, pozostałe produkty gotujemy jak rosół... Po dodaniu przecieru ...sos wygląda blado, wówczas smażymy mieloną  paprykę na drugiej patelni :)  zalewamy sosem i dolewamy po usmażeniu do gulaszu. Jak już mamy kaszę i gulasz, to serwujemy :) ... ...oprócz kaszy i gulaszu można dodać jakąś zieleninę :) Ja dodałem młody szpinak,  który już rośnie

chleba naszego
Schab pieczony w cebuli 166

wystudzeniu do kanapek. -- Schab ~1,5- 1,7 kg, cebula 8-10 szt., smalec 70-100 g, łyżka soli, łyżka papryki, 1/2 łyżki pieprzu. Mięso płuczemy w zimnej wodzie, potem odcinamy kawałki, które nadają się na gulasz... W tak przygotowany schab wcieramy sól, czekamy 3-5 min., potem posypujemy pieprzem  i papryką, cebulę obieramy i kroimy, smalec wykładamy

chleba naszego
Gulasz z batatami 161

pyszny gulasz mięsny z dużą ilością cebuli i ciekawym akcentem w postaci słodkich ziemniaków, czyli inaczej batatów. Koniecznie musicie spróbować, bo pyszny ;-) SKŁADNIKI 850 g mięsa wieprzowego z łopatki 2 czerwone cebule 2 żółte cebule 1 duży por oliwa 1 kg słodkich ziemniaków (batatów) 4 liście laurowe 7 ziaren ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, słodka papryka, ostra papryka(...)pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do lekko już miękkiego mięsa i dusić do momentu, aż również zmiękną (około 10 minut). Na koniec z gulaszu wyciągnąć zielony kawałek pora i doprawić, w szczególności wędzoną papryką, bo nadaje ona całego charakteru potrawie

Passions hobbies life
Gulasz z wolnowaru 156

Wolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania.. 70 dkg mięsa wieprzowego 1- 2 marchewki 1 cebula kawałek pora kawałek papryki czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać do mięsa

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania