gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:30/124)

Zupa gulaszowa z wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą 131

Rozgrzewająca, sycąca zupa gulaszowa z chudą wołowiną, rozpływającą się w ustach. Zupa pełna zdrowych składników takich jak batat, fasola czy czerwona papryka. Proste danie jednogarnkowe wolno

Moja Delicja
Węgierska zupa gulaszowa 159

Uwielbiam Węgry, Węgrów i oczywiście węgierską kuchnię :) Najbardziej znaną potrawą madziarskiej kuchni jest zupa gulaszowa.  Oto moja wariacja na temat gulyásleves, obowiązkowo jak w oryginale

Moje Kuchenne Rewelacje
Placek po węgiersku 148

następnie dodać kilka łyżek gorącego sosu i wymieszać; na koniec wlać do reszty gulaszu mieszając, by nie utworzyły się grudki, a całość dobrze się połączyła). Na dosłownie 10 minut przed końcem gotowania dodajemy do sosu pokrojoną w drobną kostkę i podsmażoną chwilkę na oliwie czerwoną paprykę. Następnie nie pozostaje nam nic innego, jak doprawić sos do smaku solą i pieprzem(...)średnicy ok. 20 cm), nakładając mniej więcej 1 cm masy. Na dużym talerzu układamy usmażony placek ziemniaczany, połowę polewamy gulaszem (ilość wedle uznania), składamy go na pół. Wierzch ozdabiamy kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i oprószamy szczyptą słodkiej papryki. Podajemy od razu. Smacznego

MyCookBook.pl
Zupa gulaszowa z papryką 241

najlepszą w smaku zupę gulaszową z papryką. Właściwie to taki Eintopf, danie jednogarnkowe, gdyż zupa gulaszowa jest gęsta i pożywna z dużą ilością mięsa, papryki i ziemniaków. Ktoś może powiedzieć, że to nie zupa, a gulasz Zupa jest pikantna, smaczna, rozgrzewająca, na jej widok cieknie ślinka. Do zupy podana była bagietka. Najlepsza Zupa gulaszowa z papryką: SKŁADNIKI: 50 dag łopatki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z szynki z warzywami 185

szynki wieprzowej 250 g mrożonej włoszczyzny (możecie również pokroić świeże warzywa w paseczki) 1 mała cebula 1 szklanka wody sól pieprz koperek pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki suszonego imbiru 3 łyżki koncentratu pomidorowego Gulasz z szynki z warzywami – przepis Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak cebula będzie już szklista dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wieprzowy z kukurydzą 202

Szybkie danie a do tego bardzo smaczne. Gulasz wieprzowy z kukurydzą podałam w towarzystwie czarnego ryżu. Składniki 500 g schabu 1 puszka kukurydzy z chilli Bonduelle 500 ml przecieru pomidorowego świeża bazylia papryka słodka w proszku sól pieprz 1 ząbek czosnku 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym(...)oleju. 2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy. 3. Dodajemy sól, przeciśnięty czosnek oraz opłukaną kukurydze z chilli. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie doprawiamy papryką w proszku oraz pieprzem. 4. Dodajemy poszatkowaną bazylię. Żeby gulasz był bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. 5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: bazylia , Bonduelle , czosnek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Gulasz wołowy z makaronem. 160

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 1 cebula 4 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy kostka mięsna do duszonych mięs papryka ostra mielona, pieprz 100 g masła Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki, Cebulę kroimy w półksiężyce, wszystko podsmażamy na masełku i wrzucamy do garnka.  Następnie ok. 75 g masła roztapiamy na patelni wsypujemy do niego pieprz(...)zależności jak bardzo chcemy ostry gulasz tyle go sypiemy).  Masło również wlewamy do garnka zalewamy wszystko wodą, dodajemy liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego i paprykę ostrą mieloną. Do smaku dodajemy kostkę mięsną i gotujemy około 2 godz. do miękkości mięsa.  Aby zagęścić sos wlewamy go trochę do szklanki (pół szklanki) wsypujemy do niej mąkę w zależności

Moje-pitraszenie
szybkowar-gulasz "strogonow" z łopatki z kaszą paloną gryczaną... 144

pokrojoną w kostkę, dodać pokrojoną cebulę i wymieszać, podsmażać z 2 minuty dodać wyciśnięty w prasce czosnek, pokrojoną paprykę, majeranek, kostkę rosołową, kucharka i wymieszać mieszankę przypraw do strogonowa zalać 1 szklanką wody i odstawić na 10 minut, wlać do gulaszu, wlać 3 szklanki wody, zamknąć(...)szybkowar i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu 40 minut, w mieszance suszonej strogonow są: pieczarki, pomidory, cebula, czosnek, papryka zielona, gałka muszkatołowa spuścić ciśnienie z szybkowaru, śmietanę z mąką wymieszać w szklance wody i wlać do gulaszu, mieszać do zagęstnienia sosu kaszę gryczaną paloną gotować w osolonej wodzie 15-17 minut, wylać na durszlak - gulasz jest aromatyczny, syty

W Mojej Kuchni Lubię
GULASZ W ŁÓDECZCE 153

CIASTO: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 2SZKL.MĄKI 2SZKL.MLEKA 2JAJKA SZCZYPTA SOLI OLEJ DO SMAŻENIA   GULASZ: ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 50DAG.MIĘSA GULASZOWEGO 2ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY 4ŁYŻKI OLEJU 1CEBULA 1CZERWONA PAPRYKA 1ZIELONA PAPRYKA 2MARCHEWKI 3ZĄBKI CZOSNKU   PRZYPRAWY: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ KOLENDRA LIŚĆ LAUROWY MAJERANEK PIEPRZ I SÓL   PONADTO: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TŁUSZCZ DO WYSMAROWANIA FORMY ŻAROODPORNEJ 100G.STARTEGO SERA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1.CIASTO-SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ,ODSTAWIĆ NA 15MIN. NALEŚNIKI SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM(...)DOPRAWIĆ SOLĄ,PIEPRZEM I SOKIEM Z CYTRYNY.WŁOŻYĆ NA BARDZO GORĄCY OLEJ.CEBULĘ DROBNO POSIEKAĆ,PRZESMAŻYĆ Z MIĘSEM.DODAĆ POKROJONĄ PAPRYKĘ,MARCHEWKĘ,ZMIAŻDŻONY CZOSNEK I LIŚĆ LAUROWY.PRZYPRAWIĆ MAJERANKIEM I  KOLENDRĄ.DUSIĆ ,AŻ SOS ZGĘSTNIEJE. 3.JAK ZROBIĆ-GULASZ NAKŁADAĆ DO NALEŚNIKÓW,TWORZĄC SAKIEWKĘ .BRZEGI SPIĄĆ WYKAŁACZKĄ. NALEŚNIKI UŁOŻYĆ W NATŁUSZCZONYM NACZYNIU.POSYPAĆ STARTYM SEREM.ZAPIEKAĆ 10MIN.W TEMP.180ST.SMACZNEGO.POLECAM TO DANIE

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz wołowy z warzywami 136

więc możecie podać go tylko z chlebem. Poza chwilą przygotowania robi się sam. Nie musicie nad nim stać, wszystko dzieje się w piekarniku, więc można śmiało powiedzieć, że ten gulasz jest idealny na niedzielę, z cyklu leniwych niedziel. Ja robię go więcej. Można go zamrozić, można odgrzewać, przechowywać w lodówce przez 3 -4 dni. Przepis jest szkieletem, na którym możecie(...)mógłby utrudnić dogotowanie składników. Mieszamy i doprawiamy, dodajemy pokrojoną w cieniutkie paseczki paprykę konserwową. Zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i wsadzamy odkryte naczynie jeszcze na 30 min. Gotowe! Co do tego pasuje? Pajda świeżego chleba , pita, kasza, kuskus, kładzione kluski, kluski śląskie i tradycyjny ogórek kiszony. Post Gulasz wołowy z warzywami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Gulasz a'la węgierski 126

Składniki na gulasz łopatka wieprzowa, 500g ziemniaki, 3 średnie szt papryka czerwona, 1 duża szt cebula, 2 szt czosnek, 3-4 ząbki olej majeranek, 1 łyżeczka bazylia, 1 łyżeczka kminek mielony, 1/2 łyżeczki papryka słodka, 1/2 łyżeczki sól  Składniki na kluski kładzione jajka, 2 szt mąka pszenna, 4 kopiaste łyżeczki Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę 2cm. Cebulę i czosnek(...)grubym dnie rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli. Do cebuli dorzucamy mięso, mieszamy i dusimy przez 10 minut. Po tym czasie do garnka dodajemy, paprykę, czosnek oraz wszystkie przyprawy oprócz soli. Całość dokładnie mieszamy. Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień i dusimy przez około 1 godzinę. w razie potrzeby uzupełniamy poziom płynu wodą. Po godzinie dodajemy ziemniaki

Gotowanie moimi oczami
Ragoût miesno-warzywne 201

Uwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej

Pyry na Gaz
Placek po węgiersku 139

łyżką nakładać placki na całą patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gulasz: 500g szynki wieprzowej (lub łopatki) 2 cebule 1 duża marchew 2 papryki (u mnie czerwona i żółta) 1 duży mięsisty pomidor (lub łyżka koncentratu pomidorowego) 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku(...)dodać cebulę, czosnek, marchew. Smażyć chwilę, dodać paprykę, pomidor, rozmaryn, zalać ok 500ml gorącej wody, zagotować, przykryć. Gotować na małym ogniu ok. 45 minut, od czasu do czasu mieszając (w razie konieczności podlać wodą). Gdy mięso będzie bardzo miękkie, doprawić do smaku solą i przyprawami. Mąkę uprażyć na suchej patelni, zagęścić gulasz. Gulasz wyłożyć na świeżo usmażone i jeszcze gorące

Obiad gotowy
Gulasz wołowy w sosie Jack Daniel's BBQ 179

serwować z kaszą gryczaną, plackami ziemniaczanymi, pieczywem lub makaronem.Czas przygotowania: 2,5 hPorcja dla 5 osóbKoszt przygotowania: 21,00 złSKŁADNIKI na gulasz:500 g mięsa wołowego na gulasz1 marchewka1 pietruszka1/2 selera naciowego1/2 pora3 cebule białe2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej4 liście laurowe5 ziarenek ziela angielskiego2 cienkie kromki chleba razowego120 ml sosu Jack Daniel's BBQ Full Flavor Smokeyoliwasól, pieprz czarny3(...)szklanki wodyPRZYGOTOWANIE gulaszu:Mięso na gulasz starannie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Marchewkę, pietruszkę, selera i pora obieramy i kroimy w słupki.Cebulę kroimy w piórka.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Mięso przesmażamy na dwie partie, tak aby się ładnie zarumieniło. Podsmażoną wołowinę przekładamy do garnka.Na tej samej patelni przesmażamy mieloną paprykę. Dolewany odrobinę wody i posikaną w pióra cebulę

kulinarnyJa
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ 142

Miało być dziś u mnie leczo (bezmięsne )...niestety, w całym mieście nie mogłam znaleźć cukinii. I tak zamiast lecza powstała potrawka z soczewicą. Wszystkie składniki pozostawiłam

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania