gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:23/124)

Gulasz z szynki z kaszą owsianą 116

kaszy, tym razem podałam go z kaszą owsianą. Jest bardzo smaczny, warzywa nadają mu delikatnego smaku. Składniki: 1 kilogram mięsa z szynki 250 gram pieczarek 1 papryka 1 marchewka 1 cebula przyprawa do gulaszu sól, pieprz 3 ziela angielskie 2 listki laurowe 5 ziaren pieprzu 2-3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia kasza owsiana Cenos Sposób przygotowania: Mięso(...)szynki kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, cebulę kroimy w pióra, podsmażamy razem z mięsem na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka, dodajemy ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy wodę w takiej ilości żeby przykryła mięso. Gotujemy do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, pieczarki i marchewkę kroimy w plasterki, dodajemy do sosu, gotujemy do miękkości

Bajeczna Kuchnia
Gulasz z jelenia 103

Dziczyzna jest bez wątpienia jednym z najbardziej niedocenianych mięs w polskiej kuchni. Udziec z jelenia jest delikatnym i kruchym mięsem, które świetnie nadaje się na obiad

Programista w kuchni
Gulasz z jelenia 121

Dziczyzna jest bez wątpienia jednym z najbardziej niedocenianych mięs w polskiej kuchni. Udziec z jelenia jest delikatnym i kruchym mięsem, które świetnie nadaje się na obiad

Programista w kuchni
Mięsa 193

żółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety

Aga w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z GRZYBAMI 206

suszone grzyby. Dla mnie jest on strzałem w 10-tkę, mięso jest mięciutkie, dobrze przyprawione, a sos ciemny i aksamitny. Oczywiście można dodać do takiego gulaszu ... praktycznie wszystko co lubimy: suszone pomidory, pieczarki, paprykę, ogórki kiszone. Ale ja lubię tę najuboższą wersję tylko z grzybami - najbardziej. I właśnie z wieprzowiny, a nie z wołowiny, co może niektórym wydać się ... profanacją(...)prawdziwy gulasz podobno powinien być z wołowiny. Składniki:1.5kg mięsa wieprzowego (u mnie 1kg łopatki i 1/2kg szynki)garść suszonych grzybów2 cebule3 liście laurowe5 ziaren ziela angielskiegosólpieprzmielona papryka słodka i ostramajeranek2 ząbki czosnkuolej2 łyżeczki mąkiWykonanie:Mięso myjemy, kroimy w kostkę posypujemy dokładnie przyprawami i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1h. Ja zazwyczaj takie zabieg przeprowadzam poprzedniego dnia

Walijskie Pichcenie
Paprykowy gulasz z cukinią i kaszą gryczaną 170

Wyśmienite, niezwykle pożywne i jednocześnie lekkie danie jednogarnkowe?  Zdecydowanie, to musi być gulasz! Dzisiejszy jest nietypowy, inny niż tradycyjny - mocno pomidorowy, z dużą ilością mięsa, cukinii i papryki! Wśród całej gamy smaków przebija się również czosnek i aromat mielonego kminku. Danie w sam raz dla smakoszy i mięsożerców! :)  Paprykowy gulasz z cukinią i kaszą gryczaną  Składniki(...)schodzi!  Obrane pomidory blendujemy. Powstałym musem pomidorowym zalewamy mięso z papryką. Do dania dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość doprawiamy: 1 łyżką słodkiej papryki, 1 łyżką ostrej papryki, 1-2 łyżkami kminku mielonego, 1 łyżką kurkumy oraz solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy musztardę i przecier pomidorowy. Całość dusimy przez około 1 godzinę pod przykryciem, aż mięso

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Wegetariański gulasz bakłażanów z jarmużem i kaszą jaglaną 146

królewicz mój mięsa jeść nie może :) Fotogeniczny to on nie jest ;) Ale w smaku....niebiański z lekką nutka piekła ;) Same zdrowe produkty wskoczyły do gulaszu: 3 małe bakłażany 2 fioletowe marchewki 2 średnie czerwone papryki 1 mała papryczka chilli 4 duże cebule 5 ząbków czosnku 5 dorodnych liści jarmużu 6-8 łyżek oleju z suszonych pomidorów 1l bulionu warzywnego(...)chwilę podsmażać i lekko podlać bulionem. Jak lekko odparuje dodać cebulę. Powtórzyć podlewanie i odparowywanie. Następnie dodać oddzielony o twardych części i poszarpany na mniejsze kawałki jarmuż.  Później paprykę i bakłażan. Doprawić przyprawami. Od czasu do czasu podlewać wywarem i zamieszać. Na sam koniec dodać posiekany czosnek, chilli i kolendrę.  Dusić jeszcze około 15 min. W sumie około

Jemy Pijemy
Schab z warzywami 1381

400g schabu 3 cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki pietruszka 250g pieczarek 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki przyprawy do gulaszu olej, sól, pieprz 1. Cebulę, pieczarki, paprykę i schab kroimy w kostkę. 2. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. 3. Na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy obsypany przyprawą schab

Szefowa kuchni
szybkowar-kolorowa papryka z ryżem i drobiem... 133

pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu przed podaniem posypać posiekanym koperkiem - papryki kolorowe lubimy bardzo i to w różnych daniach, od sałatek po faszerowane, papryka z szybkowara jest krucha, miękka, aromatyczna, doskonała na lekki obiad czy na kolację........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Błyskawiczny 'gulasz' z kiełbaską 239

Szybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki, aby całość dodatkowo nabrała ciekawego, 'dymnego' charakteru. Do mojego 'gulaszu' użyłam kiełbaski chorizo, ale- o ile zdecydujecie się na wypróbowanie przepisu- możecie dodać innej ulubionej bądź dostępnej. 'Gulasz' można podać najprościej i najszybciej- z bułką, ale smacznie się

Kraina Miodem Płynąca
Gulasz z Cieciorki (Ciecierzycy) bez Mięsa 169

Witam serdecznie Propozycja na pyszny gulasz z cieciorką bez mięsa, jest bardzo smaczny i zdrowy. Będziemy potrzebować: 500 g cieciorki 500 g przecieru pomidorowego 1 cukinia (około 400 g) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 cebule (około 120 g) 4 ząbki czosnku do smaku: szczypta cukru sól, pieprz, pieprz cayenne olej do smażenia opcjonalnie kilka(...)składniki podsmażę na patelni : na patelnię z rozgrzanym olejem daję cebulę z czosnkiem i smażę aż cebula się zeszkli. Następnie dodaję do cebuli cukinię, paprykę i całość jeszcze smażę około 15 minut. Końcowe przygotowanie gulaszu z cieciorki: Gdy cieciorka jest już miękka (nie odlewam wody w której gotowałam cieciorkę), dodaję do niej usmażone składniki na patelni, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy

Uwaga Babcia Gotuje
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 120

szczycić Oczywiśce jej początek nie jest zapisany w Polsce. Ale świadczy o o tym że Polak potrafi , i jest kreatywny. Niby nic trudnego,i chyba każdy ma swoją wizję gulaszu to jednak postanowiłam go przedstawić, Ponieważ na tej stronie spotykają się kucharze amatorzy z całego świata. Chciałabym dodać że to zależy od nas jakie mięso użyjemy,może być kurczak(...)zdrowszy. Dodajemy do naszego gulaszu gotujemy okolo 20 min na małym ogniu. Dodajemy majeranek otarty w naszych dłoniach wtedy wydziela się intensywniejszy zapach, Dodajemy słodką paprykę ja zawsze daję jej sporo bo lubię jak gulasz ma ciemniejszy kolor. Wstawiamy makaron do zimnej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. I gotujemy. Ważne by makaron nasz zachartować pod zimną bierzącą woda dzieki

Viola cooks with passion
Gulasz z szynki wieprzowej 146

cebulę, jednak mój tata dodaje zawsze zawsze jakieś dodatkowe warzywa, będąc grzeczną córeczką, nie mogę przecież być gorsza, prawda? Dlatego w mojej potrawie znajdziecie jeszcze paprykę, ogórka kiszonego czy kukurydzę. Dzięki temu gulasz staje się wielobarwny wizualnie i smakowo. Gotowy jest już po 40 minutach, jednak idealny po 1,5 godzinie powolnego bulgotania. Świetnie nadaje się do kaszy, ziemniaków(...)szynki wieprzowejduża cebula1 marchewkaduży ogórek kiszony2 małe papryki1/2 szklanki ziaren kukurydzyPrzyprawy:3 średnie liście laurowe4-5 ziarenek ziela angielskiegopieprz, sól (wg uznania)płaska łyżeczka mielona słodka paprykapół łyżeczki mielona papryka chilliczosnekodrobina oleju i oliwy czosnkowejSposób przygotowania:Mięso myjemy i kroimy na drobne kawałki.Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę i olej i ostrożnie wrzucamy mięso. Podsmażamy. Gdy mięso nabierze koloru dodajemy

Słodkie Przyjemności
Placek po cygańsku (od podstaw): placek ziemniaczany, gulasz wołowy, surówka mieszana, sos czosnkowy 135

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PLACEK PO CYGAŃSKU Składniki na gulasz: - około 1 kilograma mięsa wołowego - 1 papryka zielona - 1 papryka czerwona - 1 puszka pomidorów bez skóry - 2 cebule - 100 mililitrów czerwonego wina wytrawnego - woda - 3-4 ząbki czosnku - mąka  - ziele angielskie - liść(...)laurowy - owoce jałowca - pieprz cayenne - smalec (może być również inny dowolny tłuszcz) - sól Przygotowanie gulaszu: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu i przekładamy do garnka. Mięso oczyszczamy, płuczemy i kroimy w średnich rozmiarów kawałki. Obtaczamy w mące i podsmażamy na tej samej patelni, co cebulę. Również przekładamy do garnka. Wylewamy na patelnię wino i zagotowujemy, a następnie

Życie zamknięte w smaku
gulasz z indyka z warzywami... 130

wszystko dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszając z 20 minut nie dolewać wody - warzywa puszczą swój sok i będzie sosik na koniec dodać paprykę, zioła prowansalskie i maggi najlepiej gulasz smakuje z ryżem........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania