gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:27/124)

Rozgrzewający gulasz 1394

rozgrzewającego. Świetnie sprawdzi się w tej roli mój gulasz. Jest sycący i bardzo aromatyczny. Zapraszam więc na... Gulasz na sposób węgierski W tle sałatka, na którą przepis już jutro Do jego zrobienia potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 1 duża papryka 2 pomidory 1 spora cebula 1 puszka kukurydzy 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz (sporo - ma być pikantne), mielona(...)kroimy w kostkę. Wiele osób usuwa ich pestki, ale ja tego nie robię. Uważam, że jest to marnotrawstwo. Poza tym w gulaszu pestki zupełnie nie przeszkadzają. Tak przygotowane pomidory oraz koncentrat pomidorowy dodajemy do kurczaka z cebulą i papryką. Dolewamy wody. Nie za dużo. Tylko tyle, żeby wszystko przykryła. Dodajemy kukurydzę oraz przyprawy i dusimy, aż papryka zmięknie. W między

Ratunku obiad
Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami 107

jeszcze poczekać, dlatego używam tych w całości z puszki. Sprawdzają się w okresie, gdy sezon na pomidory wciąż przed nami. S Suszone oregano, czosnek i słodka papryka to delikatne i aromatyczne dodatki do gulaszu warzywnego. Nie zabrakło grana padano i siemienia lnianego, które ostatnio dodaję do wszystkich niemal posiłków!  Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Gulasz drobiowy z kluskami śląskimi 215

śląskimi Dziś na obiad przygotowałam gulasz drobiowy z sosem uniwersalnym ciemnym Łowicz i boczkiem wędzonym. Gulasz podałam z kluskami śląskimi. Składniki : Gulasz : filet z kurczaka - 400 g boczek wędzony -100 g cebula - 1 szt tłuszcz sól i pieprz papryka ostra - szczypta natka pietruszki sos uniwersalny ciemny - Łowicz Kluski śląskie : ziemniaki ugotowane  -1 kg mąka ziemniaczana - 250 g sól. Przygotowanie(...)Gulasz : Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w grubszą kostkę. Boczek wędzony, również pokroić w kostkę. Na tłuszcz wrzucić mięso i boczek posypać papryką ostrą, solą, przesmażyć . Następnie obrać cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa. Sos ciemny wlać do mięsa, chwilę razem poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, pokroić. Kluski śląskie : Ziemniaki

Kuchnia Danusi
Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem 146

papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką

R'n'G Kitchen
Placki ziemniaczane z gulaszem. 173

Składniki: Gulasz: 1kg łopatki, 2 cebule, 4-5 czubatych widelców mąki pszennej ( ja używam tortowej), vegeta (można użyć samej soli lub przyprawy uniwersalnej), pieprz, papryka czerwona słodka, olej do smażenia(...)Placki ziemniaczane: 15 ziemniaków, 2 cebule, 5 łyżek mąki pszennej, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia.  Ponadto: śmietana 18%. Przygotowanie: Gulasz: Łopatkę pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce. Dodać vegetę, pieprz i paprykę czerwoną. Mocno podsmażyć. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Najlepiej patelnię (na, której było smażone mięso)zalać gorącą, przegotowaną wodą i wlać

W kuchni u Moniki
Gulasz z warzywami i kaszą pęczak 151

odsłonie nie tylko jest bardzo syty i aromatyczny ale przede wszystkim bardzo smaczny! Kasza pęczak wspaniale współgra z różnorodnością warzyw, jednocześnie nie przyćmiewając akcentu mięsnego ;) Zapraszam! Gulasz z kaszą pęczak Składniki: 3 małe papryki: czerwona, żółta, zielona mała puszka kukurydzy 1 średnia cukinia 200g pieczarek 500g mięsa gulaszowego 2 małe cebule 5 łyżek przecieru pomidorowego sól, pieprz papryka słodka(...)dodajemy papryki, cukinię, pieczarki, kukurydzę odsączoną z zalewy. Wzbogacamy resztą przypraw, dokładnie mieszamy.  Zostawiamy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.  Po tym czasie zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym wymieszanym z 3 łyżkami wody. Mieszamy dokładnie i zostawiamy jeszcze na chwilę, żeby wszystko się połączyło. Kaszę gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Gorący gulasz wykładamy

Tagebuch po polsku
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 162

lekki makaron z kurczakiem i młodą fasolką szparagową – niebo w gębie. Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana (4 porcje) Składniki na marynatę: 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki oliwy z oliwek 4 x 200 g kawałków karkówki jagnięcej sól(...)pieprz Składniki na gulasz z bakłażana: 2 duże bakłażany, z przyciętymi końcami i pokrojone na 1,5 cm plastry 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki wędzonej papryki 1 małe czerwone chilli, bez pestek i drobno posiekane 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki oliwy

karmelowy
Gulasz wieprzowy z marchewką 134

Gulasz nie wymaga dużo pracy, ale na jego przygotowanie trzeba mieć trochę czasu. Najbardziej lubię gulasz podawany z kaszą gryczaną. A Wy jakie dodatki najbardziej lubicie? Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula sól, pieprz pieprz ziołowy papryka słodka chili 500 ml wody 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć(...)dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i papryką.  W razie potrzeby zagęścić mąką rozrobioną z porcją gulaszu. Podawać np. z kaszą gryczaną

Pasja Smaku
Kociołek węgierski 145

Gulasz jest przygotowywany w kociołku węgierskim, na trójnogu nad ogniskiem, z dużą ilością mięsa, warzyw i papryką (pod każdą postacią). Przygotowanie wymaga sporo czasu, ale gotowanie na świeżym powietrzu jest bardzo łatwe i przyjemne. Taki gulasz jest aromatyczny, pachnie ogniskiem, a mięso rozpływa się w ustach. Jest to alternatywa dla znudzonych tradycyjnym grillowaniem. W takim kociołku możemy przygotować praktycznie każde(...)danie jednogarnkowe od bigosu po zupę rybną. Najlepiej na kociołkowanie zaprosić rodzinę lub znajomych bo gulaszu wychodzi sporo. Składniki: 1-1,5 kg karkówki 30 dag boczku 4-5 dużych cebul 4 rozgniecione ząbki czosnku 1-2 papryki czerwone 4 marchewki seler pietruszka 4 ziemniaki tubka łagodnej pasty węgierskiej paprykowej 1,5 - 2 l wody lub bulionu 1 łyżka oleju

Dobra karma
LECZO NA ZIMĘ - OBIAD ZE SŁOIKA 394

kilku słoików obiadu, który z powodzeniem można przechować na zimę. Można zawekować zupy, które po podgrzaniu najłatwiej zagryźć kawałkiem chleba, sosy i gulasze warzywne no i oczywiście leczo. Jest to podstawowy przepis na leczo - z cukinią i papryki. Można go urozmaicić dodając podduszoną pikantną kiełbasę, pokrojoną w niewielką kostkę oraz sos pomidorowy. W tej wersji leczo będzie również(...)świetne jako baza do zup lub gulaszu. Polecam pięknie, korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Pozdrawiam K.K. :) SKŁADNIKI: 2 kg cukinii 2 kg kolorowej papryki (bez gniazd nasiennych) 2 kg mięsistych pomidorów (obrane i bez pestek) 1 kg cebuli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka majeranku 2 łyżki przyprawy do spaghetti

Moja Książka Kucharska
Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką 133

pulpety: 30 dkg mielonego 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku mąka pszenna do obtoczenia 1 cebula 1 ząbek czosnku gulasz: 500 ml passaty pomidorowej 1 bakłażan 1 cebula 1 papryka czerwona 30 dkg pieczarek sól, pieprz papryka wędzona, papryczka chili 70 g serka fromage czosnkowy natka pietruszki olej rzepakowy Pulpety: Mięso mielone przekładam do miski(...)dodaję do mięsa, czosnek sprasowany też. Mięso dokładnie wyrabiam formuje nieduże pulpety i obtaczam w mące. Gulasz: Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i smażę na oleju. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojonego bakłażana, dodaję pokrojoną paprykę i chwile smażę. Wlewam passate pomidorową, 250 ml wody, dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, wędzoną, i wkładam

wesoła kuchnia
Rozgrzewająca zupa gulaszowa . 141

oregano od  Skworcu   1/2 papryczki jalapeno ( ostra ) vegeta domowa do smaku  pieprz do smaku około 2  litry bulionu  3 marchewki  1 łyżka czerwonej papryki słodkiej  4 łyżki oliwy  1 duża cebula  Wykonanie : Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w grubą kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę , przekładamy mięso , dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę(...)przekładamy do mięsa , wlewamy połowę bulionu , przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Następnie obieramy ziemniaki , myjemy i kroimy w grubą kostkę , dodajemy do gulaszu razem z kukurydzą , fasolką i czerwoną papryką pokrojoną w paseczki. Wlewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy jeszcze solą , vegetą lub pieprzem .Zupa gulaszowa

Sama słodycz i szczypta chili
Placki po węgiersku z fasolką szparagową 182

pyszne placki ziemniaczane podane z warzywno- mięsnym gulaszem. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Gulasz: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 50g masła, 500 ml wody, 1 łyżka mąki, 1 papryka czerwona, 200g fasolki szparagowej, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka koncentratu(...)razem z mąką. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około godziny. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Fasolkę obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Całość gotuję około 15 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem i oregano. 2. Placki

Tradycyjna kuchnia Kasi
gulasz z groszkiem i marchewką 121

który można przygotować w 20-25 min :)  Kupiłem schab żeby zrobić wędlinę i jak rozpakowałem okazało się,  że nie zużyję całego... i tak powstał pomysł na szybki gulasz :)  Ostrym nożem wykrawamy, to co jest niepotrzebne do peklowania... ... z 1,5 kg schabu wyszło 1/2 kg ścinek :)  Mięso kroimy w kostkę i smażymy bez przypraw na patelni(...)obsmażeniu mięsa dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy... Gdy mrożonka się zagotuje, to przyprawiamy mięso solą, pieprzem... i dodajemy do garnka...  Jak się przegotuje... dodajemy paprykę... śmietanę i już :) ...nakładamy gorący, smaczny gulasz i jest obiad :)  Okrojony schab przewiązałem sznurkiem, przyprawiłem...  ...i teraz w lodówce się pekluje

chleba naszego
Spaghetti z sosem z pieczonej papryki (479 kcal) 251

Bardzo lubię pieczoną paprykę, dlatego taki sos to coś w sam raz dla mnie. Sos jest uniwersalny, można do niego dodać kawałek jakiegoś mięsa, jeśli ktoś

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania