gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:16/124)

Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 205

Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj trzy łyżki jogurtu greckiego, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek

Fit&Fast Kitchen
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM WOŁOWYM I SOSEM CZOSNKOWYM! 260

sporej ilości oleju- mocno nagrzanego, mają być chrupiące i dobrze wysmażone.  PRZEPIS NA GULASZ Z WOŁOWINĄ SKŁADNIKI: - 500 g dobrej jakości wołowiny na gulasz  - 1/2 białej cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki słodkiej papryki (przyprawa) - 6 łyżek oleju rzepakowego - sol, pieprz - kawałeczek chilli - 1/4 czerwonej papryki świeżej + 1/4 papryki czerwonej świeżej do posypania - kilka ogórków kiszonych - chlust(...)smak sosu zagotuj. Mąkę pszenną wymieszaj z 1/4 szklanki wody, wlej do sosu i zagotuj, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Gorące placki ziemniaczane polej obficie gulaszem wołowym. Posyp posiekanym ogórkiem kiszonym i papryką świeżą. Dodatkowo: polej sosem czosnkowym SOS CZOSNKOWY: - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietnay - 1 łyżka jogurtu lub kefiru - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz - 1/2 łyżeczki miodu

SMYKWKUCHNI
Gulasz z pieca, z papryka 159

rodziny. Zdarza mi się jednak przygotowywać i bardziej tradycyjne gulasze. Ostatnio podpatrzyłam jeden pyszny sposób na wołowinę w książce Jamiego Olivera "5 składników". Rodzinka orzekła jednogłośnie, REWELACJA! Gulasz z pieca, z papryka 3 papryki, każda w innym kolorze 600 g chudej wołowiny gulaszowej 3 liście laurowe 8 ząbków czosnku 1 czubata łyżeczka mielonego ziela angielskiego Piekarnik nagrzewamy do 160 st.C(...)pieprzymy. Mięso kroimy na kawałki podobnej wielkości jak paprykę i dorzucamy do garnka razem z liśćmi. Dodajemy przeciśnięty czosnek i wszystko smażymy ok 5 minut mieszając. Do brytfanny wlewamy 2 łyżki octu winnego i pół litra wody. Garnek przykrywamy i wkładamy do pieca na ok 2 h. Przed podaniem ew. rozrzedzamy gulasz odrobiną wody i doprawiamy do smaku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym 176

pietruszki. Podawaj z ryżem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana

Fit&Fast Kitchen
Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 166

jednocześnie bardzo wykwintne danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić(...)sitku, a następnie osuszyć ryby papierowymi ręcznikami. Odkładamy dorsza na talerzyk wyłożony papierowymi ręcznikami, zajmiemy się rybą na koniec.   Cebulę obieramy i siekamy. Obieramy czosnek. Paprykę myjemy, rozcinamy na pół, wyjmujemy i wyrzucamy gniazdo nasienne. Wycinamy białe części i oczyszczony miąższ papryki kroimy w dość drobną, centymetrową kostkę. Chorizo kroimy w cienkie, kilkumilimetrowe plasterki. W małym głębokim rondlu rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 173

jednocześnie bardzo wykwintne danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić(...)sitku, a następnie osuszyć ryby papierowymi ręcznikami. Odkładamy dorsza na talerzyk wyłożony papierowymi ręcznikami, zajmiemy się rybą na koniec.   Cebulę obieramy i siekamy. Obieramy czosnek. Paprykę myjemy, rozcinamy na pół, wyjmujemy i wyrzucamy gniazdo nasienne. Wycinamy białe części i oczyszczony miąższ papryki kroimy w dość drobną, centymetrową kostkę. Chorizo kroimy w cienkie, kilkumilimetrowe plasterki. W małym głębokim rondlu rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
Gulasz pod ziemniaczaną kołderką 191

Przepis na rozgrzewający gulasz zapiekany pod puree z ziemniaków i sera żółtego. Składniki: Gulasz: 250 g schabu 2 cebule pętko kiełbasy czerwona papryka zielona papryka pół puszki pomidorów krojonych 300 ml bulionu łyżka mąki kukurydzianej papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól Puree: 5 sporych ziemniaków 2 łyżki masła 150 g sera żółtego 1/4 szklanki mleka sól Przygotowanie Przygotowujemy gulasz(...)schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie lub oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Papryki kroimy w paski i dodajemy do mięsa, kiedy cebula stanie się miękka. Dodajemy również pomidory. Po około pięciu minutach wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko około 30 godziny na małym ogniu. W tym czasie obieramy i gotujemy w osolonej

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami 216

kilka sprawdzonych składników i wyszło pysznie! Polecam! :) Gulasz wieprzowy: 500 g mięsa wieprzowego z łopatki (może być każde inne, które lubicie i nadaje się na gulasz) 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 250 g pieczarek 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu wołowego 1 szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka przecieru pomidorowego pół(...)cieńsze paski. Na patelni rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy na nią cebulę. Gdy cebula lekko się zeszkli dorzucamy czosnek i przesmażamy chwilę. Następnie na patelnię wędruje papryka i gdy lekko zmięknie, pieczarki. Wszystko smażymy do momentu, gdy warzywa będę miękkie, a następnie przekładamy je do miseczki i odstawiamy na bok. Na tej samej patelni ponownie rozgrzewamy

Cooking Monster
Gulasz schabowy w sosie słodko-kwaśnym. 179

Pyszny aromatyczny gulasz schabowy w sosie słodko-kwaśnym z papryką konserwową i marchewką. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 600 g schabu 3 marchewki 2 papryki konserwowe sol, pieprz, szczypta chili 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czerwonej paryki 3 ząbki czosnku   4 łyżki oliwy 2,5 litra bulionu warzywnego lub wody(...)minut, pod koniec dolewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie ale nie może się rozpadać.Na samym końcu dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę konserwową i przyprawiamy ewentualnie do smaku, gulasz możecie zagęścić jeśli chcecie, na szklankę wody łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlewamy do sosu i zagotowujemy.   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz wieprzowy z cukinią 201

Dzisiaj sezonowa cukinia w towarzystwie mięsa wieprzowego i papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej

Kuchnia domowa Ani
Gulasz z boczniakiem i kluski serowo ziemniaczane 234

kluseczki 500 g ugotowanych ziemniaków 150 g twarogu 100 g mąki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 jajko sól na gulasz 600 g mięsa (szynka) 350 g boczniaka pół czerwonej papryki 2 cebule 2-3 łyżki groszku z puszki 500 ml wody 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy sól pieprz staropolski ziołowy oregano hyzop suszony Mięso pokroić w kostkę

Gotowanie jest łatwe
Leczo prawie węgierskie 160

Leczo. Ten przepis jest prawie klasyczny, prawie węgierski. Prawie – bo trochę bogatszy niż podstawowy oryginalny przepis, gdzie leczo to po prostu coś na kształt gulaszu z pomidorów i papryki, z dodatkiem wędzonej słoniny i cebulą z dużą ilością papryki w proszku. Leczo w tym wydaniu to nie tylko pomidory i cebula, ale też cukinia, czosnek, kiełbasa i kukurydza. Połączenie

Pociąg Do Kuchni
Placek po węgiersku 210

Placek po węgiersku Składniki : Gulasz : łopatka b/k - 500 g papryka żółta - 0,5 szt papryka czerwona - 0,5 szt sól pieprz papryka ostra liście laurowe - 2 szt ziele angielskie cebula - 1 szt mąka do zaprawy Ciasto ziemniaczane: ziemniaki obrane - 1,20 kg cebula - 1 szt jajko - 1 szt sól pieprz wegeta mąka - 2,5 łyżki Dodatkowo : tłuszcz do smażenia Przygotowanie(...)Gulasz: Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu z przyprawami. Następnie obrać cebulę, pokroić w pół plastry, przesmażyć, dodać do mięsa. Przesmażone mięso przełożyć do garnka, podlać wodą, tyle, aby zakryć mięso, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Na samym końcu papryki pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać do mięsa. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do mięsa, mieszając

Kuchnia Danusi
PLACEK PO ZBÓJNICKU 182

Pyszny,sycący placek ziemniaczany  z dodatkiem gulaszu.Treściwe danie dla całej rodziny :). SKŁADNIKI Gulasz 600g łopatki wieprzowej cebula papryka sól,pieprz 2 listki laurowe ziele angielskie słodka i ostra papryka słoiczek sosu ciemnego uniwersalnego ŁOWICZ natka pietruszki Placki  ziemniaczane 1kg obranych ziemniaków cebula sol,pieprz jajko olej do smażenia WYKONANIE Na początku przygotowujemy gulasz.Mięsko kroimy w kostkę(...)paprykę w kostkę. Do podsmażonej łopatki dodajemy cebulę i paprykę,przyprawy,dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem ok.20-30 min. Następnie dolewamy "Ciemny sos uniwersalny" marki ŁOWICZ i dusimy jeszcze ok.15 min.aż mięso zmięknie.Sos Łowicza dodaje super brązowy kolor oraz niepowtarzalny smak i aromat naszego gulaszu. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Czas na przygotowanie placków ziemniaczanych.Cebul

Mała w garnku miesza