gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:13/124)

Gulasz w naleśnikach kukurydzianych 135

zwykły gulasz zrobiłam z naleśnikami kukurydzianymi. Składniki: Na naleśniki 2 jaja 2 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka olej sól na gulasz 1kg mięsa np. karkówki 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 3-4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól pieprz 1 średnia cebula rozmaryn słodka papryka Wykonanie: Naleśniki Jajka ubić i dodać mleko(...)Dodać liście laurowe, rozmaryn, sól, pieprz, ziele angielskie. Gdy mięso będzie już miękkie dodać pół łyżeczki słodkiej papryki oraz pokrojoną w półplasterki cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić około 20 minut. Gulasz można zagęścić mąką. Podawać w naleśnikach

Pysznie & Pięknie
TARTE BURACZKI Z JABŁKIEM DO OBIADU 192

tartych buraczków i jabłek. Buraczki doprawione chrzanem i sokiem albo octem jabłkowym. Najlepsze buraczki z jabłkiem do obiadu. Smaczne tarte buraczki ze schabowymi bitkami w sosie własnym lub gulaszem wieprzowym z papryką . Jak zrobić tarte buraczki z jabłkiem do obiadu? Najlepszy, domowy przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie buraczków krok po kroku. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. Przepis

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z OGÓRKAMI KISZONYMI obiadowa 133

białej kapusty. Surówka z dodatkiem kiszonych ogórków, cebuli i jabłek. Zaprawa do surówki z oliwy, cukru i musztardy. Świetna surówka jako dodatek do drugiego dania, najlepiej smakuje z gulaszem wieprzowym z papryką albo kotletami mielonymi z pieczarkami. Korzystajcie z przepisu na surówkę obiadową z kiszonej kapusty i ulepszajcie go :) Polecam. Surówka z kiszonej kapusty z kiszonymi ogórkami i cebulą

Moja Książka Kucharska
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 163

węgierskiej, posmakował nie jednej osobie. Osobiście się w nim zakochałam za jego pyszny smak. Można go podać z makaronem, kaszą, plackami itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1/2 kg wołowiny na gulasz 0.5 kg papryki różnokolorowej 1-2 cebule 1 mała marchewka kawałeczek selera 30 dkg kiełbasy paprykowej ( niekoniecznie ) 2 łyżeczki przecieru 2 łyżki papryki słodkiej w proszku 1 liść laurowy, ziele

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami 190

pracowałam, a tymczasem obiadem zajął się tata. Efekt fenomenalny. Mam kilka tematów w zanadrzu, którymi podzielę się z Wami już niedługo :) Nie mogę się już doczekać! Składniki na gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami (około 7 porcji): mięso wieprzowe ok. 1 kg 2 czerwone papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku pieczarki 300 g 4 liście laurowe 4 ziela angielskie kminek

Karola gotuje
Leczo 149

Leczo to sztandarowe danie jednogarnkowe. To potrawa węgierska, rodzaj gulaszu warzywnego z pomidorów i świeżej papryki duszonych na smalcu z dodatkiem wędzonej słoniny i z podsmażoną na złocisty kolor cebulą,, doprawionych papryką w proszku. Na Węgrzech jest tym, czym w Polsce bigos. Warzywne jest dodatkiem do mięsa

To co kocham
Aromatyczny gulasz . 175

Witajcie :) dzisiaj chciałam Was zaprosić na przepyszny  gulasz z pieczarkami , papryką , marchewką i aromatycznymi ziołami . W sam raz na niedzielny obiad :) Składniki : 1 kg szynki  3 marchewki 1 duża cebula 1 czerwona papryka  około 9 pieczarek ja miałam malutkie  1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki dowolnej przyprawy do mięsa z papryką 1 łyżeczka suszonego tymianku

Sama słodycz i szczypta chili
30 pomysłów na cukinie 206

oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami Drozdżowe ślimaczki

Moja smaczna kuchnia
Bogracz 173

ogniskiem. Bograczem nazywa się również zupę gulaszową, którą przygotowuje się właśnie w tym kociołku. Bogracz jest to więc zupa gulaszowa, którą przyrządza się z ziemniakami, papryką i pomidorami. Składniki: 1 kg mięsa na gulasz 100 g boczku wędzonego 5 pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku 5 ziemniaków 4 papryki 1 papryka ostra Koncentrat pomidorowy Sól, pieprz 3 łyżeczki wędzonej papryki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gulasz piwny 271

piwna wersja jest naprawdę treściwa i prawdziwie męska - z dodatkiem boczku i 0,5 butelki piwa. Polecam na obiad, nie tylko dla mężczyzn. :) Gulasz piwny: 2 cebule - biała i czerwona 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 350 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 2 średnie marchewki ok. 150 g wędzonego boczku 500 g mięsa wołowego na gulasz(...)seler naciowy. Wszystko przesmażamy do momentu, gdy warzyw lekko zmiękną i dodajemy marchewkę. Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy kilka minut, do momentu, gdy pieczarki puszczą płyn, wtedy dodajemy paprykę i smażymy całość do odparowania płynu. Warzywa przekładamy do miseczki i odkładamy na bok. Mięso pokrojone w kostkę oprószamy 2 łyżkami mąki i dokładnie w niej obtaczamy. Na tej samej patelni

Cooking Monster
Gulasz z indyka z porem i papryką 229

Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania delikatnego, aromatycznego gulaszu z indyka wraz z dodatkiem cebuli, pora oraz papryki. Prosty do przygotowania i bardzo smaczny. Poniższy gulasz podałam z mieszanką kasz z dodatkiem czerwonego ryżu. Dodatkowo przed podaniem, całość posypałam posiekaną natką pietruszki.  Składniki na 6 porcji: 1 kg udźca z indyka 1 duży por (biała część) 1 duża, czerwona papryka(...)umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić w cienkie talarki. Do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać paprykę oraz por. Całość chwilę smażyć. Przygotowane warzywa przełożyć na talerz. Do tego samego garnka wlać ponownie odrobinę oleju. Przełożyć przyprawione kawałki indyka. Przesmażyć z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia

Ugotować
Gulasz drobiowy z grzybami 143

Dodatki też w zależności od zasobności portfela, tego co było, na co miało się chęć. Najczęściej były to grzyby wszelakie jadalne, leśne po sowite porcje papryk i cebul. Uwielbiam, pamiętam, przygotowuję z radością. Gulasz drobiowy z grzybami, domowy, porządnie doprawiony, z dużą ilością wszystkiego, gorący. Idealna propozycja obiadowa dla mięsożerców, my się do nich zdecydowanie zaliczamy;) Aaa.. z chlebem(...)zależności jakiego mięsa używam. Z drobiem jest krócej. Gdy mięso jest dobre wlewam passatę lub koncentrat, doprawiam solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze suszoną papryką. Sos zgęstnieje, można zostawić lub dolać wody wg uznania. Gulasz drobiowy z grzybami gotowy. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z boczniaków / Oyster mushroom stew 262

Miałam akurat spory zapas boczniaków w lodówce i postanowiłam je wykorzystać na danie, które idealnie wpisuję się w tą porę roku. Takim sposobem powstał na prawdę pyszny gulasz z boczniaków, z dodatkiem papryki i marchewki w gęstym, dobrze doprawionym sosie pomidorowym. Doskonały z chrupiącym chlebkiem, jak i jako dodatek do dań głównych. Ja podałam je z pysznymi udkami z kaczki(...)wiem z której ;P Tak czy inaczej, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Gulasz z boczniaków ( 6 porcji) Składniki: 500 g boczniaków, większe przekrojone na pół olej roślinny do smażenia 1 ząbek czosnku, posiekany 1 cebula, pokrojona w piórka 2 papryki czerwone, pokrojona w paski 2 marchewki, obrane i pokrojone w paski lub plasterki 2 łodygi selera naciowego

karmelowy
Gulasz węgierski – pörkölt 177

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najważniejszym zabiegiem podczas gotowania węgierskiego gulaszu jest usmażenie sproszkowanej papryki na smalcu. To połowa sukcesu tego wyśmienitego dania. Drugą połową … Przeczytaj cały artykuł Post Gulasz węgierski – pörkölt pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Gulasz wieprzowy 195

Klasyczny gulasz wieprzowy podawany najczęściej z kaszą lub kluskami i koniecznie z ogórkiem kiszonym :) Dla urozmaicenia można dodać do niego czerwoną paprykę lub marchewkę. Składniki dla 2 osób: 500 g mięsa wieprzowego z szynki duża cebula słodka papryka 3 ziela angielskie liść laurowy sól, pieprz 2 łyżki oleju łyżki mąki Mięso pokroić w grubą kostkę, doprawić pieprzem i solą. Obsmażyć(...)wody z liściem laurowym i zielem. Dodać do niej obsmażone mięso. Cebulę pokroić w kostkę lub piórka i zeszklić na tej samej patelni. Wrzucić do gotującego się gulaszu. Całość doprawić słodką papryką, solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu około godzinę, aż mięso będzie wystarczająco miękkie. Sos można zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody

wyzwania kuchenne