Gulasz z pieca, z papryka

Gulasz z pieca, z papryka

Gulasz z pieca, z papryka

Mięsa najczęściej jadamy w formie pieczonych lub długo gotowanych potrawek czy pieczeni. Odkąd odkryłam pulled pork to on podbił serca członków rodziny. Zdarza mi się jednak przygotowywać i bardziej tradycyjne gulasze. Ostatnio podpatrzyłam jeden pyszny sposób na wołowinę w książce Jamiego Olivera "5 składników". Rodzinka orzekła jednogłośnie, REWELACJA! Gulasz z pieca, z papryka 3 papryki, każda w innym kolorze 600 g chudej wołowiny gulaszowej 3 liście laurowe 8 ząbków czosnku 1 czubata łyżeczka mielonego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, mielone, chleb, wołowina, mięso, pieczywo, potrawka, mięsa pieczone, mięso mielone, bez pieczenia

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.