Cześć Święta już za tydzień. W Biedronce już pojawiły się mrożone borowiki. Zawsze lubię zrobić sobie ich mały zapas. Jedną z moich ulubionych potraw z takich grzybów jest gulasz, który właśnie dochodzi. :) A oto przepis: Gulasz z kiełbasy Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, łyżkę i/lub łopatkę do mieszania, dużą patelnię lub brytfannę, wagę kuchenną, szklankę. Przygotuj składniki: 30 dag kiełbasy parówkowej, śląskiej lub podwawelskiej, 20 dag pieczarek lub grzybów leśnych, 10 dag boczku świeżego lub węd...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.